Omul e cel mai mare inventator. SI dumnezeu tot de om a fost inventat, si vad ca a prins foarte bine la public, e considerata cea mai mare inventie din toate timpurile!
Rubrica asta e cu mult mai amuzanta decat trivia/amuzante.
PS: fetitaCuCrenvurstii imi place avatarul tau; o
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Citind intrebarea ta, sunt Sigur ca tu nu ai exploatat asemanarea cu Creatorul adica : liber, bun, inteligent, frumos…in potential.
-Cei care sunt neliberi, rai, pr,,, i si atei nu si-au exploatat potentialul de a semana cu Dumnezeu.
Gresit, te referi la sf duh, ala de a insarcinat-o pe Maria cu fiu' lu' dumnezo'.
Cremvuștii sunt fabricați din toate prostiile
http://www.bioenergoterapia.ro/....../index.php
E-urile din alimente
Scris de Eugeniu Rădulescu | | |
SUBSTANȚELE CHIMICE INTRODUSE ÎN ALIMENTE, CODIFICATE SUB DENUMIREA DE E-URI
Produsele din rețetele comercianților conțin zeci de aditivi alimentari (coloranți, aromatizanți, conservanți și stabilizatori) declarați toxici sau cancerigeni de către organismele internaționale.
Este vorba de substanțe chimice nocive, care apar pe etichetele sau ambalajele unde sunt enumerate ingredientele produselor, mascate sub codul "E".
Inamicii publici nr. 1: E211, E142 și E123, interziși deja în SUA, Uniunea Europeană și fosta URSS.
Alimentele cu cele mai multe toxine, pe care trebuie să le evitați la consum, sunt margarina vegetală, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, băuturile răcoritoare și dulcețurile. Potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, mortalitatea în rândul populatiei globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogătite cu substanțe artificiale, se află pe locul al III-lea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele de circulatie.
Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce un bombardament asupra organelor interne, care provoacă distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotriva propriului organism), precum și o serie de tumori maligne și benigne.
Conform unui raport al Comisiei Nationale de Oncologie, în România cancerul este în crestere alarmantă și se estimează că va deveni în scurt timp "boala mileniului III", împotriva căreia nu exista încă premize că se va descoperi un antidot. Deocamdată se bănuiește doar că motivele care-l provoacă sunt poluarea, chimicalele din alimente și stress-ul. Intervențiile chirurgicale, folosite astăzi intens pentru înlăturarea celulelor canceroase nu fac altceva decât să mutileze organismul. Chiar și așa, acestea au mici sorți de izbânda în lupta cu cancerul. "E"-urile, cum au fost codificate pe plan internațional substanțele chimice introduse în alimente, au fost astfel botezate tocmai pentru a se ascunde cumpărătorilor denumirea substanțelor obținute artificial.
Sub motivația "tehnică" de a se folosi o denumire care să nu fie dependentă de multitudinea limbilor de circulație internațională, motivul real a fost acela de a nu speria consumatorul, de a nu-l îndepărta de rafturilor magazinelor care expun produse cu ambalaje atractive, dar foarte nocive. Astfel a apărut acest inofensiv cod "E".
Un studiu recent al Clinicii de Oncologie din Dusseldorf - Germania despre efectele aditivilor alimentari asupra organismului uman a ierarhizat o serie de compuși toxici sau cancerigeni. Aproape toți acești compuși pun într-un real pericol organismul. Prezentăm în continuare, lista "E"-urilor considerate de specialiștii oncologi drept criminale.
1. Adaosuri suspecte
E125, E141, E150, E171, E172, E173 (coloranți), E240, E241, E477 (emulsificator).
2. Adaosuri periculoase
E102 sau tartrazină (colorant galben) extrem de nociv, se găsește în băuturi, muștar și gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic.
E110 sau Sunset Yellow (colorant galben) – cancerigen, se găsește în dulciuri, prăjituri, budinci, diverse sucuri.
E120 (colorant) provoacă alergii.
E124 sau Ponceau 4R (colorant roșu) – toxic interzis în SUA, produce tumori pe glanda tiroidă și se găsește în mezeluri.
3. Adaosuri toxice
- Produc boli intestinale:
E220, E221, E222, E223, E224 (sulfiti – conservanți) produc boli intestinale și alergii, se găsesc în carnea de hamburgeri, cartofi deshidratați, fructe confiate, prăjituri, bere, vin, oțet de vin.
- Afectează tubul digestiv:
E338 (acidifianti) afectează tubul digestiv, se găsesc în produsele cu gust acru sau acid ridicat.
E339, E340, E341 (săruri de topire - brânza topită) afectează tubul digestiv.
E407 (gelifiant) afectează tubul digestiv.
E450 (emulsificator) afectează tubul digestiv.
E461, E463, E465, E466 (agenți de încărcare) afectează tubul digestiv.
- Produc boli de piele:
E230 (bifenil – conservant), interzis în Australia, dar permis la noi, poate produce boli de piele; se găseste în sucurile de citrice.
E231 (ortofenilfenol – conservant), posibil și cancerigen, interzis în SUA și Australia, produce boli de piele.
E232 (conservant) poate produce boli de piele.
E233 Suprimă din organism vitamina B12:
E200 (conservant) extrem de toxic și periculos deoarece suprimă din organism vitamina B12
- Cresc colesterolul:
E320 (butil-hidroxi-anisol, BHA – conservant) posibil și cancerigen se găsește în cartofi deshidratați, uleiuri vegetale, supe concentrate, sosuri, gumă de mestecat.
E 321 (acidul benzoic – antioxidant), posibil și cancerigen, crește nivelul colesterolului, se găsește în margarină.
- Atacă sistemul nervos:
E311, E312 (antioxidant)
- Produc boli ale aparatului bucal:
E330 (acidul citric sau sarea de lămâie - cel mai periculos adaos cancerigen recunoscut care produce boli ale aparatului bucal).
4. Adaosuri cancerigene
E123, E131, E142 (coloranti), E211 (foarte nociv - acidul benzoic și derivatii săi – conservant, interzis în SUA, dar permis la noi, se găsește în unele băuturi răcoritoare), E213, E214, E215, E217 (conservanți) în unele băuturi răcoritoare, E230, E631 (glutamatul de sodiu) potențiator de arome, prezent în supele concentrate și în produsele tip Delikat/Vegeta (praf sau cuburi).
Ce alimente trebuie să evitați să consumați în exces
Conform studiilor de specialitate, se recomandă consumatorilor să evite produsele care conțin aditivii mai sus menționați și care sunt prezenți cu preponderență în anumite alimente pe care le folosim, cu ignoranța, zi de zi.
Margarina: produs apărut în al doilea război mondial, în urma raționalizării untului. Cercetătorii americani au descoperit, accidental, că dacă se încălzește la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, în prezența hidrogenului și folosind catalizatori de nichel, se obține un produs alb, asemănător untului, cu o structură moleculară identică cu cea a plasticului, pe care l-au botezat "margarină", după numele soției (Margot) a unuia dintre savanți. Din acel moment și până în prezent, margarina a fost îmbogățită cu tot soiul de coloranți, aromatizanți și vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodată. Mirosul de lapte al margarinei e obținut pe cale chimică.
Grăsimile vegetale din margarină devin, după fierbere, aproape imposibil de transformat în energie de către organism, de aceea consumatorii înrăiti de margarină sunt persoane care par lipsite de vlagă. Iată algoritmul prin care margarina destabilizează organismul: grăsimile sintetice nu pot fi "arse" de organism, ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea în țesuturi. Iau
locul substanțelor naturale ce au rolul de a curăța pereții vaselor de sânge, conducând la sclerozarea lor, evident, cu rezultate dezastruoase pentru inimă, creier și sistemul circulator. De asemenea, obosesc excesiv ficatul, favorizând hepatita.
Supele concentrate: conțin în exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialiști dintre cele mai cancerigene substanțe. Supele se obțin prin deshidratarea supelor și ciorbelor, preparate normal, în cantități industriale, până rezultă un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranți, aromatizanți, conservanți și glutamat de sodiu), după care se ambalează în vid sau sub formă de cubulețe. Poate v-ați întrebat cum pot 2 fire de morcov și 2 de pătrunjel dintr-un plic să dea acel gust. Nici nu pot. Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanță care supraexcită papilele gustative, făcându-le să simtă mult mai puternic gustul celor 2 fire de legume.
Nu vă lăsați înșelați de reclamele de tip "ca la mama acasă" sau de ambalajele atrăgătoare. Gustul vă poate înșela, căci unele chimicale dau arome mai intense decât cele naturale. Dar, vorba aceea, "afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul". Glutamatul de sodiu (o neurotoxină) provoacă migrene insuportabile, care nu pot fi tratate cu medicamente. Glutamatul se vinde producătorilor sub formă de cristale albe, fără gust,
și se combină întotdeauna cu alți aditivi chimici, aromatizanți. Glutamatul se folosește și pentru conservarea laptelui, brânzeturilor, mezelurilor și ciupercilor. Organizațiile de profil din UE duc o intensă campanie de interzicere a glutamatului de sodiu.
Ministerul Alimentației din SUA a informat public american că glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc boala Alzheimer și Parkinson. Injecțiile cu glutamat, efectuate pe animale, în laborator, au distrus celulele nervoase din creierul cobailor, câinilor și maimuțelor. Medicii veterinari avertizează să nu gătiți mâncare pentru animale folosind Vegeta/Delikat.
Zahărul: este unul dintre alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezează organele digestive, pe care le obligă să prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Astfel, el trece imediat în sânge - prin intestinul subțire - provoacă hiperglicemie, ceea ce obligă pancreasul să producă insulină în exces, organismul fiind dereglat, iar efectul fizic fiind invers celui asteptat, în sensul că omul devine obosit sau agitat din pricina luptelor din interiorul organismului. Consumul în exces de zahăr expune la gripă, boli de plămâni, infecții urinare și intestinale. Evident, ne referim la zahărul obținut din sfecla sau trestia de zahăr. Culmea este că producătorii au inventat și substituienți ai zahărului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E 950 si E 951), care provoacă peste 70 de tipuri de boli mortale. Pentru a evita efectele nocive ale zahărului, specialistii recomandă consumul de fructe și miere, pe care organismul le asimilează fără probleme.
Guma de mestecat: este aproape de neințeles cum fabricanții de gumă de mestecat, destinată în special copiilor, găsesc necesar să introducă în aceasta nu mai puțin de șapte-opt tipuri de substanțe chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Într-o pastiluță de gumă găsim: E171, E320, E330, E420, E421, E422, E950, E951, E967 și alte asemenea chimicale. Mestecând regulat gumă, vă expuneți următoarelor afecțiuni: colesterol (E320), boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) și cancer (E950 si E951).
Băuturi: chiar dacă producătorii se laudă care mai de care că produsul lor este natural, în realitate, băuturile lor răcoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lămâie. Aditivii E110 și E123, precum și înlocuitorii de zahăr mai sus amintiți produc efectele amintite. Evitați să beți băuturile cu aromă de citrice, acestea fiind dintre cele mai dăunătoare. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt declarați periculoși. Băuturile alcoolice, cum ar fi berea și vinul, sunt saturate de metabisulfit, care dă limpezime, dar care atacă aparatul digestiv. La bere, în procesul de pasteurizare sunt folosite substanțe chimice care provoacă migrene. Din punct de vedere al aditivelor alimentari, tăriile (vodca, whisky etc.) nu prezintă pericol, întrucât chiar alcoolul este un bun conservant, dar feriți-vă de lichioruri, în care se adaugă coloranți: E102, E110 etc.
Gemuri, dulcețuri și alte dulciuri: nici aici nu vă lăsați înșelați de pretenția unora dintre producători, care aplică eticheta "produs natural". Minciuna e dovedită chiar de etichetă unde, la ingrediente, apare menționat "acid citric", nelipsit din nici un borcan de gem sau dulceață. De asemenea, evitați bomboanele intens colorate și în general tot ce conține coloranți.
Mezeluri: nu mai este nici un secret că în toate mezelurile de pe piața internă, circa 40% din compoziție este constituită din produși obținuți artificial. Pe eticheta fiecărui sortiment de mezel veți găsi nenumărați aditivi alimentari, nocivi, incluși pe lista de mai sus. Grăsimile cu care sunt "îmbogățite" mezelurile sunt obținute prin aceleași metode ca margarina. Toate aceste produse se conservă cu același glutamat de sodiu. Totodată se adaugă și alte substanțe suspecte: nitrați și nitriți. De ce nu se mai prepară mezelurile după rețetele tradiționale, de casă? Pentru că se urmărește câștigul, prin mărirea cantității cu tot soiul de chimicale. Producătorii nu-și pun nici cele mai mici probleme de morală atunci când umplu cremvuștii "pentru copii" cu o duzină de E-uri.
Muștarul: fabricat în general prin amestecarea boabelor de muștar cu uleiul de muștar. Dacă boabele nu prezintă pericol, uleiul de muștar este devastator, el fiind deja interzis în Canada, unde s-a stabilit că în timp produce orbirea. In India, țara mirodeniilor, uleiul de mustar era folosit de vraci ca medicament, fiind numeroase cazurile în care persoane tratate cu acest ulei au murit.
În ultimii ani producătorii au învățat cum să-i "fenteze" pe cumpărători. Pe etichete nu mai scrie AROME SINTETICE, ci AROME NATURAL IDENTICE. Aditivii sintetici nu mai sunt menționati după codul E, ci după numele propriu-zis - acid citric (cum e cazul, printre altele, al margarinei Rama), conservant, gelifiant, etc. Cumpărătorul rareori se gândește că aceste ingrediente sunt de fapt E-uri !
Uite aici daca vrei sa o vezi mai mare http://www.curentul.ro/2011/images/stories/2011/03/21/13-foto1.jpg deci din pacate nu e ea in poza... e Ingrid Bisu care a prezentat emisiunea Cafeau De Dimineata de pe Kanal D ce trist... :(
Nu, Dumnezeu a inventat omul, iar omul a inventat limba romana, ortografia si crenvurstii.
Este evident insa ca tu te tragi din maimuta.
Http://www.bioenergoterapia.ro/....../index.php
PREZENTĂM ÎN TABELUL URMĂTOR E-URILE CUNOSCUTE LA ORA ACTUALĂ :
nu îți pot copia tabelul cu E-urile
unele nu sunt periculoase, altele sunt.
Deschide site-ul și vezi cum este cu E-urile!