Mda,Basescu e rau si tiran, l-a inchis pe Becali.
Buna asta Jorpalul. Dumnezeu e tiran cand pedepseste raul in persoana (lucifer), da nu mai e tiran cand pedepseste un copil nevinovat care arunca cu pietre in cuibul de randunele (vezi:manualul de religie)
Satan a fost la inceput un inger bun, dar el nu a vrut sa asculte de Dumnezeu si a vrut ca inchinarea sa ii fie adusa lui.
Sa vada cine e vrednic de rai si bla bla bla, repede va sperie iadul sau va ia mintile raiul, ca dupa o vedenie sunteti alti oameni, ca aia care s-au lovit grav la cap.
Sunt curioasa, unii se nasc departe de crestinism si fara vreo sansa sa intalneasca vreun crestin ca diavolul le-a dus parintii acolo? Cum el e de vina pentru tot, necredinta celor izolati trebuie sa fie tot vina lui, asa e logic.
" DUmnezeu vrea dragoste, de buna voie nu cu dea sila." asta e ca si cum ii dai cuiva sa manance numai mamaliga uscata de se scarbeste de ea si n-o mai mananca, ii dai cateva zile mamaliga cu viermi si alte chestii scarboase, o sa iubeasca mamaliga uscata. Cand permiti ca ceva sa-i faca rau cuiva si doar langa tine sa fie in siguranta, nu e iubire de buna voie.
E ca si cum ai transforma;
- negativ in pozitiv
- femeia in barbat
- antimaterie in materie
- negru in alb
- raul in bine
- stiinta in credinta
- ateism in teism
pe scurt e vorba de echilibru si mai ales din punctul de vedere raul este bun si bunul este rau.
Ma puiule? si daca CHIAR esti ateu, cum poti intreba ceva despre DUMNEZEU? daca tu nu crezi nici intr-o divinitate? nu crezi? deci nu exista.cum poti intreba ceva despre cineva inexistent? esti nebun? ori ce sa cred eu despre tine? ia mai vezi ce insamna ATEU.si mai vorovim mai apoi.
Mi-a raspuns mie mai demult intr-un mesaj ca nu stie ce sa creada, sincer nici eu nu prea am vreo certitudine.
Pai daca nu exista si un personaj negativ intr-o poveste atunci numai e interesanta nu?
Dumnezeu nu este vrăjitor. Sau a crezut ca se va schimba( diavolul fusese înainte un înger).
Nue vrajitor dar poate sa faca tote chestile tari din Hary Potter.
Măcrin întreabă: