Legea ceremoniala din Vechiul Testament ii avea ca destinatari numai pe evei. Legile morale din Vechiul Testament sunt reluate toate ( in afara de porunca respectarii Sabatului ) in Noul testament care e valabil pentru toti crestinii.
Cata idiotenie! Doamne, chiar ca imi vine sa rad si sa ma minunez de cata prostie poti debita.
@ kysmaniai: Ca sa nu te pot combate m-ai blocat. Asta inseamna ca am dreptate in ceea ce spun si te supara adevarul.
Care Dumnezeu? Tu l-ai vazut, l-ai auzit? Toate aceste obiceiuri au fost create de catre conducatorii cultelor, de aceea difera de la o religie la alta, de la un popor la altul.
Acum o intrebare: Hristos a venit numai pentru crestini, care reprezinta cu mult sub jumatatea populatiei globului, sau pentru toata lumea?
Daca a venit doar pentru crestini, Dumnezeu nu este pentru toata lumea?
Si vazand toate acestea, cum sa cred ca exista Dumnezeu, in afara de cel creat de mai marii religiilor impreuna cu conducatorii, pentru a infricosa si prosti multimea, sa-i subjuge si sa se imbogateasca de pe urma lor, asa cum o fac si in prezent.
Dumnezeu nu exista, deci nu exista nici porunca mai sus mentionata si prin urmare nu se pune problema respectarii/nerespectarii ei.
Ai uitat sa precizezi ca asta e o lege a Vechiului Testament si ai uitat sa precizezi ca legile Vechiului Testament au fost împlinite de catre Hristos.
Daca crestinii ar respecta aceste legi deja implinite in Hristos ar insemna sa-L nege pe Hristos.
Hainele dintr-un singur fir, circumcizia si toate celelalte au avut scopul de a-i pregati pe oameni de intruparea lui Dumnezeu. Dumnezeu odata intrupat a desfintat aceste legi. Poate stiai asta daca citeai macar 3 pagini din Biblie...
Sunt convins că tu ești creștin bun și porți doar pulovere și ciorapi de lână
Si prezervativ tot din lana.
Eu nu sunt crestin.