Daca de maine, dumnezeu decide ca uciderea anumitor persoane, violul, (sclavia inca este acceptata de el), incestul, furtul, si multe altele sunt bune... ti se par decizii morale sau imorale avand in vedere ca el este SUVERAN? Te-ai mai inchina unui asemenea zeu?
Stai linistit, Dumnezeu este imuabil! Nu m-as mai inchina.
Noi,oamenii,suntem ''coroana'' creatiei Lui, suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui si de aceea ne-a dat liberul albitru:sa putem decide.Nu el accepta sclavia,violul, furtul ci noi le facem si le acceptam.Tu esti liber sa iti decizi calea, sa te inchini Lui sau nu, sa fai ce vrei, dar totusi ne-a facut ca sa ne CASTIGAM mantuirea.
Conform crestinilor, dumnezeu este atotorice motiv pentru care nu poate sa fie imuabil. El poate face orice, chiar si sa fie schimbator.
Da,dar El nu poate sa minta.
Atunci nu mai e atotputernic.
Aceasta este natura Lui. Este un atribut al Dumnezeirii, in caracterul Lui este Adevar.
Din moment ce exista lucruri pe care nu le poate face, atunci nu mai este atotputernic. Deci, acest atribut acordat lui cade. Nu crezi ca ar fi mai corect a ziceti "dumnezeu poate face aproape orice" in loc de "el este atotputernic"?
Aici sunt 2 probleme.
1 - Chiar daca acea persoana a violat sau a ucis, daca ii pare rau si cere iertare, are foarte mari sanse sa ajunga in rai. Cam cat de amuzant o sa fie cand victima isi vede violatorul sau criminalul?
2 - Presupunand ca exista judecata de apoi si ca acea persoana o sa ajunga in iad. Va face asta ca persoana violata sa fie neviolata? Va readuce la viata persoana ucisa? Ii va face pe parintii victimelor iar fericiti?
Bonus : Nu ar fi mai simplu sa-l opreasca pe criminal decat sa lase multe persoane sa sufere din cauza lui? Nu ti se pare absurd ca ii permite sa faca lucruri rele dupa care face pe eroul pedepsind personajul negativ?
Oricine poata sa minta, dar nu ii sta in caracter sa faca acest lucru.
1 - Noi nu vorbim despre "oricine" ci despre zeul tau. Tocmai ai zis ca el NU POATE sa minta. Asta inseamna ca nu este atotputernic iar descrierea potrivita ar fi "poate face aproape orice". Si mai sunt multe exemple de chestii pe care zeul tau nu le poate face nu doar sa minta.
2 - Daca poate sa minta, de unde stii ca nu a facut deja acest lucru cu lucifer? De unde stii ca nu a mintit in legatura cu el, doar pentru a cauta o scuza, un tap ispasitor pentru a-si justifica faptele (crime, boli, sclavie, viol, incest, furt si multe altele)?
3 - Daca lucifer l-a parasit pe dumnezeu deoarece nu vroia sa faca parte din planul lui malefic motiv pentru care zeul tau a inventat toata povestea in care lucifer a vrut sa fie superior lui dumnezeu si este personajul negativ?
Incearca sa raspunzi la toate cele 3.
1.El nu vrea sa minta pentru ca este drept sfant si adevarat.
2.Stim ca satan este tatal minciunii si el a venit si a ispitit pe Adam si Eva ca sa pacatuiasca.(crime, boli, sclavie, viol, incest, furt si multe altele) toate acestea sunt consecinte ale neascultarii.Pentru ca satan a pierdut raiul a dorit ca si oamenii sa il piarda.
3.Stim ca Lucifer a fost aruncat din cer pentru ca el a dorit sa fie mai mare decat Dumnezeu.El este personajul negativ!
Si de unde stii/stiti?
Din Biblie.
Eram sigur. Si acum eu o sa te intreb "de unde stii ca biblia este corecta" iar tu vei zice " pentru ca este cuvantul lui dumnezeu" o sa te intreb " de unde stii " si imi vei zice " pentru ca scrie in biblie". Se numeste argument circular, o eroare de logica.
Bine,bine,dar si eu te pot intreba de unde stii ca nu este asa? Macar eu ma bazez pe ceva!
Da, dar te bazezi pe o eroare de logica. Din cate observ nu ti se pare un lucru rau, ba chiar accepti asa ceva.
Eu am convingerea ca am dreptate.Am cautat am studiat si am gasit!
Am observat un singur lucru la tine Gaia:esti ateu.Treaba ta,poti sa faci ce vrei de aceea ai constiinta si liberul albitru,asa ne deosebim noi oamenii de animale,nu?
E adevarat ca Biblia nu are dovezi dar la fel si manuscrisele antice in care se vorbeste de razboaie si civilizatii,dar totusi tu de unde sti ca acele sunt fapte adevarate?
Apropo de pacate si mantuire,tu zici aberatii,intorci tot pe dos doar sa reusesti sa te ''scoti'' punand alte intrebari.Tu daca ai violat,logic ca o sa iti primesti pedeapsa fie cu inchisoarea fie ca o sa suferi din cauza constiintei.Dar Dumnezeu nu e doar atotputernic ci si omniprezent,omnistient si atotmilostiv,asa ca,daca tie iti pare sincer rau de pacatul tau si te caiesti de el,El te iarta.Tu nu ierti daca cineva iti greseste si vezi ca ii pare sincer rau?
Iar cum am mai spus, Dumnezeu a atotputernic si ar putea sa opreasca toate relele, razboaiele, bolile, etc...dar nu o face.Sti de ce? Pt ca tu trebuie sa iti castigi Mantuire, mai exact locul in Rai dar si impacarea constiintei, iar o boala nu o primesti neaparat ca o pedeapsa ci ca un dar ca tu sa fi mai vrednic de mantuire ta
"esti ateu"... ce m-a dat de gol?
"E adevarat ca Biblia nu are dovezi dar la fel si manuscrisele antice in care se vorbeste de razboaie si civilizatii, dar totusi tu de unde sti ca acele sunt fapte adevarate?"... pentru ca se pot verifica si dovedi ca fiind adevarate sau false.
"atotmilostiv"... cam cata mila are daca doar sta si se uita cum o femeie este violata?
"dar nu o face.Sti de ce?"... pentru ca este malefic. Tu daca ai avea posibilitatea sa opresti un viol sau o crima ai face-o sau nu?
Eu as opri.Citeste tot ce am scis cu atentie si incerca sa intelegi... daca vrei sa discuti despre religie si tot ce inseamna umnezeu, de ce nu te duci la un preot? stai in fata calculatorului si incerci sa iti zici opinia fara sa gandesti? ateu sau nu, nu ma intereseaza ce esti, dar sincer ma enerveaza persoanele ca tine care incearca sa fie arate ca sunt ceea ce nu sunt:destepte
"Eu as opri"... bravo, zeul tau nu. Cat despre preoti, am fost la teologie 2 ani (a devenit plictisitor si penibil), am pus intrebari si nu primeam raspunsuri. Tot ce mi se zicea era "vorbim in pauza (si nu se intampla) sau vorbim alta data, acum nu avem timp". Cand mi se raspundea la intrebari, de cele mai multe ori ii puneam pe profesori in dificultate si ajungeam iar la cele 2 variante de mai sus.
Si eu am fost la teologie, si nu 2 ani ci 4. Tu nu prmeai raspusuri din simplul motiv ca nu ajungeati la acelasi argument:Biblia. Daca ai facut tologie,inseamna ca sti cuu s-a scris Biblia, pe ce se bazeaza si ca nu are dovezi ca s-ar fi petrecut tot ce zice ea.Dar atunci, daca nu are dovei nu putem zice ca nu e adevarat, la fel cu toate teoriile, ca de exemplu teoria big-bang'ului care zice ca 2 electroni s-ar fi ciocnit dand viata universului.Asta crezi:2 chestii minuscule, cu masa negativa, au creat universul?
Sincer tu in ce crezi? asa sa imi fac o idee ce ai in creier? uite cateva intrebari la care vreau sa imi raspunzi sincer cu cuvintele si inteligenta ta:
Cum s-a format universul?
Exista viata dupa moarte?
De ce ne deosebim de animale(avand liberul albitru)?
Exista ceva supranatural care ne influenteaza?
"Cat despre preoti, am fost la teologie 2 ani (a devenit plictisitor si penibil), am pus intrebari si nu primeam raspunsuri." asa spun toti cei care nu reusesc sa termine... Acum, ca ti-am inteles frustrarea, te vom trata mai cu mila.
"Cand mi se raspundea la intrebari, de cele mai multe ori ii puneam pe profesori in dificultate si ajungeam iar la cele 2 variante de mai sus." Serios? Erai mai potent atunci sau ce? Ca aici nu prea ii pui pe multi in dificultate; oricum iti alegi victimele printre ai cu mai putine pretentii. Tu iti recitesti EVER argumentele si argumentatiile?
Tapul ispasitor al pacatelor lumii va fi satan, la judecata.asa cum un tap.animal era folosit ca jertfa de ispasire pentru pacatele cetatii, in vechiul testament, tot asa se va intampla si cu satan la sfarsitul veacurilor. Dumnezeu nu l-a cautat.il avea stia si facea si face parte din planurile lui de mantuire a neamului omenesc.
"Singura "dovada" este biblia dar ea nu se pune din moment ce este "cuvantul lui dumnezeu" - Atunci de ce nu cauti raspunsul in ziarul Libertatea?
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: