Chiar asta a zis? eu n-am citit biblia, si personal nu cred ca exista Dumnezeu.
Dar dupa cum stiu, doar Dumnezeu(daca totusi exista) are dreptul sa ia viata cuiva, asa ca ma indoiesc ca ar trimite pe cineva sa faca "dreptate" pe pamant ca sa ia viata cuiva.
Pai, daca ma gandesc bine, cine omoara un om este criminal, si asta e valabil pentru oricine, cred ca si pentru Dumnezeu.
Unde este atunci marea lui iubire fata de oameni daca el omoara?
Dar e complicat religia asta, sau ce au facut oamenii din ea dealungul timpului, de cand a aparut.
Multi omoara in numele religiei, vezi cum e religia islamica(in care se gasesc incurajari pentru violenta).
Iti dai seama ca pe principiul asta ar trebui sa-i omoare si pe cei care dintr-un motiv sau altul au trecut de la religia musulmana la crestinism si ai caror parinti sunt musulmani. Iti dai seama, din punct de vedere religios, ce lipsa de respect mai mare poate fi in afara de aceea de a-ti baga picioarele in credinta parintilor?
Dar cand apare vreunul de asta, crestinii il considera foarte intelept, ce mai, un erou, deci nu se mai aplica tampenia aia de lege...
Daca ar exista acest zeu despre care vorbesti, si "slujitorii" lui, atunci da, probabil ca ai merita omorata, dupa judecata lor. Pana si Isus ar fi de acord cu asta. O spune chiar el in noul testament. Iar daca si cel mai "pasnic" si "iubitor" personaj din biblie te-ar omori, e clar ca nu exista nicio speranta pentru tine.
Azi Dumnezeu nu mai aplica aceasta lege, dar ne ajuta sa intelegem cat de important e sa ne pretuim si respectam parintii.
O Doamne! E a nu stiu cata întrebare de genul. Scuza-ma, cu tine nu am nimic, doar cu fenomenul in sine. Chestia asta e din Vechiul Testament.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: