anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dumnezeu e o forță oarba care nu are sentimente și nu i se pot imputa scopuri sau alegeri, sentimente pentru că e doar o forță oarba?
Deci daca Dumnezeu e o forta oarba?
V-ați gândit la asta?

3 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

AvalohAlyn a întrebat:
Dumnezeu e o forță oarba care nu are sentimente și nu i se pot imputa scopuri sau alegeri, sentimente pentru că e doar o forță oarba?
Deci dacă Dumnezeu e o forță oarba?
V-ați gândit la asta?

Ca să răspundem la întrebare, trebuie să definim ce înseamnă sau ce e Dumnezeu și răspunsul vine imediat: zeul e un personaj imaginar de poveste primitivă, fantezistă și absurdă, scrisă pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori și de aceea nu se pune problema sentimentelor, scopurilor sau alegerilor. Zeul nu e nici măcar forță oarbă. E doar un personaj imaginar de tipul Bau-Bau.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru halogen001):

Eu cred că există un Creator. Poate exista o forță Creatoare care ne-a creat și e o forță oarba fara sentimente și scopuri, că un observator.De ce excluzi din start aceasta ipoteză? Poți fi agnostic, nu ateu.De unde atâta convingere că nu există un Creator care nu e neapărat Dumnezeul bibliei ci poate fi și o forță oarba care ne-a creat.O forță creatoare.
Voi ateii sunteți prea convinși de un lucru la care nu exista sa fiți convinși 100 % așa cum vreți să vă dați, de asta am zis că e mai ok sa alegi agnosticismul decât ateismul.Eu cred că există un Creator.

| halogen001 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Știința ne arată că proprietățile materiei sunt cele care conduc la existența vieții. Viața e o reacție chimică complexă, e un roboțel creat de natură. Așa cum o pădure se aprinde singură și arde, de la un fulger, de la căldură excesivă, tot așa apare și viața. Nu e mai mult decât o reacție chimică, un mod de aranjare a materiei în anumite condiții. Cine a creat Universul? Nu știu și nu voi afla niciodată. A fost creat? Nu voi afla niciodată. Cât de mare este? Nu voi afla niciodată.
Forța creatoare e dată de proprietățile materiei. Cine a făcut materia sau dacă a fost făcută, nu știu și nu voi afla niciodată.
Zeii sunt personaje imaginare fără nici o legătură cu realitatea și de aceea e normal să fii ateu. Ateu nu înseamnă acreator. Ateu înseamnă să știi că nu există zei și ăsta e un lucru adevărat.
Zeii sunt invenții de tip Bau-Bau folosite de oamenii mincinoși pentru a-i manipula pe cei naivi, creduli și neștiutori. Ce motive are un om să spună ceva neadevărat și cum se numește un asemenea om? Motivul e înșelăciunea, iar omul respectiv este mincinos, necinstit și nesimțit. Trebuie să îl credem pe omul mincinos? Nu.
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
Pentru teoria evoluției există dovezi și e clară și logică. O viețuitoare care nu se adaptează la mediu, care nu se reproduce dispare si în felul ăsta variantele de cod genetic care nu asigură supraviețuirea speciei sunt eliminate natural, fără voință sau intervenția unei forțe creatoare inteligente, cu voință și cu iubire.
Făcea un zeu atotputernic purici, păduchi, ploșnițe, viermi, căpușe, țânțari, viruși și bacterii? Nu, pentru că nu are nevoie de așa ceva.
Nu făcea nici omul, pentru că nu are nevoie de nimic de la om. Doar e zeu atotputernic și nemuritor.
Atunci cine are nevoie de ritualuri primitive, rugăciuni, cântece și poezii? Zeul nemuritor și atotputernic sau omul mincinos ca să profite de omul naiv și neștiutor? Evident ca omul mincinos are nevoie de credință.
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi

Faptul că ai întrebat dacă „Dumnezeu e o forță oarba care nu are sentimente și nu i se pot imputa scopuri sau alegeri, sentimente pentru că e doar o forță oarba?" e un pas înainte pentru o înțelegere corectă a realității așa cum e ea și nu cum e descrisă de omul mincinos.

E ok o forță oarbă. E vorba de proprietățile materiei. Asta e forța care produce viața. O entitate cu rațiune nu are de ce să facă viață pentru că nu-i ajută la nimic. Ce nevoie are entitatea de ce fac eu? Nu are nevoie. Deci e exclusă o entitate inteligentă care să stea la originea vieții, pentru că lipsește motivația, cauza respectivă. Ideea de observator e la fel fără sens. Ce să observe o entitate inteligentă la mine? Așa o entitate de inteligentă încât să calculeze structura ADN-ului nu ar avea ce să vadă la mine. Se vede evoluția viețuitoarelor în timp conform teoriei simple și logice a evoluției. Nu se vede nici un creator în afară de proprietățile materiei. Atunci ce e zeul? La ce folosește? E minciună manipulatoare și nimic altceva.

Întrebări similare