| BogdanVasc a întrebat:

"Dumnezeu e mort!" - Anton Lavey.
Ce parere aveti despre acest citat? Ce credeti ca voia de fapt Anton Lavey sa zica prin aceste 3 cuvinte? Credeti ca Anton avea dreptate prin ceea ce spunea despre Satan si Dumnezeu, si ca "Biserica Satanei" a fost construita cu un rost oarecare, o multime anume venerand acest cult?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Nietzsche era poreclit in copilarie "micul pastor" pentru ca-i placea sa predice credinta crestina. Si in niciun caz n-a fost un idiot, a fost un om extrem de inteligent si chiar teologilor crestini de mare calibru le este destul de greu sa raspunda adecvat provocarilor filosofiei sale. Prin Dumnezeu a murit nu intelegea ca Dumnezeu ar fi dat ortu' popii, ci ca morala omenirii si-a pierdut fundamentul supranatural. Nietzsche era inspaimantat ca lipsa unei autoritati morale superioare ar putea impinge lumea-n haos (adica sa ajunga sa triumfe nihilismul).

39 răspunsuri:
| Dimaondraxworld a răspuns:

Wtf God its all eu sunt dumnezeu tu esti all its god we dont have master we are the most powerfull spirits in the univers.Noi suntem dumnezei noi avem puterea nu religia si nici dumnezei lor NOI SUNTEM DUMNEZEU

| Dimaondraxworld a răspuns (pentru Kalla):

Gresit total ai umplut capul cu programe instalate in capul tau God its all tu esti dumnezeu eu tu isus eu tu all toti WTF nu mai repet adevarul este ca noi suntem dumnezei iar Religia incearca sa controleze cat mai multe spirite ca tine usor de manipulat si controlat best program ever its R E l i G i O N

| RAY a răspuns (pentru NOname):

Era neamt a spus Gott ist tot!

| RAY a răspuns:

Pentru crestini la bine dumnezeu e mereu mort la ce comportament au e clar e mort de mult de acuma 2000 de ani, cand au bolii se trezesc si spun dumnezeu e viu mi-a trecut durerea de cap

| RAY a răspuns (pentru BogdanVasc):

Ai dreptate

| ErrorFound a răspuns:

Domnule, trebuie sa-ti explic ceva.
Biserica lui La Vey promova o ideologie apropiata de filozofie, mai mult decat de o religie.
Probabil vroia sa spuna ca ideea de Dumnezeu este o idee moarta, care nu mai este in trend cu credintele moderne.

| ErrorFound a răspuns (pentru EmaS):

Dumnezeu nu a existat, nu exista si nu va exista in vecii vecilor.
Si da, La Vey a murit. Din pacate...

| Miauti a răspuns:

Din punctul meu de vedere Anton Lavey e la fel ca crestinismul. A copiat dupa altii.

Oricum ceea ce a dorit sa spuna este Zeul nu intervine intr-o suferinta.

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu stiu daca AL a spus prima oara aceste 3 cuvinte. Eu stiu de alt baiat pe nume F. Nietzsche.Si Wagner in Amurgul Zeilor.
E o forma literara in care se afirma disperarea existentiala a necredinciosilor, care devenisera majoritari. Nu pierd vremea insa sa dezvolt.