| CIICriss a întrebat:

Dumnezeu exista sau e doar creatia omului care isi doreste sa fie protejat in orice moment?

45 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ca orice zeu (personal), dumnezeul biblic este creaţia imaginaţiei umane, însă cineva imaginar nu îşi poate dori ceva, orice (decât tot imaginar); deci doar prima parte din a doua parte a întrebării tale are sens şi nu este falsă.

| danay72 a răspuns:

Să presupunem că sunteţi într-un loc izolat şi vedeţi o casă frumoasă, cu o cămară plină de bunătăţi (efectul). Vă gândiţi imediat că cineva (cauza) a construit casa, nu-i aşa? Aşadar, când observăm dovezile ce atestă existenţa unui proiect inteligent în natură şi belşugul de hrană din „cămările" pământului (efectul), nu ar fi logic să tragem concluzia că Cineva (Cauza) a creat pământul? Biblia însăşi prezintă acest raţionament: „Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu" (Evrei 3:4).

| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

"Vă gândiţi imediat că cineva (cauza)"... FACEPALM. Acel cineva de fapt este cauzatorul nu cauza. Nu stii diferenta dintre o cauza si un cauzator nu?

Am niste intrebari simple pentru tine.

1 - Un fulger are nevoie de un cauzator sau se poate produce doar cu o simpla cauza?

2 - Mai mult ca sigur vei zice ca flgerul nu necesita un cauzator si ca e suficienta o cauza.

3 - Putem aplica asta si universului?

Acum intrebarile principale ce tin de univers:

1 - Cum ai ajuns de la o cauza la un cauzator/creator?
2 - Cum ai ajuns de la un creator la un zeu?
3 - Cum ai ajuns la UN zeu si nu la mai multi?
4 - Cum ai ajuns de la un zeu la zeul tau?

* un zeu poate fi si creator DAR un creator nu e obligatoriu sa fie zeu.

Succesuri.

Bonus : "Orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu"... in engleza se numeste "special pleading". Cauta pe guagal "logical fallacies", tocmai ai comis una.

Ca sa dovedesti acea afirmatie, trebuie sa treci de cele 4 puncte prezentate mai sus. Pana acum nimeni nu a trecut de p1. Cine stie, poate vei fi tu primul care o sa raspunda la toate.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Da asa e cauza lui dumnezeu care e sa stiu si eu sau el nu are ciudat, din nimic apare un zeu care din nimic creaza totul si fix e un tribial venerat de niste evrei in pustiu

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Nici despre timp de exemplu, nu stim inceputul lui si cu toate acestea ne planificam viata in functie de el.Chiar daca Dumnezeu exista din vesnicie in vesnicie, ce e important e sa intelegem mai bine rolul sau in viata noastra.

Astea sunt vrajeli eu te rog sa le pastrezi pentru tine te rog, timpul la inventat omul pentru a isi gestiona timpul rational, care vesnicie, cum poti vb de o vesnicie cand tu vb o perioada limitata de timp? ce e aia o vesnicie, sa inteleg ca cei vesnicie din vesnicie nu are o cauza poti dovedi asta sau scrii minciuni?

Spaţiul. Astronomii nu găsesc nici începutul, nici sfârşitul spaţiului. Cu cât scrutează mai mult universul, cu atât descoperă mai multe lucruri. Ei nu resping faptele; mulţi consideră că spaţiul este infinit. Acelaşi principiu este valabil şi în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu.
Alte exemple: 1) Astronomii afirmă că temperatura din nucleul Soarelui este de 15.000.000 de grade Celsius. Respingem noi această idee pentru că nu putem înţelege pe deplin ce înseamnă o temperatură atât de ridicată? 2) Se afirmă că dimensiunile Căii Lactee sunt atât de mari, încât unei raze de lumină, cu viteza de aproximativ 300.000 km pe secundă, i-ar trebui 100.000 de ani pentru a o traversa. Înţelege mintea noastră ce înseamnă o asemenea distanţă? Totuşi, recunoaştem că există, pentru că este susţinută de dovezi ştiinţifice.

