| Octavian199 a întrebat:

Dumnezeu e nemuritor, atat tata, fiul si sfantul duh, nu?

58 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu inteleg de ce intrebi, daca nu cauti raspunsul.

| Octavian199 explică:

3 şi câte şapte perechi, de asemenea, din păsările cerului, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, pentru ca să le ţii vie sămânţa pe toată faţa pământului.
4 Căci, după şapte zile, voi face să plouă pe pământ patruzeci* de zile şi patruzeci de nopţi şi voi şterge astfel de pe faţa pământului toate făpturile pe care le-am făcut.". Inclusiv balena rolling on the floor

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

"Din dobitoacele curate si din dobitoacele necurate, din pasari si din tot ce se taraste pe pamant, au intrat in corabie la Noe, doua cate doua, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, asa cum poruncise Dumnezeu lui Noe." (Geneza.7:8,9)
Iar in acelasi capitol Dumnezeu ii spune lui Noe sa ia din animalele de pe pamant si din asarile cerului. Nu-i spune sa ia si din ape. (v.1, 2)

| Octavian199 explică (pentru anonimg):

Deci se contrazice.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu este o singura persoane care sunt trei Tatal, Fiul si Sfantul Duh.Toti sunt nemuritori.

| Octavian199 explică (pentru anonim_4396):

Acest zeu ce e? Persoana sau spirit?

| Helper07 a răspuns:

Da. Totusi Fiul a luat chip de om si a murit.

| Octavian199 explică (pentru Helper07):

Uite mortul, nu e mortul rolling on the floorParca zeii nu mor, nu?

| milan9 a răspuns (pentru Octavian199):

,,Ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om," (Filipeni)
Daca Fiul a acceptat de bunavoie sa primeasca pe langa firea divina pe care o avea (,, Dumnezeu fiind în chip") si pe cea umana ar fi o josnicie pentru cineva Sa-L trateze doar ca om pe Cel care,, a facut şi veacurile"(Epistola Coloseni), pe Cel Care a creat totul... sad

| RaulAlmășan a răspuns:

Domnul Isus a venit sa arate si planul lui Dumnezeu pentru om.
A murit si a inviat.
Apoi s-a inaltat la ceruri.
A murit fiindca trupul de om este muritor.
Si asa trebuia sa se intample.

| Octavian199 explică (pentru RaulAlmășan):

Deci, era sarlatan, stia ca nu moare, dar a livrat poporului evreu o minciuna?

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Octavian199):

A murit trupul de om pe care il avea.
Domnul Iisus a luat trup muritor, sa simta ce simt oamenii, sa simta durerea si sa treaca prin moarte.
Sarlatan esti tu, si incerci sa livrezi minciuni, despre Dumnezeu

Totusi, a mintit lumea ca a murit.Un Sarlatan.

Ce amuzant cum bagati de la voi.Ai fost tu acolo ca sa zici asta cu 'Simtirea durerii'?

Esti atat de inchis, Dar nu ma mir, tu m-ai intrebat cum a bagat Noe balena in arca.
Nici macar nu intelegi ce inseamna moartea.
A simtit durere, a venit in chip de om.
Cu trup de om simplu, iar trupul de om simte dureri.

Parca nimic nu a supravietuit, decat ce era pe arca, nu?

| danut a răspuns (pentru Octavian199):

"ai dreptate Pacala" au murit si pestii si crustaceele si etc, etc., nu e asa, ca asa vrei tu ca balena daca este mamifer sa moara, chiar daca traieste in apa. Dai dovada de o gandire zdribitoare de te rad si curcile. rolling on the floor

| Octavian199 explică (pentru danut):

Stii ca balena avea picioarare acum cateva milioane de ani, nu?

Balena se ineaca?
?

Daaaaa, si se traaage din maimuta, nu? rolling on the floor

| Octavian199 explică (pentru danut):

Exista si fosile care atesta asta

Ai zis eu ca se ineca?

Pai eu cu cine conversez pe aici, nu cu tine? laughing

| anonimg a răspuns (pentru RaulAlmășan):

"Dar nu ma mir, tu m-ai intrebat cum a bagat Noe balena in arca." Deci nu mai pot de râs. laughing)
Chiar a existat o asemenea întrebare? laughing

Da, cum a bagat-o ca sa nu moara, ca se stie ca nimic nu a supravietuit, decat ce era pe arca.Nu asa scrie acolo?

"In aceeasi zi au intrat in corabie: Noe, Sem, Ham si Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe si cele trei neveste ale fiilor lui cu ei:
ei si toate fiarele campului dupa soiul lor, toate vitele dupa soiul lor, toate taratoarele care se tarasc pe pamant dupa soiul lor, toate pasarile dupa soiul lor, toate pasarelele, tot ce are aripi." (Geneza.7:13,14)
"Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii.
Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit. (v.21, 22)
Deci nimic din ce traia in apa nu a fost nimicit de potop.

Dar oricum, ai fost tare amuzant cu intrebarea aceea. happy Numai sa nu-mi aminte de ea cand sunt pe strada si sa ma apuc sa rad de unul singur.

"In aceeasi zi au intrat in corabie: Noe, Sem, Ham si Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe si cele trei neveste ale fiilor lui cu ei:
ei si toate fiarele campului dupa soiul lor, toate vitele dupa soiul lor, toate taratoarele care se tarasc pe pamant dupa soiul lor, toate pasarile dupa soiul lor, toate pasarelele, tot ce are aripi." (Geneza.7:13,14)
"Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii.
Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit.Stii ca si in ape e uscat, nu?

| Octavian199 explică (pentru Octavian199):

19 Din tot ce trăieşte, din orice făptură, să iei în corabie câte două* din fiecare soi, ca să le ţii vii cu tine: să fie o parte bărbătească şi o parte femeiască

| RaulAlmășan a răspuns (pentru anonimg):

Da,si era o intrebare serioasa.

| anonimg a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Nu știu cum să zic, dar mie îmi place de Octavian. Întrebările lui mă amuză; dar nu în sensul că râd de ele, ci de modul în care le pune. La fel și răspunsurile lui.
Nu că n-ar ști de lucrul acesta. El știe că Biblia are expresii care se pot interpreta literal, și altele spiritual. Totuși el le îngrămădește pe toate. Și cum să nu mă amuze gândul lui: cum a băgat Noe balena în corabie? Am zis amuzant?! Am râs până mi-au dat lacrimile! Că iarăși m-a apucat râsul. laughing Bine că nu m-am gândit la asta când mergeam pe stradă; că dacă te trezești râzând de unul singur pe stradă, nici nu vreau să-mi imaginez la ce se gândește lumea. happy Eram obligat să scot telefonul din buzunar -ca altfel eram deja la Vedea. happy
Când o mă întâlnesc cu Noe o să-l întreb cum a reușit să împingă balena în corabie; sau a tras-o cu sfoara. laughing)

Cât despre Octavian, iubiți-l. Priviți-l ca pe un frate. Suntem o comunitate și așa trebuie să ne purtăm unii cu alții, chiar dacă unii dintre noi sunt mai rebeli din fire. Până la urmă dragostea trebuie să se arate în toate lucrurile. Și nu trebuie să așteptăm ca alții să ne iubească ca mai apoi să-i iubim și noi. Aceasta este mai sănătoasă decât toate verdețurile.

Hai sa trecem peste balena, acum sa o luam cu elefantul, cum a bagat el Noe animale terestre precum elefantul? Sa zicem si de T-rex si alti dinozauri.Nu mai zic de adunatul animalelor.Cum a venit el cangurul din Australia tocmai in Africa sau in Europa, sau cum au venit animalele care traiesc in America, la arca lui Noe?

"Cum a bagat Noe animale terestre precum elefantul?"
L-a tras de coadă. happy

"Din dobitoacele curate şi din dobitoacele necurate, din păsări şi din tot ce se târăşte pe pământ,
au intrat în corabie la Noe, două câte două, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, aşa cum poruncise Dumnezeu lui Noe." (Geneza.7:8,9)
Și apoi iarăși este scris:
"Au intrat în corabie la Noe, două câte două, din orice făptură care are suflare de viaţă.
Cele care au intrat, erau câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, din orice făptură, după cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Apoi Domnul a închis uşa după el." (v. 15, 16)
Se pare că animalele au intrat singure, și nu le-a condus Noe în corabie. Tot ce a făcut Noe a fost construirea corabiei și a camerelor din ea.
Animalele și păsările au intrat singure -sau mai bine zis conduse de Dumnezeu. Dumnezeu are puterea să facă animalele să asculte de El. El a făcut măgărița lui Balaam să vorbească (Numeri.22:30), și tot El a vorbit peștelui în cazul lui Iona (Iona.2:10). Tot El a trimis și peștele care avea în gură o monedă pentru Petru (Matei.17:27).

Cum au incaput aceste animale? Ca nu sunt putine deloc, nici mici nu sunt.Ce se mai iubea leul cu caprioara, nu?

Parca ziceati ca animalele nu au constiinta.Parca ziceai ca Noe a ales cate doua perechi, nu? Acum zici ca au venit singure? Plus ca nu avea cum sa stranga atata apa si hrana ca sa supravietuiasca.

Nu avem detalii despre cum au încăput ele. Nici măcar Noe nu știa să construiască corabia, ci i-a spus Dumnezeu cum să o facă și din ce să o facă; și cum să o compartimenteze.

Nu e vorba de conștiință. Dumnezeu poate să facă să vorbească chiar și pietrele.

Ai vazut tu ca pietrele vorbesc? Ia baga la tata cum a pus aceea arca de marimea aceea pe apa? Cam greu sa o faci direct pe apa.Sa nu imi zici ca a facut-o pe uscat, dar a venit potopul si a luat-o, ca erau si copaci, si se lovea de copaci si se scufunda.

Domnul a zis lui Noe: „Intră* în corabie, tu şi toată casa ta, căci te-am** văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni.
2 Ia cu tine câte şapte perechi din toate dobitoacele curate*, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate**, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască,

3 şi câte şapte perechi, de asemenea, din păsările cerului, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, pentru ca să le ţii vie sămânţa pe toată faţa pământului.
4 Căci, după şapte zile, voi face să plouă pe pământ patruzeci* de zile şi patruzeci de nopţi şi voi şterge astfel de pe faţa pământului toate făpturile pe care le-am făcut."Cam rapid Noe acesta.In 7 zile a facut ditamai arca, plus ca a adunat si toate animalele terestre, tot in acele 7 zile.rolling on the floor *
6 I-a părut rău* Domnului că a făcut pe om pe pământ şi S-a mâhnit** în inima Lui.
*
7 Şi Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului, căci Îmi pare rău că i-am făcut.". Adica si balena rolling on the floor

'Balenele sunt cele mai mari animale de pe pământ. se pot scufunda până la 300m. pentru a respira sunt nevoite să iasă la suprafață la intervale de 15 minute, dar pot să-și țină respirația și o oră. ea respiră prin plămâni foarte mari'.Ca sa vezi ca si balena trebuia sa fie pe arca rolling on the floor

Toată suflarea de viață de pe pământ și din păsările cerului au fost distruse prin apă, nu prin lipsa aerului. Vietățile n-au muritor asfixiate din lipsă de aer, ci din pricina apei. Deci se putea respira. De aceea n-a fost nevoie de salvarea viețuitoarelor din mare, din ape.

Nu ai vazut ca zeul evreu a 'zis' ca sa distruga toata lucrarea lui? Balena cum iesea la suprafata cand apa era pana la 'cer'?

După ce Dumnezeu a închis ușa corăbiei cu toți cei care erau în ea, a mai durat 7 zile până a început potopul. Iar apele nu au căzut doar din cer, ci au izbucnit și din pământ. Nici nu vreau să-mi imaginez batjocurilor celor de afară în timpul acestor 7zile când nici picătură de ploaie nu apărea.

Construirea corabiei a durat aproximativ 160 de ani -spun cercetătorii bibliei. Și cu siguranță că și cei care nu au intrat în ea au ajutat la construcția ei, pentru că doar 8 oameni nu ar fi putut singuri.

Zeul evreu a inchis usa? Lui Noe ii era greu?

Cum ma sa dureze 160? E la mintea gainii.

Cum ma sa dureze 160? E la mintea gainii.'fai o arca ca peste 7 zile vine potopu', stai ca stiu, 7 zile dura 160 de ani in zilele noastre rolling on the floor

Cum ma sa dureze 160? E la mintea gainii.'fai o arca ca peste 7 zile vine potopu', stai ca stiu, 7 zile dura 160 de ani in zilele noastre rolling on the floorAl 'dracu lemn a rezistat 160 de ani rolling on the floor

Daca Noe a "durat" 950 de ani, cu a mai mult pot dura si copacii -sau unii din ei.
Dumnezeu i-a zis lui Noe dupa terminarea corabiei: "Caci dupa sapte zile, voi face sa ploua pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti". (Geneza.7:4) Deci dupa terminarea corabiei (vezi versetul 1 al aceluiasi capitol).

Stii tu exact can a trait 950 de ani? Dovedeste.

"Toate zilele lui Noe au fost de noua sute cincizeci de ani". (Geneza.9:29)
https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/9/

Asta a zis pana sa inceapa sa construiasca ARCA, nu o mai intoarce, sau Noe vedea in Viktor?

Am zis sa dovedesti, ASA pot sa zic so EU can Superman e real, can ASA zice LA carte.

"Am zis sa dovedesti".
Nu exista alte dovezi in afara de Sfintele Scripturi. Si chiar daca ar exista, acestea trebuiesc testate tot cu Biblia. Altfel nu putem fi convinsi de veridicitatea lor; nu putem sti daca alte scrieri sunt de la Dumnezeu sau nu decat prin filtrul Bibliei.

"Asta a zis pana sa inceapa sa construiasca ARCA". Nu, ci a zis dupa ce a construit-o.

AIA nu e dovada.ASA pot sa scriu o carte so sa invented in zeu cu cap de Ras, si sa o prezint can dovada.

Nu poti face asta. Pentru ca nu va fi crezuta nici de credinciosi, si nici de necredinciosi.
Pe cand Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu in care oamenii se pot sprijini, pot gasi speranta si nadejde. Biblia nu este o carte ca toate celelalte; ea ori este iubita, ori este urata. Ea nu este un roman pe care lumea din toate veacurile sa-l omagieze.
Din contra: lumea uraste Biblia, deoarece prin ea Dumnezeu mustra pacatele lumii. Dar cei care cauta pe Dumnezeu, iertarea si pacea Lui, gasesc placere de ea, chiar daca si ei sunt mustrati de ea.
Dumnezeu vorbeste oamenilor prin Biblie. Prin ea El ne invata cum sa traim pe pamant, care este scopul nostru. Pentru ca noi oamenii avem nevoie de un scop: asa am fost creati si asa putem sa traim impliniti pe deplin. Scopul acesta nu a fost inventat de oameni. Pentru ca atunci cand un om este nascut din nou, transformat de Dumnezeu, este convins de divinitatea Sfintelor Scripturi.
Biblia are cuvinte profunde, in stare sa ajute chiar si pe cel mai nenorocit dintre toti oamenii. Prin ea Dumnezeu leaga sufletului omului de El; ii ofera speranta si nadejde chiar si in cea mai nenorocita situatie in care omul s-ar afla.

Si macar ca lucrurile din ea ar fi doar povesti cum spun unii; chiar lasand doctrinele ei, Biblia tot ar trebui pastrata, pentru ca in ea omul se poate bucura de dragostea lui Dumnezeu.
Si da, este si normal cand un om vorbeste de dragostea lui Dumnezeu unui alt om care nu cunoaste pe Dumnezeu, acesta de pe urma sa ramana rece. Este ca si cum un tanar indragostit vorbeste altuia de dragostea lui pentru fata de care s-a indragostit. Nimic nu se leaga, nimic nu are rezonanata in inima noastra pana nu ne vom bucura si noi de aceasta dragoste. Trebuie deci sa cunoastem dragostea lui Dumnezeu, si mai apoi sa luam hotarari. Apoi sa vedem daca putem sa ne mai lasam de ea. Nu m-am nascut pe alta planeta; la fel ca tine m-am nascut si am gandit. Dar nu am descoperit pe Dumnezeu decat atunci cand am dorit o viata mai buna ca aceasta. (Pentru ca nu degeaba mi se spune ca sunt "vesnic nemultumit". Si cum sa fiu multumit cand stiu ca se poate trai frumos pe pamant dar oamenii aleg sa traiasca altfel?).
Habar nu aveam de Dumnezeu si de viata Lui in timpul cand eu traiam frumos pe pamant, dar nu imi placea cum traiau oamenii. Pentru ca ei nu traiau asa frumos cum traiam eu. Si atunci mi-am zis ca daca eu traiesc frumos, atunci trebuie sa existe o lume care sa traiasca asa cum traiesc eu: in pace, in armonie, in buna intelegere cu toti oamenii. Daca omul nu-si doreste o viata mai frumoasa ca aceasta, nu o va gasi. Pentru ca Dumnezeu Se descopera acelora care cauta ceea ce El a pus in fiecare dintre noi, si anume: gandul vesniciei. El nu-l imlineste in dreptul acelora care-l innabusa. El nu face nimic impotriva vointei noastre.

So daca strange miliarde de oameni cu inventia mean, nu devine religie?

Au mai fost si alti zei, dar au disparut. Dovedeste ca e cuvantul lui Dumnezeu.

Da, poate deveni până la urmă religie, chiar dacă aceasta ar fi una falsă. Până la urmă din toate căile pe care omul și le-a făcut, niciuna nu duce la Dumnezeu. Cea care duce la Dumnezeu este aceea stabilită de Dumnezeu în Sfintele Scripturi.

Acum întrebi cum știm că Biblia este de la Dumnezeu. Pentru toți creștinii Biblia este cartea de căpătâi. Nu există o alta care să vorbească despre Domnul Hristos așa cum ne vorbește ea.
Chiar Domnul Hristos ne învață că dacă un vrea să facă voia lui Dumnezeu, va ajunge să cunoască învățătura -daca este de la oameni sau dacă este de la Dumnezeu.
Nimic altceva nu poate împlini nevoile sufletului nostru. Sunt oameni care se închina lui Buddha, alții lui Allah, ba alții chiar lui Dumnezeu (evreii). Dar o închinare greșită nu poate satisface pe deplin nevoile sufletului.
Firea omenească caută să se prindă de Dumnezeu în fel și chip, prin diferite ritualuri. Dar fără Isus Hristos nimeni nu poate ajunge la Tatăl. Firea pământească ar da orice să Îl ocolească pe Mântuitorul, dar este imposibil acest lucru, deoarece omul nu poate să fie mântuit decât prin jertfa de la Golgota a Fiului lui Dumnezeu. Hristos a spus că El este poarta staulului lui Dumnezeu, și că cine caute să intre în acest staul prin altă parte este un hoț și un tâlhar.
"Religie" vine din latinescul "religare" care înseamnă relegare cu Dumnezeu, a reface relația cu Dumnezeu care omenirea a pierdut-o atunci când Adam și Eva au căzut în neascultare.
Deci nici o altă carte nu-l poate aduce pe om în relație cu Dumnezeu decât Biblia. Însăși Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl va conduce la Biblie pe omul care dorește să trăiască în ascultare de Dumnezeu. Dacă mai înainte un astfel de om ura Biblia, acum va găsi plăcere de ea. Dacă mai înainte un astfel de om ura pe Dumnezeu și tot ce ține de El, acum omul găsește plăcere în Dumnezeu și iubește orele de rugăciune; va trăi pentru Dumnezeu.
O astfel de transformare a întregii ființe nu poate fi făcută decât de Dumnezeu. Singurul lucru pe care omul poate să îl facă este doar ca atunci când se simte atras de Dumnezeu să nu se împotrivească acestei atracții. Unii sunt atât de înverșunați împotriva lui Dumnezeu că și pe patul morții luptă împotriva Lui. Aceștia s-au deprins atât de mult să urască pe Dumnezeu până acolo că au fost luați în stăpânire de spiritul celui rău. Unul dintre aceștia a fost chiar Darwin; dar pe patul morții și-a predat până la urmă viața sa lui Dumnezeu.
Și ar fi chiar suficient să cunoaștem că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu doar prin faptul că oamenii o urăsc atât de mult. Și găsim ocazii în istoria omenirii când cei care dețineau o Biblie sau părți din aceasta, să fie condamnați chiar și la moarte. Chiar și la noi în țară a fost interzisă comercializarea ei pe timpul comunismului. Cine luptă împotriva Bibliei luptă de fapt împotriva lui Dumnezeu; și invers.

Ce te face sa crezi ca, crestinismul e religia adevarata? Vezi ca exista si Coranul, etc.Si musulmanii o ard cu zeul evreu, dar nu cred ca profetul evreu e fiul zeului evreu.Si coranul vorbeste despre zeul evreu(Allah) in araba.Musulmanii chiar sunt monoteisti, nu ca, crestinii monoteisti de fatada rolling on the floor

Întrebări similare