Nu,Dumnezeu a dat intelepciune oamenilor ca sa descopere medicamente si solutii pentru ameliorarea sau chiar vindecarea unor boli. Cele descoperite sunt ale oamenilor iar cele nedescoperite sunt a lui Dumnezeu.
Nu! Din contra El lucreaza prin mainile multor medici. Au fost multe cazuri in care un om bolnav s-a dus la medic, medicul a vrut sa-l opereze, iar cand a venit omul pentru a se opera medicul i-a zis ca nu mai e nevoie. Multi medici s-au intors la Dumnezeu vazand multe miracole.
Dar Medicul Suprem este Isus Hristos. La El orice suferinta are alinare si orice boala poate fi vindecata!
Ce la om e cu neputinta la Dumnezeu e cu putinta. Crede numai.
http://www.youtube.com/watch?v=E6BAAPlXBXw
Nu cred. Spre exemplu martorii lui Iehova nu accepta transfuzii de sange, dar mie mi se pare ridicol. In cele 10 porunci scrie clar sa nu ucizi (deci, implicit, sa nu comiti suicid). Si crede-ma, sa stai pe moarte intr-un spital fara sa-ti accepti transfuzia de sange este pur suicid.
Există credinciosi care sunt împotriva medicinei.În mod gresit, ei presupun că pentru un crestin a lua orice fel de medicament este un indiciu al lipsei de credintă. Dumnezeu nu Se opune folosirii medicamentelorFaptul că un crestin ia medicamente nu înseamnă că îi lipseste credinta sau că el a făcut ceva gresit.
Da, stiu... Biblia a lasat loc de peste 1000 de interpretari.
A nu accepta sange nu inseamna suicid. Exista o gramada de terapii fara sange. In 1996 existau in lume, deja peste 100000 (o suta de mii) de chirurgi care acceptau sa faca interventii fara sange de orice nivel de complexitate, cu ajutorul metodelor alternative de conservare sau recuperarea sangelui, terapie cu Fe si eritropoetina inainte de inteventia chirurgicala. Nu e vina omului ca medicina in Romania este la niv. epocii de piatra (scuze pentru ca am hiperbolizat un pic). Eu sunt martor al lui Iehova, dar nu ma consider dusman al medicinei. Dimpotriva lucrez in sistemul medical romanesc, si nu la maturat prin curtea spitalului ci chiar in domeniul medical.
Apropo, si fumatul este pur suicid. De ce nu este atat de contestat de unii?
Chiar iti apreciez explicaia, cat despre fumat, nu stiu, nu este genul de viciu care sa se lege de mine.
Multumesc pentru apreciere. Deseori starile conflictuale se nasc din lipsa de informare asupra temei care genereaza conflictul. Sper ca am ajutat la bunul "mers" al discutiei.
PS> ma bucur ca nu fumezi, au am facut-o mai demult dar nu merita nici macar incercat.
Ah, de faptul ca nu merita nici incercat mi-am dat eu seama dupa ce am incercat... Dar oricum, ma multumeste faptul ca m-am putut opri
Nu.Idiotii care spun ca s-ar ruga in loc sa se duca la medic sunt impotriva ei.
Nu. Poate impotriva unor medici din spitale, care au ajuns un fel de vamesi pe paturi.
De ce ar fi? noi nu traim pe vremea lu noe unde lumea nu se imbolnavea ca era poluare si medicina este singura noastra solutie. cred ca el a permis sa evolueze asa mult ca sa ne fie de ajutor
DeProfundis99 întreabă: