| freeman2012 a întrebat:

Dumnezeu este omnipotent, totusi cum de biblia ni-l descrie indemnand si incurajand asa ceva?
http://www.220.ro/......Dry6v4YLy/

22 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Dumnezeu nu e prost...e asa de greu de perceput? nimeni nu-si bate joc de El; porunca de a-i bate pe madianiti...moise trebuia sa organizeze expeditia militara pentru a indeplini porunca lui Dumnezeu; la sugestia lui Balaam, madianitii i-au dus pe izraeliti intr-un pacat grav, care a adus in schimb o urgie asupra poporului Sau; pedepsirea femeilor, unelte folosite de satan ca sa aduca pacatul in tabara lui Israel, a fost cuprinsa in porunca; cele care n-au cunoscut barbat, erau tinere si exista posibilitatea sa fie abatute de la idolatrie si de la practicile necurate.
Sanatate

| Woodenpints91 a răspuns (pentru 4b):

Uite că eu îmi bat joc de el. Ce-i cu asta?

| 4b a răspuns (pentru Woodenpints91):

Woo...seara faina sa ai in continuarehappy

| freeman2012 explică (pentru 4b):

Intocmai,adevaratul Dumnezeu nu este prost!
DAR cum poate fi de acord cu sclavia sexuala? deoarece ni se descrie clar cum ca dupa ce-i omoara pe toti, sa pastreze pentru ei pruncii de parte femeiasca si femeile neaincepute!
Repet! Cum de, Dumnezeu, poate fi de acord cu aceasta sclavie sexuala?
raspunde concret (poti?)

| 4b a răspuns (pentru freeman2012):

laughing trebuie sa ne punem tinte inalte si sa le atingem... poti tot ce vrei sa potiwinking
Amu sa revin la oile noastre: ce ''sclavie sexuala''? au fost ucisi tati cu exceptia celor care mai puteau fi salvati; prunci si femei care mai aveau o sansa.

Ok.dar cum de mai,,aveau o sansa'' doar pruncii si fetele neancepute?
daca erau,,incepute'' nu mai aveau nici o sansa?
Cîtă inteligenta si logica iti trebuie ca sa-ti dai seama ca erau alese doar pentru sex,nicidecum pentru,,vreo sansa''
Si dupa parerea ta,acele fete, s-au daruit de placere ucigasilor parintilor lor?
Unde-i logica, inde-i iubirea de aproape, unde-i pur si simplu, moralitate?

Tu,personal,daca ai fi fata si cineva ti-ar ucide parintii (indiferent de motiv) ai mai fi in stare sa te,, daruiesti''celor care ti-au ucis parintii?
Daca NU, atunci unde-i moralitatea, te intreb din nou, in actiunile acelor salbatici?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine-i ''Dumnezeu''?

| RAY a răspuns:

Este imposibil sa existe dumnezeul ala evreu din veciul testament, cand o sa vad zeii aparuti din nimic care creaza universul promit ca o sa cred in dumnezeu

| freeman2012 explică:

Mda,4bb4
dupa cum se,, vede''nu ai mai putut da nici un raspuns, fiindca religia te indeamna sa nu fii logic, ci doar sa crezi!
Cand cineva este pus sa raspunda logic la asemenea aberatii biblice,
ce să vezi!?
Tacere!

Scuza-ma omule da nu stau tata ziua pe site...stai lin ca amu iti raspundwinking
1. mai aveau o sansa pentru ca nelegiuirea nu le era asa intiparita in capatana.
2. ce sex mah? tu glumesti nu?
3. ''iubirea de aproape''...ti-am mai spus si ma repet, Dumnezeu nu e prost; ce semeni, seceri. Sa iubesti nu inseamna sa fii prost.
4. tu nu intelegi care-i faza cu daruirea asta... faptele tale au niste consecinte care vin asupra ta, esth raspunzator pentru tat ce faci...asa ca nu mai da vina pe Creator pentru saraciile tale.
5. intelegi tu logica?
UNEORI, TACEREA E DE AUR.
sa FII sanatos si seara fainawinking

| milan9 a răspuns:

