Ala te-a comparat cu Dumnezeul lui...asta da compliment
Eu nu ma inchin la sfinti si icoane, doar la Tatal, Fiul si Duhul Sfant.Mantuitorul Hristos a primit inchinarea oamenilor ca si cazul lui Toma dupa inviere spre deosebire de apostoli care au refuzat- o vehement.
Dupa ce a vindecat un olog in Iconia in Fapte 14 " noroadele si-au ridicat glasul si au zis- zeii au coborat la noi in chip omenesc...preotul lui Jupiter voia sa le aduca jertfe impreuna cu noroadele. Apostolii Barnaba si Pavel..si-au rupt hainele..si au strigat-Oamenilor de ce faceti lucrul aceata.Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi"( v 11- 15)
Nu scrie nicaieri in Biblie ca gelozia e pacat.
E gelos pentru ca ne-a creat cu libertarea de a- L respinge si il doare respingerea noastra.
Pentru a exists posibilitate de a fi iubit in mod liber de oameni care au si optiunea de a- l respinge.
Tocmai [entru ca unii il respimg si astfel isi risipesc viata inchinandu- se la lucruri inferioare Cratorului
Dzeu, in relatie cu tot oameniii, este gelos si nu se poate oferi simturilor umane.
Eu cred ca popii erau geloși ca evreii paraseau frecvent cultul lui iahve si imi imaginez ca dădeau bani si animale la alți popi.nu e asta motiv sa fii gelos?
Nu e gelos! E păcat să fi gelos și Dumnezeu e fără de păcat