Pai in primul rand Dumnezeu nu are nici o intentia in a ne controla si a ne spala creierul, Practic El ne arata ce este "bine" si ce este "rau". Noi de aici alegem calea. El vrea sa ne redresam noi, sa ne autocontrolam si sa facem ceea ce este de cuviinta [ fara omoruri, furturi etc]. Nu vrea sa fim robotii lui. In plus, priveste cele 10 porunci si biblia ca pe o carte de bune maniere...un cod civic [ sa nu inseli, sa nu ucizi, sa nu furi, cinsteste.ti parintii]...astea practic tin de buna crestere a fiecaruia. Dumnezeu nu ne obliga sa le respectam, El pur si simplu vrea sa alegem noi.
Daca tu nu vezi, asta nu inseamna ca nu face nimic ca sa ne ajute... uneori trebuie sa privim altfel lucrurile; exista liberul albitru, sa traiasca libertatea...
Salut
''Prezenta raului umple raiul de sfinti.''( asta pentru cei care rabda raul si au credinta in Dumnezeu din toata inima)
Poi ai liber arbitru ca poti sa faci ce vrei, dar vor exista consecinte pentru faptele tale, el iti zice exista iad si rai, si el iti zice fa binele, mergi pe calea dreapta, el te mai si indeamna sa mergi catre lumina, sa mergi la el, daca nu vrei, iti place viata cealalta care il caracterizeaza pe diavol...
...
Nu suntem roboti, Dumnezeu ne a dat vointa proprie.
Toti vom fi Judecati de Dumnezeu.
Ce am facut in trup cat am fost pe Terra.
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Sa iL iubesti pe Isus (sa il asculti) pe acest pamant, sa traiesti pur, si in Rai vei fi cu El, nu crezi ca e un fair trade?
Nu crezi ca se merita eternitatea cu Iisus pe cativa ani de aici ascultand de El?
E timpul sa ne punem serios intrebarea cui vrem sa slujim. Nu putem sluji la 2 stapani.
Va rog nu mai spuneti " Satan "! Satan pe limba ebraica inseamna " Tradator "! LUCIFER nu a fost un tradator! Daca asa l-a numit Dn-zeu, este problema lui! Si ca sa nu iti explic ce cred eu, cum au facut si ceilalti... Sa iti raspund la intrebarea INITIALA voi zice asa : Cine a spus ca il slujesc pe Dn-zeu?
Ceva de genul am gandit si eu, am facut si eu o intrebare ca a ta unde am pus la un loc toate puterile lui dumnezeu si am sfidat pe orice credincios sa-mi arate ca gresesc prin faptul ca nu cred ca dumnezeu exista. NIMENI n-a gasit ceva sa ma contrazica. Uita-te la profilul meu am doar 2 intrebari si delecteazate din "spectacolul" creat prin intrebarea mea.
Eu iti dau un raspuns scurt aici: DUMNEZEU NU EXISTA
Si-ti mai zic una:
- Sal, esti credincios?
- Da.
- In ce crezi?
- In Dumnezeu desigur
- Care Dumnezeu?
- E unul singur si se cheama Dumnezeu
- Eu sunt ateu, in toata istoria putem gasi pe undeva pe la 2870 figuri ce pot fi numiti DIVINITATI deci "dumnezei". Eu nu cred nici in muntele Olimp nici in Zeus, Hades, Marte, Allah, Budha, de fapt nu cred in niciunul. Te intreb: suntem mai mult sau mai putin egali ca credinta?
- Nu, eu cred si tu nu deci nu suntem egali.
- Gresesti, asa cum tu nu crezi in 2869 de zei eu nu cred in 2870. E chiar asa mare diferenta?
-... (mut)(shocked)
Un bărbat a mers la frizer să se tundă.
În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversaţie interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus:
"Nu cred că Dumnezeu există."
"De ce spui asta?" a întrebat clientul.
"Trebuie doar să ieşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferinţă şi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri."
Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuţie în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns şi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung şi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer şi i-a spus:
"Ştii ceva? Frizerii nu există!"
"Cum poţi spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici şi sunt un frizer. Şi tocmai te-am aranjat!"
"Nu e aşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung şi neîngrijit, ca omul de afară."
"Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine."
"Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El şi nu Îl caută. De aceea există atâta durere şi suferinţă în lume."
Spre deosebire de Dumnezeu frizerii nu au creat lumea, deci nu au nicio responsabilitate faţă de cei cu părul vraişte. Mai pe scurt povestea asta a ta e altă porcărie pe care plâng babele şi din care puştii îşi pun statusuri pe messenger.
Personaje fictive create de mintea omului, nu exista dumnezeu, satana noi suntem raspunzatori de faptele noastre, asta nu inseamna ca ai voie sa o jignesti pe 4bb4 ca ti-a dat un raspuns conform religiei ei, daca o persoana a fost indoctrinata de mica religioasa si acum vede intrebari de astea la ce te astepti?
asta e unul dintre argumentele ateismului, mai sunt multe, eu recomand stiinta ca argument, ratiunea, logica
Daca il desfiinta inca de la inceput aveai sa spui; pai da, fiindca e atotputernic a abuzat de asta si a facut cum a vrut.asta il facea mai bun in ochii tai? nu. aveai sa spui ca este tiran si guverneaza tiranic.satan singur isi va rupe gatul prin faptele rele ce duc lumea in ratacire si dezastru.toate acestea il vor acuza si distruge.iar Dumnezeu care e vesnic, are timp destul.
Ah, deci ca să mă mulţumească pe mine, să nu mă facă să-l acuz că e un tiran a lăsat atâta suferinţă peste creaţia lui. Seems legit.
V-a iesit pe nas aforismul asta, lol ati auzit si voi asta o data si dati copy paste intruna.
In Biblie spune clar ca il va distruge pe Lucifer..Deci tot rationamentul tau cade.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: