În primul rând trebuie să scapi de ideea că te obligă cineva să venerezi un anumit zeu. Dacă ești o persoană adultă atunci ai dreptul prin lege să practici sau nu o religie, nu te poate obliga nimeni să practici sau să venerezi ceva în ce nu crezi, în fața legii vei fi tratată în același fel ca și un musulman, ca și un martor al lui iehova, etc.
Ai început să vezi care e esența problemei, ți se spune că Dumnezeu e iubirea, da ia întreabă tu ce e acea iubire mai exact? O să vezi că fiecare are alt răspuns pentru că iubirea este doar un sentiment uman și nu are legătură cu vreun zeu, aceasta poate fi simțită la fel de bine de o persoană atee precum și de animale. Nu neg că e un sentiment greu de definit, probabil că e un sentiment pe care îl simțim în moduri unice, dar toți îi vom simți îmbrățișarea la un momentdat.
"Doar in caz de esti un smochin care nu faci fructe in acel sezon atunci Iisus te va blestema si se va asigura ca nu vei mai produce fructe niciodata." - E idiotic să interpretezi un text din Antichitate ad Verbatim. Dacă povestea aceea nu avea tâlc, evanghelistul n-ar fi inclus-o. Pușca lui Cehov.
Smochinul mai e folosit pe parcursul Bibliei ca o metaforă pentru poporul evreu, Care nu-L acceptase pe Hristos ca Mesia. E o metaforă ce arată că cei ce nu aduc roade bune (altă metaforă des întâlnită în Scriptură) nu vor avea parte de împărăția lui Dumnezeu.
Este pacat sa re-interpretam cuvintele lui Dumnezeu. Deci asta e doar opinia ta subiectiva.
Conform:
Deuteronom 4:2
2 Să nu adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu şi să nu desfinţaţi nimic dintre ele. Dimpotrivă să păziţi legile Domnului, Dumnezeul vostru, aşa cum vi le dau eu.
Deci comform poruncei lui nu ai nici un drept sa re-interpretezi si sa zici ca nu a fost asa. Cred ca daca dorea sa intelegem altceva ar fi mentionat asta singur nu crezi?
Poinsettia întreabă: