Ratiunea se bazeaza pe lucrurile vazute, citite, analizate.Dar credinta se bazeaza pe lucrurile care nu se vad."Si credinta este o puternica incredintare o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad."Credinta nu tine numai de intelect.Trebuie sa o avem in inima.Credinta nu este ceva ce poate fi rationat cu detasare, ci ceva in care ne este implicata toata fiinta:inima, mintea si sufletul.Toma necredinciosul a spus:"Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede."
Daca ratiunea contrazice in mod clar si inconestabil credinta...o sa continui sa crezi ca pamantul are 6000 de ani si ca Mos Craciun exista?
Ca sa nu intrii in contradictoriu cu ratiunea, trebuie sa crezi intr-un ipotetic Creator, pentru ca NU se poate demonstra ca nu exista.
In schimb, este clar si incontestabil ca orice religie este un mare fals...nu ai nevoie de fanteziile altora din antichitate, de o carte, ritualuri, obiceiuri si traditii..ca sa crezi intr-un ipotetic Creator.
"Dar credinta se bazeaza pe lucrurile care nu se vad"
Si eu daca cred intr-o piatra, inseamna ca ea nu exista?
"Credinta nu tine numai de intelect.Trebuie sa o avem in inima"
Tu realizezi ce spui? Ce reprezinta pentru tine inima, un al doilea creier?
Toma necredinciosul? Mergi la gradinita, grupa mica, si poti sa ii indoctrinezi copiii cu exemple din astea infantile de cand lumea.
Da,spre deosebire de minte, inima este un organ.
Dar, in afara de faptul ca ea pompeaza sangele, nu simti tu acolo unele sentimente unele mai intense, altele mai slabe, nu te doare atunci cand iubesti? Inima este centrul gandurilor, al emotiilor si al dragostei.
Ca sa ma exprim mai "filosofic"...
Dumnezeu este o creatie a singuratatii,a tristetii,este o umbra ce a luat forma metafizica,DAR nu el insusi,ci prin OM.
Dumnezeu este doar o entitate "sugatoare" de lacrimi de crestin, fiind principala lui sursa de supravietuire.
Daca oamenii s-ar opri din plans, uitandu-l, Dumnezeu v-a muri, insetat de lacrimi metafizice ale patimasilor crestini.
Total gresit. Dumnezeu doreste ca noi sa fim fericiti si sa traim in armonie.
Cand am spus "filosofic" stiai ca trebuia sa te retragi, nu?
Asta crezi, ca ma retrag? Dumnezeu a creat creierul femeii astfel incat predominanta vietii interioare sunt sentimentele, spre deosebire de barbati la care predomina ratiunea.Din aceasta particularitate a felului cum Dumnezeu a creat femeia putem intelege visul inimii Lui cu privire la fiecare femeie daca ne gandim la ceea ce Isus a descris ca fiind cele mai importante porunci:a-L iubi pe Dumnezeu si a construi relatii.Insa afectivitatea, aceasta comoara pusa de Dumnezeu in femeie, este domeniul in care diavolul ataca cel mai mult.
Eu cred ca suferi de misandrie
Ce te face sa crezi asta?
Nu poti purta o conversatie rationala, cu cineva care crede in Mos Craciun
Studiaza mai bine raspunsul tau anterior si poate o sa-ti dai seama. Daca nu intelegi, iti voi explica, in limita posibilitatilor...
Oamenii din trecut nu aveau tehnologie ca sa poata observa,cerceta, analiza, studia si demonstra.
Religia ca origine este o sumedenie de explicatii stiintifice ale oamenilor din cele mai vechi timpuri.
Din pacate, cu atata tehnologie, mai exista oameni care cred ca religia este adevarata
Divinitatea este reprezentata prin religie din pacate.
Nu putem demonstra ca Dumnezeu NU esita, dar nu avem nici cea mai mica dovada care sa-i afirme existenta.
Oamenii au evoluat, de asta nu mai vorbesc asa de des despre chestii imainare.
Aveam o presimntire ca trebuia sa "arat" legatura.
"Divinitatea este reprezentata prin religie din pacate."
Pai prin care religie? Caci sunt ocntradictorii. Una spune ca-i gras, alta ca-i slab. Vezi de ce este total absurd ca atunci cand vorbim de divinitate sa pomenim si cuvantul religie.
Ca acest termen, divinitate, sa mai aiba cat de cat relevanta suntem nevoiti sa scoatem si religia din formule.
S-a inmultit lumea si stiinta si a cazut credinta.va cadea si mai mult din cauza acestui asa zis progres,dar regres in cele spirituale adevarate, constructive si inaltatoare, nu in cele banale pe care le criticati voi, unii atei superficiali si de care se agata ca disperatii credinciosii, slab informati.
DaciaRomania întreabă: