| LoveToHate a întrebat:

Dumnezeu are sentimente de ura,furie,etc? Daca da,inseamna ca Dumnezeu nu este asa iubitor,daca nu,de unde vin aceste sentimente? De la Satana, dar Satana vine de la Dumnezeu.Tot ce are este dat de Dumnezeu.

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Este fireasca luarea deciziilor la oameni, intre oameni, oamenii fiind limitati, dar in cazul lui Dumnezeu atotstiutorul nu mi se mai pare logica aceasta varianta. Este ca si cum Dumnezeu ar fi un parinte dezinteresat, inconstient. Omul isi intreaba copilul "Unde ai fost, cu cine ai fost, ce ati facut, ce te doare, de ce esti suparat, etc etc." dar atotstiutorul nu are motiv de a intreba, el stie totul. El stie absolut tot, el contine toate gandurile(bune, rele, bolnave, normale, inteligente, adevarate, imaginare...) a intregii societati, el are toate intrebarile si toate raspunsurile posibile si imposibile, cunoscute si inca necunoscute, mai exact, el are toata existenta(trecut, prezent si viitor) sincron in minte. Fiind absolut, el a creat totul si inventat totul(a creat si stabilit capacitatile si slabiciunile, a stabilit limitele binelui si raului, totul). Nu are ce cauta indisciplina la copilul creeat si educat de creatorul absolut.

22 răspunsuri:
| DeliaDaniela a răspuns:

Sa presupunem ca tu faci un copil: el este perfect sanatos, il educi frumos si ii dai tot ce are nevoie, dar el incepe sa nutreasca sentimente gresite, vrea sa fie independent si astfel toate principiile pe care tu i le-ai insuflat dispar. Inseamna asta ca tu esti vinovat cu ceva, ca din cauza ta el este rebel si ca tot ce are (inclusiv sentimentele rele), are de la tine? Eu cred ca tu nu ai avea nicio vina.
Tot asa, nici d-zeu nu este vinovat de faptele lui Satan.
"tot ce are este dat de d-zeu"... nu cred ca lucrurile stau chiar asa. tu crezi?

| Mădă0611 a răspuns:

Da, altfel cum ar fi cazut lucifer in pacat? Nu exista drac sa-l ispiteasca si nu poti sa iti doresti ceva ce nu stii ca exista.

| TheTigerX a răspuns:

Ura, furie, manie pentru pacat!
doar pentru pacat.

| Alphawolf a răspuns:

Ura, furia, gelozia, etc sunt insusiri lumesti. Ele indica slabiciune sau/si dereglari de comportament. Ele sunt imperfectiuni si sunt posibile doar la imperfecti(ca noi), nu au ce cauta la perfecti(ca EL), ele apar in timp(la noi), nu au ce cauta in afara timpului(la EL).
Aceste insusiri nu se potrivesc omniscientului si omnipotentului.

| Mădă0611 a răspuns (pentru TheTigerX):

Pai oamenii pacatuiesc pentru ca au acele sentimente tongue si le avem pentru ca dumnezeu le are.

| Alphawolf a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Comparatia facuta de tine nu este valabila. Dumnezeu atotstiutorul nu poate gresi. El nu poate da gres in educatie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru Alphawolf):

Dar tocmai asta am spus si eu. Daca citesti cu atentie, am zis >il educi frumos si ii dai tot ce are nevoie>. Nu am precizat ca el ar da gres ca parinte;
dar tu crezi ca acolo unde copii ajung niste drogati, hoti, criminali... in toate cazurile parintii au dat gres? Neaparat educatia pe care au primit-o si-a spus cuvantul? sau poate ei au luat-o singuri pe cai gresite?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Alphawolf):

Ai dreptate că Dumnezeu nu poate da greş în educaţie, dar greş poate da cel ce este educat.

| Dizzyz a răspuns:

Ura pentru pacat.
Furia si mahnirea pentru oamenii nelegiuiti.
Dragostea pentru ce-i ce-l slujes si iubesc.

| Alphawolf a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Copiii nu o iau singuri pe cai gresite. Parinti au obligatia sa anticipeze asta, sa se ocupe de ei si sa-i invete sa gandeasca bine. Copiii care ajung drogati, hoti sau criminali au fost scapati din atentia parintilor, deci, vina tot parintilor le revine. Dar sa luam in considerare ca si parinti sunt oameni, iar oameni gresesc, mai au multe de invatat, iar asta indiferent cat de destepti sau cat de inaintati in varsta sunt ei.
Atotstiutorul nu greseste, nici nu mai are ce invata. Indiferent de societatea in care isi educa copilul, atotstiutorul educa perfect, iar copilul iasa perfect.
Raspunsul este valabil si pentru @Sviri

| TheTigerX a răspuns (pentru Mădă0611):

Efeseni 4:26 "Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi". Să n-apună soarele peste mânia voastră, şi să nu daţi prilej diavolului.

Da, asa e. Insa eu sunt de parere ca parintii nu sunt intotdeauna vinovati de faptele copiilor. Si daca Satan a ales un drum, ar fi fost nedrept din partea lui d-zeu sa se foloseasca de puterea si de autoritatea lui pentru a se impune si a-l corecta pe Satan daca acesta nu dorea. Sa nu uitam ca Lucifer nu era un copil naiv de doisprezece ani, ci era un inger care avea calitati deosebite. Insa el nu a vrut sa se lase disciplinat astfel ca d-zeu i-a respectat decizia. Nu ti se pare corect din partea lui d-zeu sa ne lase sa luam singuri decizii? asta in cazul in care noi nu vrem sa ne lasam corectati, la fel ca in cazul lui Lucifer.

| Miauti a răspuns:

. asta inseamna ca nu ar tr sa fie furiosi pe noi ca ne uncidem, santem gelosi... pentru ca santem facuti dupa asemana lui.

| EmaS a răspuns:

Sentimentele de manie vin tocmai din sfintenia Lui care este opusa pacatului.Repulsie fata de rau de pacat. Datorită caracterului drept şi sfânt al lui Dumnezeu, toate păcatele din trecut, prezent şi viitor trebuie să fie judecate. Din nou Dumnezeu, în infinita Sa dragoste, a creat o cale prin care a plătit pentru aceste păcate şi prin care a oferit oportunitatea împăcării pentru ca oamenii păcătoşi să poată scăpa de mânia Lui. Putem vedea acest adevăr minunat într-o sumedenie de versete, precum 1 Ioan 4:10: "Şi dragostea nu stă în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre".

E putin exagerat, dar priveste omul ca un program de calculator, stie sa faca ce il programezi, noi, oamenii, nu am simti tot ce simtim daca dumnezeu nu ne-ar fi lasat (conform credintei ca el a creat lumea si tot), si nu e ca ne-a lasat sau nu, dar suntem dupa chipul si asemanarea lui, asa ca acele sentimente le avem de la el, restul e in intrebare.

Explica-mi te rog aceasta afirmatie a ta: "dar Satana vine de la Dumnezeu" - la ce te referi ca nu prea inteleg

N-am zis eu asta, vad ca ai pus ghilimele, oricum, toata lumea stie povestea ca Satana e un fost inger bun, Lucifer, si ca s-a mandrit, a vrut sa fie ca Dumnezeu, asta inseamna ca si Dumnezeu are mandrie.

Imi cer scuze, nu tu ai pus intreabrea de sushappy
si cat despre sentimente..si Dumnezeu are sentimente, sunt de acord

Da, dar ideea era (of, trebuie sa se tot repete omul) ca tot ce simtim e de la dumnezeu, absolut tot. Nu ti s-a intamplat sa iubesti pe cineva si chiar daca a gresit sa nu simti manie/furie? Daca dumnezeu ar fi iubire, nu ar trebui sa aiba astfel de sentimente.

Ba da, dar asemenea unui parinte cand un copil i-a gresit, se supara pe el(si in sinea lui e chiar intristat) si il pedepseste daca e cazul(pentru a-l educa si a-i arata ca nu este bine ce a facut) dar iubirea tatalui pentru copil este aceasi..si nu uita ca dupa caderea omului in pacat, insasi natura si starea omului au avut mult de suferit.

| phantomitza a răspuns:

Gresit, adevarat Dumnezeu l-a creeat pe Lucifer dar raul a aparut din mandrie din mandria de a se ridica Lucifer mai sus de Dumnezeu, de raul acesta Dumnezeu nu e responsabil pentru ca a dat si ingerilor ca si oamenilor libertatea de a alege, Dumnezeu e iubire si daca vrei sa stii despre iubire uitate in Biblie corinteni 13 happy

Ok... daca asa crezi! happy