| 6684464 a întrebat:

Dumnezeu este O Persoana sau O Existenta cum este si Big Bang-ul/Universul?
Argumentati (si)cu un verset din Biblie, va rog.
P.S. : NU Isus.

Răspuns Câştigător
| VelaJohnny a răspuns:

Eclesiastul 1:4 „O generaţie trece, o generaţie vine, dar pământul rămâne pentru totdeauna." - pamantul nu va fi distrus sub nici un chip.

Apocalipsa 21:1 „Şi am văzut un cer nou şi un pământ nou, căci cerul de odinioară şi pământul de odinioară trecuseră, iar marea nu mai era."
Cand este folosit termenul „pamant" nu se refera la pamantul literar acolo, ci la pamanteni, la oameni. Uite alte versete care explica: Geneza 11:1 „Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte."
1 Cronici 16:31 „Să se bucure cerurile şi să se înveselească pământul,
să se spună printre naţiuni: «Iehova a devenit rege!»"
1 Regi 2:1, 2 „Când i s-a apropiat ziua morţii, David i-a poruncit lui Solomon, fiul său, zicând: „Eu mă duc pe calea întregului pământ. Fii tare şi fii bărbat! " - calea intregii omeniri duce la moarte
Apoi, conform versetului din Apocalipsa, nu vor mai fi mări? Apocalipsa 17:15 explica la ce se refera marea care nu va mai fi „Şi el mi-a spus: „Apele pe care le-ai văzut, pe care stă pro(s)tituata, reprezintă popoare, mulţimi, naţiuni şi limbi. "
Sper ca m-ai inteles prietene. Gandeste-te ca Dumnezeu v-a invia oameni, vor reveni la viata, apoi, pamantul va fi schimbat in paradis, in ce a fost inainte ca omenirea sa cada in pacat. Peste pamant v-a guverna Imparatia/Regatul lui Dumnezeu, deci poti spune ca in sens figurat, pamantul va primi un nou inceput, se va naste din nou.

39 răspunsuri:
| 6684464 explică:

Fi sigur ca nu o sa ma uit doua ore la astea.
Daca vrei sa rezumi ceva, sa subliniezi ceva, fa-o.

| VelaJohnny a răspuns (pentru 6684464):

Discipolii sai i-au fost prieteni nu? Cand a fost invitat la nunta din Canaan (daca asa se scrie) au fost invitati si ei, discipolii. Oricum, in scripturile originale Iehova/Iahve apare de aproximativ 7000 de ori. Traducatorii l-au scos insa, facand o greseala sa il faca pe Dumnezeu un anonim fara nume, ascunzandu-i-l in spatele unor titluri precum „Domnul" sad Evreii la un moment dat au renuntat sa mai pronunte numele lui Dumnezeu datorita unor invataturi ale sectelor iudaice. Tot ei (presupun) care au inventat si faptul ca daca gaina facea un ou in sabat, era necurat pentru ca gaina a facut o munca, un efort straight face ...deci inventau si schimbau legi. Au interpretat pana si porunca a 4-a „Sa nu iei numele lui Iehova (in textul original, in majoritatea Biblilor „Domnului") Dumnezeul tau in desert" ca nu trebuie deloc pronuntat, pentru ca, cum pot niste oameni pacatosi sa pronunte numele lui Dumnezeu? (opinia lor) straight face insa nu l-au scos din Scripturile ebraice. Crestinii au dus traditia asta un pas mai departe inlocuindu-l complet cu titluri si ascunzandu-l de ochii oamenilor. Cu cat inaintezi de acum 1000 de ani in viitor prin istorie vei vedea ca treptat este inlocuit din toate versetele numele divin cu titluri precum „Domnul" astfel ca in prezent nu mai apare deloc in Biblile moderne. O Biblie de acum 150-200 de ani o sa il arate cat de cat. Inainte numele lui Dumnezeu era folosit in biserici de catre preoti. Au ignorat faptul ca multi slujitori din vechime ai lui Iehova au pronuntat, chiar au aclamat numele Dumnezeului lor si l-au facut sa fie recunoscut Iehova printre ceilalti dumnezei, intrucat fiecare natiune avea dumnezeul ei. Moloh, Baal, Aștoret, sunt numele lor. Iehova era Dumnezeul Atotputernic, Israelul ar fi fost o natiune de ras iar Dumnezeu ar fi fost ironizat, intrucat nu ii cunosteau numele dar ii slujeau.
Uite niste versete cheie, si folosesc New World Translation Bible, Biblia pe care o folsesc martorii lui Iehova.
„Noi vom umbla în NUMELE lui Iehova, Dumnezeul nostru, pe timp indefinit, da, pentru totdeauna." (Mica 4:5)

„Căci, chiar dacă ar exista cei ce sunt numiţi „dumnezei", fie în cer, fie pe pământ, aşa cum şi există mulţi „dumnezei" şi mulţi „domni" (1 Corinteni 8:5)
Proverbele 18:10 „Numele lui Iehova este un turn tare. Cel drept fuge în el şi găseşte ocrotire."
Uite un motiv pentru care vreau sa devin martor, din multele:
„Fiindcă „oricine va chema numele lui Iehova va fi salvat". 14 Însă cum îl vor chema pe acela în care n-au crezut? Şi cum vor crede în cel despre care n-au auzit? Şi cum vor auzi fără să le predice cineva? 15 Şi cum vor predica dacă n-au fost trimişi? După cum este scris: „Ce frumoase sunt picioarele celor ce anunţă veşti bune despre lucruri bune!" Romani 10 de la versetul 13.
E important ca oamenii sa invete despre Dumnezeu si sa il cunoasca ca prieten ai lor, iar fara ca oamenii sa il anunte, nu vor reusi sa il cunoasca. Asta e motivul pentru care trebuie sa aprofundam studiul Bibliei, ca sa dovedim ca respectam porunca de a ne iubi aproapele si sa il ajutam sa primeasca viata vesnica si el, pentru ca „Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos." (Ioan 17:3)

| VelaJohnny a răspuns (pentru VelaJohnny):

Apropo, citeste si
https://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
o sa te ajute sa intelegi mai bine despre numele lui Dumneze, Iehova, in Scripturile ebraice, arameice si grecesti happy

| 6684464 explică (pentru VelaJohnny):

Scuze amice, dar nu pot sa dau mai mult de o funda pe intrebare laughing.
Da, in Bibliile celelalte "Domnul"=YHWH in marea majoritate a folosirii lui. Asta scrie si in Biblia pe care o am. Dar dupa ce devii martor al Lui YHWH mentioneaza asta, asa... sa para mai inteligent si cand ajunge acasa persoana sa vada ca ai avut dreptate(sperand ca citeste).
Tot ce trebuie sa faci este sa fii inteligent, sa vorbesti inteligent cu dovezi rationale macar si cand spui ceva important sa te uiti fix intre ochii lor, cativa milimetri mai sus de linia ce uneste pupilele; asta il va face atent.
Vorbeste putin si la obiect. Daca este vorba ca de ce in Biblia lu' ala de acasa nu scrie nicaieri YHWH(asta e doar un exemplu), atunci decat asta ii explici ca sa inteleaga, nu dai pe ocolite, nu mai adaugi alte chestii, ca sa tina minte ce ii spui si lasi restul pentru alt martor.
O idee ar fi ca atunci cand esti in public sa incepi sa citesti din Biblie(nu cu voce tare) pentru ca este posibil sa se ia unu nu chiar inteligent de tine si sa-ti zica ca nu exista Dumnezeu sau alte chestii din astea, exact atunci e momentul sa-i demonstrezi lui si celorlalti din jur ca se inseala cu dovezi rationale si solide, tot ceea ce conteaza fiind sa o spui intr-un mod inteligent.
A, si sa nu spui ca "Am vazut eu undeva/pe net / mi-a zis mie cineva..." pentru ca devine aiurea, le dai motive sa nu te creada. Spui ca "exista/sunt/etc".
Bafta!

| VelaJohnny a răspuns (pentru 6684464):

Mersi prietene. Da, sfaturi practicewinking si interesante de asemenea. Tin cont de elewinking Alt lucru este sa fiu documentat si sa stapanesc subiectele de baza precum ce se intampla cu omul cand moare, sau ce e Regatul/Imparatia lui Dumnezeu, jertfa de rascumparare a lui Isus etc. Mă, a fost o placere sa schimb idei si sa discut cu tine happy esti o persoana receptiva, Iehova te va ajuta sa perseverezi in studiul Bibiei daca asta e ceea ce iti doresti.
Un alt verset fain, 1 Timotei 2:3, 4 „Lucrul acesta este bun şi plăcut înaintea Salvatorului nostru, Dumnezeu, care vrea ca orice fel de oameni să fie salvaţi şi să ajungă la cunoştinţa exactă a adevărului."
Succes si tie prietene! happy

| danut a răspuns (pentru 6684464):

Iehova este FIUL. Omul nu la cunoscut pe Tatat decat prin intermediul Fiului si prin cele doua teofani(i).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O entitate ce salasluieste inlauntrul nostru, sinele nostru.

| 6684464 explică (pentru anonim_4396):

N-as prea crede, decat daca El este definitia "existentei".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Si eu cu cine votez, coane Fanica?