Domnul Isus a venit sa arate si planul lui Dumnezeu pentru om.
A murit si a inviat.
Apoi s-a inaltat la ceruri.
A murit fiindca trupul de om este muritor.
Si asa trebuia sa se intample.
Deci, era sarlatan, stia ca nu moare, dar a livrat poporului evreu o minciuna?
A murit trupul de om pe care il avea.
Domnul Iisus a luat trup muritor, sa simta ce simt oamenii, sa simta durerea si sa treaca prin moarte.
Sarlatan esti tu, si incerci sa livrezi minciuni, despre Dumnezeu
Ce amuzant cum bagati de la voi.Ai fost tu acolo ca sa zici asta cu 'Simtirea durerii'?
,,Ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om," (Filipeni)
Daca Fiul a acceptat de bunavoie sa primeasca pe langa firea divina pe care o avea (,, Dumnezeu fiind în chip") si pe cea umana ar fi o josnicie pentru cineva Sa-L trateze doar ca om pe Cel care,, a facut şi veacurile"(Epistola Coloseni), pe Cel Care a creat totul...
Esti atat de inchis, Dar nu ma mir, tu m-ai intrebat cum a bagat Noe balena in arca.
Nici macar nu intelegi ce inseamna moartea.
A simtit durere, a venit in chip de om.
Cu trup de om simplu, iar trupul de om simte dureri.
Parca nimic nu a supravietuit, decat ce era pe arca, nu?
"ai dreptate Pacala" au murit si pestii si crustaceele si etc, etc., nu e asa, ca asa vrei tu ca balena daca este mamifer sa moara, chiar daca traieste in apa. Dai dovada de o gandire zdribitoare de te rad si curcile.
Stii ca balena avea picioarare acum cateva milioane de ani, nu?
"Dar nu ma mir, tu m-ai intrebat cum a bagat Noe balena in arca." Deci nu mai pot de râs. )
Chiar a existat o asemenea întrebare?
Da, cum a bagat-o ca sa nu moara, ca se stie ca nimic nu a supravietuit, decat ce era pe arca.Nu asa scrie acolo?
"In aceeasi zi au intrat in corabie: Noe, Sem, Ham si Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe si cele trei neveste ale fiilor lui cu ei:
ei si toate fiarele campului dupa soiul lor, toate vitele dupa soiul lor, toate taratoarele care se tarasc pe pamant dupa soiul lor, toate pasarile dupa soiul lor, toate pasarelele, tot ce are aripi." (Geneza.7:13,14)
"Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii.
Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit. (v.21, 22)
Deci nimic din ce traia in apa nu a fost nimicit de potop.
Dar oricum, ai fost tare amuzant cu intrebarea aceea. Numai sa nu-mi aminte de ea cand sunt pe strada si sa ma apuc sa rad de unul singur.
"In aceeasi zi au intrat in corabie: Noe, Sem, Ham si Iafet, fiii lui Noe, nevasta lui Noe si cele trei neveste ale fiilor lui cu ei:
ei si toate fiarele campului dupa soiul lor, toate vitele dupa soiul lor, toate taratoarele care se tarasc pe pamant dupa soiul lor, toate pasarile dupa soiul lor, toate pasarelele, tot ce are aripi." (Geneza.7:13,14)
"Si a pierit orice faptura care se misca pe pamant, atat pasarile, cat si vitele si fiarele, tot ce se tara pe pamant si toti oamenii.
Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit.Stii ca si in ape e uscat, nu?
19 Din tot ce trăieşte, din orice făptură, să iei în corabie câte două* din fiecare soi, ca să le ţii vii cu tine: să fie o parte bărbătească şi o parte femeiască
3 şi câte şapte perechi, de asemenea, din păsările cerului, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, pentru ca să le ţii vie sămânţa pe toată faţa pământului.
4 Căci, după şapte zile, voi face să plouă pe pământ patruzeci* de zile şi patruzeci de nopţi şi voi şterge astfel de pe faţa pământului toate făpturile pe care le-am făcut.". Inclusiv balena
"Din dobitoacele curate si din dobitoacele necurate, din pasari si din tot ce se taraste pe pamant, au intrat in corabie la Noe, doua cate doua, cate o parte barbateasca si cate o parte femeiasca, asa cum poruncise Dumnezeu lui Noe." (Geneza.7:8,9)
Iar in acelasi capitol Dumnezeu ii spune lui Noe sa ia din animalele de pe pamant si din asarile cerului. Nu-i spune sa ia si din ape. (v.1, 2)
Nu știu cum să zic, dar mie îmi place de Octavian. Întrebările lui mă amuză; dar nu în sensul că râd de ele, ci de modul în care le pune. La fel și răspunsurile lui.
Nu că n-ar ști de lucrul acesta. El știe că Biblia are expresii care se pot interpreta literal, și altele spiritual. Totuși el le îngrămădește pe toate. Și cum să nu mă amuze gândul lui: cum a băgat Noe balena în corabie? Am zis amuzant?! Am râs până mi-au dat lacrimile! Că iarăși m-a apucat râsul. Bine că nu m-am gândit la asta când mergeam pe stradă; că dacă te trezești râzând de unul singur pe stradă, nici nu vreau să-mi imaginez la ce se gândește lumea.
Eram obligat să scot telefonul din buzunar -ca altfel eram deja la Vedea.
Când o mă întâlnesc cu Noe o să-l întreb cum a reușit să împingă balena în corabie; sau a tras-o cu sfoara. )
Cât despre Octavian, iubiți-l. Priviți-l ca pe un frate. Suntem o comunitate și așa trebuie să ne purtăm unii cu alții, chiar dacă unii dintre noi sunt mai rebeli din fire. Până la urmă dragostea trebuie să se arate în toate lucrurile. Și nu trebuie să așteptăm ca alții să ne iubească ca mai apoi să-i iubim și noi. Aceasta este mai sănătoasă decât toate verdețurile.
OctavianDanielMaria întreabă:
aurelian87 întreabă: