| BogdanVasc a întrebat:

"Dumnezeu e mort!" - Anton Lavey.
Ce parere aveti despre acest citat? Ce credeti ca voia de fapt Anton Lavey sa zica prin aceste 3 cuvinte? Credeti ca Anton avea dreptate prin ceea ce spunea despre Satan si Dumnezeu, si ca "Biserica Satanei" a fost construita cu un rost oarecare, o multime anume venerand acest cult?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Nietzsche era poreclit in copilarie "micul pastor" pentru ca-i placea sa predice credinta crestina. Si in niciun caz n-a fost un idiot, a fost un om extrem de inteligent si chiar teologilor crestini de mare calibru le este destul de greu sa raspunda adecvat provocarilor filosofiei sale. Prin Dumnezeu a murit nu intelegea ca Dumnezeu ar fi dat ortu' popii, ci ca morala omenirii si-a pierdut fundamentul supranatural. Nietzsche era inspaimantat ca lipsa unei autoritati morale superioare ar putea impinge lumea-n haos (adica sa ajunga sa triumfe nihilismul).

39 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eu cred ca acel om care a spus acest citat este mort. Dumnezeu este viu in vecii vecilor!

| usuk a răspuns (pentru EmaS):

Mda, ai dreptate, a murit in 1997

| usuk a răspuns:

El a avut dreptate, dar numai pentru ca stia ce spunea;
totul fusese o inventie, o creatie fatarnica menita sa se foloseasca de frica interioara si de speranta oamenilor slabi, facuta pentru ai controla pe acestia si pentru a se folosii de ei in scopuri pur economice, lucru pe care l-a facut si Lavey cu biserica lui din strangerile anuale...incredibil cat 'banet' a facut cu biserica lui de fanatici visatori de demoni si lucruri inexistente

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acesta este petru{piatra}CHIFA.si pe aceasta piatra voi zidi temelia bisericii mele. ma cujet la cei sfinti martiri care au murit in chinuri marturisind pe Hristos si cred ca sant foarte buni stalpi ai bisericii, asa cum visa si papa de la roma pe sfantul francisc de ansisi, inainte de a-l primi la dansul, fiindca nu prea voia.acuma beserica satanista o fi avand vreun rost, dar nu e vie cum e biserica crestina si cum e Dumnezeu cel viu si vesnic.

| Dragotta a răspuns:

From the begining, man created God.

| BlackSulphur a răspuns:

L-a copiat pe Friedrich Nietzsche:
Gott ist tot!

| Alișa00000000000 a răspuns (pentru EmaS):

Amin

NOname
| NOname a răspuns:

Eu ştiam că Friedrich Nietzsche a fost cel cu "God is dead".

NOname
| NOname a răspuns:

Iar apropo de interpretări, se poate interpreta şi aşa: http://www.tpu.ro/......ne-ca-asa/

NOname
| NOname a răspuns (pentru BogdanVasc):

Http://en.wikipedia.org/wiki/God_is_dead

| Kalla a răspuns (pentru BlackSulphur):

Nietzsche a fost un mare idiot.
Faptul ca stia doar sa insulte si sa critice lumea ca si cum el ar fi cine stie cine il face doar un ipocrit.Nimeni nu are dreptul sa spuna asemenea baliverne si rautati despre ceea ce cred altii.

| BlackSulphur a răspuns (pentru Kalla):

Ai dreptate, predecesorii tai nu comentau, actionau direct.

Acum generalizezi si asta nu te face chiar destept.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Kalla):

"...un mare idiot.
Faptul ca stia doar sa insulte si sa critice lumea ca si cum el ar fi cine stie cine il face doar un ipocrit."

Nu te recunoşti deloc-deloc în descriere?

| Kalla a răspuns (pentru NOname):

Am zis ca este idiot pentru ca asta e adevarul.El s-a nascut si a murit inaintea mea deci el a inceput.Un ateu inteligent nu ar trebui sa fie unul care analizeaza gandirile si lucrurile fara sa critice.Ca si oamenii de stiinta.

Nu generalizez, asta-i adevarul. Toate cetele alea nervoase care ardeau paganii nu cred ca erau "Exceptii", luand in considerare faptul ca TOT orasul (in Evul Mediu) se aduna la o rastignire, you know, just for fun!

Nu era pentru amuzament! Ei i-au omorat pentru ca poate nu stii dar paganii furau copiii din satele crestine ca sa ii sacrifice.Si in plus in inchizitia din Statele Unite a anilor 1600 au fost condamnati circa 150 de perssoane.Din acestea au fost omorati doar 19 din care 7 erau barbati.
Daca punem toate victimele omorate de lucruri create de stiinta (bombe,pistoale, acizi, pastile cocaina, bomba nucleara etc) ajungem la miliarde de oameni, in cat timp? Nici trei sute de ani.

| BogdanVasc explică (pentru Kalla):

Si daca pui ca fara stiinta nu s-ar fi inventat chestia pe care scrii tu acum, peretii casei tale, caldura din casa, scaunul pe care stai, haine, medicamente etc. ai afla ca fara stiinta nu poti trai.
Stiinta te duce pe Luna.
Religia te duce la biserica.

| Kalla a răspuns (pentru BogdanVasc):

Credinta in Dumnezeu ma duce in Regatul Lui.Stiint a adus mai mult rau decat bine. Daca inaintea stiintei se traia asa rau nu mai existam acum pentru ca omenirea numai supravietuia.

| Mădă0611 a răspuns:

Nietzsche.
Si cred ca a vrut sa spuna ca nu mai crede in el, sau ca lumea, creatia lui, pentru unii, e cum e, adica rea, pentru ca dumnezeu a murit.
Lavey ala e doar un anticrestin, sau antiyhwh-ist thinking, si ca sa fii anti ceva, trebuie sa admiti ca exista. Si ca sa nu sara crestinii in cap, unii atei sunt anti crestini, anti ideilor lor, pentru ca sunt agasati de ei.

Fie cum zici tu, dar pana sa ajungi in "Regatul Lui" esti condus de stiinta. Biserica e facuta prin stiinta (toate materialele din care este facuta o biserica). Mancarea ta este facuta prin stiinta (ingrediente, subtante). Si am o intrebare: Daca tot Biserica este locul unde Dumnezeu vindeca oameni, de ce nu mergi la Biserica cand iti rupi un picior, o mana, un gat, boli gen sida, cancer, diabet? Sunt sigur ca tu mergi la spital, si dupa ce un DOCTOR iti rezolva problema, zici ca Dumnezeu a rezolvat-o.

1. Inchizitia Americana? Nu fatuca, eu zic de cea Europeana, care a cunoscut genocide de proportii epice (La acea vreme);
2. Daca esti suparata pe stiinta, arunca TOT ce inseamna tehnologie (Si telefonul, fata!), si ascunde-te in padure.

| Kalla a răspuns (pentru BogdanVasc):

Normal ca ma duc la doctor.Dar doctorul este un medic nu un om de stiinta.Nu inventeaza calculatoare si tancuri. Ajuta oamenii.La biserica te tamaduiesti si te rogi in cazi ca ai o boala, te rogi ca doctorii sa te ajute. Dumnezeu nu face imediat ce vrei, nu ste catelusul nostru tamaduitor si nici majordomul nostru.El lucreaza in incognito.Strazile Domnului sunt infinite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Manipulare, manipulare, manipulare, de treei ori manipulaaaree!

Mars mai! Nu imi arunc telefonul de sapte sute de euro!
Stiinta nu imi place dar nu cea care face bine ci cea fara scrupule si plina de rautate.

Vai, telefon de 700 Euro... Nu cumva practici pacatul lacomiei? Nu ti se pare ca ar trebui sa imparti acei 700 de euro cu saracii?
Imi pare rau sa-ti zic, dar nu esti decat o copilita de 14 ani fara minte si rasfatata. Salutare!

Medicina e stiinta, chiar nu ai stiut asta? Stiinta nu e numai ramura care se ocupa de facerea calculatoarelor si tancurilor. Fizica (ca materie scolara spre ex.) este o stiinta in care inveti fenomene. Chimia (ca materie scolara spre ex.) este o stiinta in care inveti despre substante(in mare parte). Biologia la fel.
"Dar doctorul este un medic", si medicul este un doctor.

Fie sa o luam ca nu e om de stiinta daca asa vrei. Atunci medicul de ce foloseste medicamente in loc de tamaie? De ce nu se roaga, in loc sa se riste pe o operatie extrem de grea?

"Dumnezeu nu face imediat ce vrei, nu ste catelusul nostru tamaduitor si nici majordomul nostru." - Kalla
Dumnezeu iti reface un picior rupt in: 1 an
Medicul iti reface un picior rupt in: o zi (fara tratament, doar operatia)
Dumnezeu < Medic.

"Strazile Domnului sunt infinite." --- "Credinta in Dumnezeu ma duce in Regatul Lui.".
Te cam contrazici. Daca strazile sunt infinite, tu cum ajungi la final? (matematic, pentru ca stiu ca prin credinta stiu poti sa-mi dovedesti ca 1+1 = 3).

| Kalla a răspuns (pentru doctorandus):

La ultimul lucru ai cea ma mare dreptate.Am vorbit un pic fara sa ma documentez.Am fost mai inainte pe wikipedia la pagina despre Nietzsche si am citit partea cu Dumnezeu este mort cu care sunt de acord pentru ca multi numai inteleg adevaratul invatamant a lui Iisus.

| doctorandus a răspuns:

LaVey nu prea a avut idei personale, a plagiat de colo, de colo si si-a incropit astfel o teologie.