Exprimarea vechiului Testament, exprimarea profeţilor este de multe ori "rudimentară" în explicarea unui fenomen iar în unele cazuri se întâmplă chiar ca-i fie atribuite unele fapte în mod greşit lui Dumnezeu, doar din dorinţa de împumuta „autoritate divină".

| milan9 a răspuns:

Se întâmpla deci de multe ori ca aceste fapte intrigante care veneau din partea iniţiativei oamenilor şi vizau naţionalismul brutal şi subiectiv, intoleranţa violentă, puritanismul etnic specific evreilor, să fie atribuite în mod indirect divinităţii.

| milan9 a răspuns:

Profeţii erau cei care afirmau pe propria lor răspundere, de multe ori fără să fie autorizaţi de Dumnezeu, că El ar dori una sau alta, gândindu-se probabil la rezultat („rezolvarea" unei probleme), dar fără să ţină cont de mijloacele folosite, mijloace pe care Dumnezeu nu le-ar fi autorizat.

| milan9 a răspuns:

Rămâne totuşi întrebarea de ce oare divinitatea nu a intervenit să corecteze eventualele exagerări, greşeli sau „excese de zel" din partea evreilor? Probabil din cauza marii rupturi, îndepărtări şi rezerve pe care Dumnezeu o avea faţă de căderile şi păcatele oamenilor, mai ales în perioada Vechiului Testament, înainte de noul legământ şi înainte de Jertfa Sa pe cruce.

| milan9 a răspuns:

Comportamentul profeţilor, a fost de la început şi până la sfârşit, un instrument al inspiraţiei divine, dar, şi un exerciţiu al „libertăţii" lor. Nu este chiar uşor să distingi cele două aspecte!

| milan9 a răspuns:

Intervenţia lui Dumnezeu s-a făcut cu adevărat în momente cruciale. Să ne aducem aminte ce pregătire s-a făcut pentru unul din aceste unice momente: urcarea lui Moise pe Muntele Sinai! Iată exemplul unei real moment al inspiraţiei divine şi al transmiterii mesajului divin!

Ori în alte cazuri, care inspiră naţionalism brutal, este posibil ca profeţii să fi "împrumutat" doar "autoritatea divină", fără să fie prea mult "inspiraţi"! Se vede uneori cât de uşor debitau legi şi recomandări, extremiste uneori!

| milan9 a răspuns:

Există o mare diferenţă între cele două aspecte, care merită totuşi luată în considerare! Mântuitorul chiar subliniază marea diferenţă a modului în care Dumnezeu S-a revelat pe Sine în Vechiul, respectiv în Noul Testament.

Cu adevărat, Dumnezeu a intervenit în puţine ocazii în Vechiul Testament, lăsând spaţiu şi libertate profeţilor, mai mult sau mai puţin inspiraţi.

Te intreb inca odata (vad ca ocolesti intotdeauna raspunsul)
Tu, personal, daca ai fi fata si cineva ti-ar ucide parintii (indiferent de motiv) ai mai fi in stare sa te,, daruiesti''celor care ti-au ucis parintii?
Poti sa raspunzi concret? fara sa,, da-i gunoiul sub pres''cum faci de obicei!

| freeman2012 explică (pentru freeman2012):

4bb4,de ce nu raspunzi?
Aaaa, doar ocolind raspunsul crezi ca obtii ceva?
Știu tertipul. =,, gunoiul sub preș'' -așa faceți voi -știi tu!

Ma omori...usurel ca amu am revenit pe site; fi antena la ce-ti spun: in Biblie citim ca Dumnezeu simte placere in mila si nu gasesti nicaieri scris ca EL simte placere sa aduca judecatile Sale asupra poporului; eu cred ca tu vrei sa scapi de propriile consecinte si asa, bine mersi, dai vina pe El pentru tate...da' nu mere asa.
Cum fac eu de obicei? :O deci te rog, fii bun si punte frate pe citit, lasa judecata in mana altuia...
A da, inca ceva ca nu pot sa tac: ocolesc intrebarile fara sens.
Seara faina; vezi ca amu plec, sa nu ma tat strigi p'aci ca nu stiu cum si nu stiu ce mai facuiwinking
Sanatate