Dumnezeu este infinit de inteligent.
Noi avem o inteligenta finita.
Din moment ce avem o inteligenta finita, gresim usor, deoarece nu suntem capabili sa luam unele decizii.Deci sa nu intelegi ca nu suntem inteligenti dar am fost ispititi de catre sarpe(care in unele culturi simbolizeaza inteligenta
, in cazul acesta era "ala rau")care ne-a ispitit cu ajutorul inteligentei.
O zi buna!
Nu,Dumnezeu la creat pe om bun asemanator cu el in adevar si sfintie.Pentru ca omul sa-l cunoasca, iubeasca din inima sa treiasca in veci cu el si sa-l laude.
Imperfectiunea o mostenim de la Adam si Eva de la intamplarea lor din rai si din cauza asta natura umana s-a stricat atat de mult in cat ne nastem in pacat.
In primul rand de unde stii tu ca ne-a facut el? Din fanteziile crestine? Ei bine, nu el ne-a facut! Nimic din lumea asta nu este perfect, si cu atat mai mult Dumnezeu, daca ar exista asa ceva...
Sa sti, dar fanteziile noastre sunt mai reale decat iti poti tu imagina.
Am vazut, nu vorbeste gura fara mine, stai tu linistit/a! Am simtit pe pielea mea cat e de perfecta religia voastra, de asta am renuntat la ea...
Te rog vizionează:
http://www.youtube.com/watch?v=MjSNp7PuIkY
(analog în cazul,, existenţei'' imperfecţiunii)
Dumnezeu, este fiinta care ne judeca faptele.
El este mai marit decat noi si mai perfect, deoarece el a creat omenirea.
In caz ca crezi ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu il vezi vreau sa iti dau un exemplu...:
Durerea o vezi? Nu, nu o vezi, dar exista.
Pe Dumnezeu il vezi? Nu, nu il vezi dar exista.
El este tot ce e mai bun pe lume, deoarece, noi aveam nevoie de un exemplu, nimeni nu-i perfect pe lume.
Dc crezi tu ca tot ceea ce creaza e perfect pentru ca El e perfect. Asa cum a creat gandacii care noua nu ne plac, i-a creat pentru ca avem nevoie de ei, asa cum nu ne placa ploaia sau zapada, a creat-o pentru ca avem nevoie de ea! Daca am fii perfecti ce rost am mai avea, ne-a lasat pe noi sa alegem, sa judecam, daca cineva e incapatanat si nu intelege voia Lui chiar daca Dumnezeu ii da atatea sanse sa Il cunoasca, asta e pentru ca acel om e de partea celui Rau! Daca un om nu e perfect fizic[bolnav], e pentru ca parintii lui au gresit, sau nu si-au dorit acel copil!