De ce esti smecher danay si vrei sa ma pacalesti nu e frumos ca crestin sa minti
1 astronomi nu se ocupa cu masuratori ei se ocupa cu altceva
cercetatori se ocupa cu studierea uiversului
temperatura soarelui s-a dovedit prin masuratori s-a trimis sa satelit s-a vazut temperatura apoi sa fotografiat prin raze gama astfel s-a aflat temperatura cu ajuorul tehnologiei ca in viitor se va descoperi altceva nou asta e stiinta progres, stinta nu afirma temperaturi ca asa scrie intro biblie nu are importanta ce nu intelegem daca asta e realitatea si se poate dovedi prin dovezi cele afirmate tu in scimb afirmi ceva fara a dovedi acel lucru e asta e altceva
2 mintea noasrta intelege ca i ea o suta de mii de ani lumina lucru care se poate dovedi prin masuratori stiintifice prin dovezi
da danay da dumnezeu nu are nici dovezi stiintifice nici nu il putem detecta cu vreo tehnologie,cum mintea voastra de crestini nu il poate intelege de ce sunteti crestini? afirmatiile tale daca le afirmam pentru zeus nu isi convine ca nu isi convine tie asta e ipocrizie si parca lui iisus nu-i place asta, daca spuneai sa dam o sansa la toti zeii, forta ce o fi fie ea deista, panteista, teista daca ai fi neutra te-as respecta dar tu ai mintea inchisa vrei sa spui ca am mintea inchisa eu cand tu esti ateu pentru zeus ca mine ciudat daca ti-as spune propile afirmati pentru zeus ce ai spune e ca nu-mi convine

Creatia si Biblia sunt dovezi clare ale existentei lui Dumnezeu.Mai departe nu am inteles ce ai vrut sa spui si asta pentru ca anumite lucruri pe care le crezi despre Dumnezeu sunt mai mult idei din anumite religii si nu din Biblie, iar eu nu cred in ele.

Pai si biblia lui krishna nu e o dovada a existeti lui?

Sunt convinsa ca ai inteles ce am vrut sa spun.

| SamSon a răspuns:

Omul are nevoie sa creada in ceva in lipsa la altceva. Un filozof a spus, daca dumnezeu nu exista, ar fi cazul sa-l inventam.

| whatevernvm a răspuns:

Da.Dumnezeu chiar exista! Cineva cu siguranta a creat acest pamant!winking

| mODIN a răspuns (pentru whatevernvm):

Si ce te face sa crezi ca Dumnezeu este acel cineva? Putea fi Odin, Horus, Zeus etc.

| whatevernvm a răspuns (pentru mODIN):

N-ai decat sa crezi in Zeus happy

| mODIN a răspuns:

Gandeste-te logic.Sunt 2700 de religii in lume, iar crezand in Dumnezeu afirmi ca 2699 sunt inventate de om.Ateii afirma ca 2700 sunt inventate de om.Deci crestinii ar fi la fel de atei ca ateii.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru mODIN):

Corect. Ateii cred intr-un dumnezeu mai putin.

| Radu284 a răspuns (pentru mODIN):

Pai prin aceeasi analogie, sunt, sa zicem, 2 miliarde de masini in lume, si tu ai doar una din masinile alea, deci 1, 999, 999, 999 din masini nu sunt ale tale. Atunci e ca si cum nu ai avea nici o masina, nu?

| mODIN a răspuns (pentru Radu284):

Deloc.Inlocuieste masina din exemplul tau cu religie sa vezi ca nu e deloc aceeasi chestie:
Pai prin aceeasi analogie, sunt, sa zicem, 2 miliarde de religii in lume, si tu ai doar una din religiile, deci 1, 999, 999, 999 din religii nu sunt ale tale. Atunci e ca si cum nu ai avea nici o religie, nu?
Vezi, nu e la fel.

| Radu284 a răspuns (pentru mODIN):

Pai nu exact asta ai zis tu? Ca toate religiile sunt inventate/false, mai putin cea in care crede cineva? Deci, prin urmare, daca ar mai fac eun mic pas, ar fi la fel de atei ca si tine? E ca si cum i-ai zice cuiva care are o masina ca daca mai face un mic pas si o vinde o sa fie si el fara masina.

| RAY a răspuns:

Da omul find ipocrit din nastere ascunde totul ce nu-i convine si inventeaza basme pentru a isi satisface dorintele, cam asta e toata povestea

| Mădă0611 a răspuns:

Raspunsul lui Gaia e pefect, scurt si la obiect. Gandeste-te doar ce fac zeii si cum au aparut.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Spune-mi si mie cum omul atotputernic nu poate creea viata, adica sa ia un pumn de pamant il modeleaza si sa-i spuna misca-te! daca nu poate face asta cum poate sa faca un dumnezeu care sa-i dea ploaie, sanatate, etc cand se roaga?

| sublime89 a răspuns:

E doar creatia omului care nu numai ca-si doreste sa fie protejat tot timpul, ci si sa creada ca stie tot, si ca avem un loc unic in intregul Univers.

| M25M a răspuns:

Merg pe a doua varianta.

| Naяutσ a răspuns:

Practic toata povestea asta cu crestinismul a fost inventata de oamenii de sus cu scopul de a controla oamenii de jos adica noi populatia inferioara, asa au creat zeii, poruncile si alte traditi si obiceiuri prostesti pentru a ne tine din scurt pentru a nu ne ''rascoli'' sau a deveni mai puternici decat ei.
Eu cred ca usor usor urmatoarele generati se vor trezi si se va sfarsi cu povestea asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zeii sunt refugiul pentru cei slabi si raspunsul pentru cei lenesi.

| Radu284 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum le stii tu pe toate ca un om mare...

| dragos38 a răspuns:

Yhweh este de fapt un zeu tribal,la care se inchina vechii evrei, religiile reprezinta credinta in zeii/teoretic nici oamenii de stiinta nu exclud existenta unei inteligente universale/treburile sunt complexe, nu sunt chiar asa de simple, universul este infinit, sa fie oare pamantul singura planeta din tot universul acesta infinit, unde se gaseste forme de viata/nu prea cred/si daca te gandesti ca aceasta planeta este un fir de praf in comparatie cu universul/

| DarkAndDreary a răspuns:

De unde stiti ca Monstrul Zburator de Spaghete nu exista?
Puteti dovedi?

| chazz a răspuns:

Inainte de era noastra oamenii din caverne erau infricosati de foc/tunet/ploaie, etc., lucruri necunoscute lor. Cum si noi aveam o mica teama sau rezervare atunci cand experimentam un lucru nou. Ei bine, atunci ei se rugau zeilor pentru a-i proteja de aceste lucruri, asa a aparut politeismul. Insa poate exista sau nu, nimeni nu a dovedit ca ar fi sau nu.

| casian_6565 a răspuns:

Eu zic ca exista si o spun dupa propria experienta.Am avut parte de mici minuni, de exemplu i am carut lui Dumnezeu sa o vad pe fata e care o iubesc si s a intamplat si nu o singura data nu a fost o coincidenta ma vad destul de rar cu ea dar exista

| RAY a răspuns (pentru casian_6565):

Gandeste-te ca daca nu faceai nimic nu o gaseai nu a venit ea la tine tu ai cauzat totul

| godge a răspuns:

Oamenii au tentita de a crea un amalgan din tot ce li se pare bun sau rau.Asa au aparut si zeii.

| unpustiobisnuit a răspuns:

Dumnezeu este doar o exteriorizare a constintei celor slabi. Un om cu adevarat puternc se increde in sine insusi.

| Zurelin a răspuns:

Normal ca exista. Mesaj pentru detalii

| AngelaD a răspuns:

113:14 Urechi au şi nu vor auzi; nări au şi nu vor mirosi;

| Antinom95 a răspuns:

O demonstratie cum nu ati mai intalnit. In acest articol veti citi despre o demonstratie facuta de un elev profesorului sau de filosofie. Spun ca este o demonstratie cum nu ati mai intalnit, fiindca au mai fost facute o multime de demonstratii dar aceasta a ramas in istorie.
Veti vedea de ce… Într-o sală de clasă a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie.
- Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie.
Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare.
- Esti crestin, nu-i asa, fiule?
- Da dle, spune studentul.
- Deci crezi in Dumnezeu?
- Cu siguranta.
- Dumnezeu e bun?
- Desigur, Dumnezeu e bun.
- E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?
- Da.
- Tu esti bun sau rau?
- Biblia spune ca sunt rau.
Profesorul zambeste cunoscator.
- Aha! Biblia!
Se gandeste putin.
- Uite o problema pentru tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
- Da, dle. As incerca.
- Deci esti bun.
- N-as spune asta.
- Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu.
Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.
- El nu ajută, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Iisus sa-l vindece. Cum de Iisus e bun? Poti raspunde la asta?
Studentul tace.
- Nu poti raspunde, nu-i asa?
El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
- Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?
- Pai, da, spune studentul.
- Satana e bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare:
- Nu.
- De unde vine Satana?
Studentul ezita.
- De la Dumnezeu.
- Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
- Da, dle.
- Raul e peste tot, nu-i asa? Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
- Da.
- Deci cine a creat raul?
Profesorul a continuat.
- Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.
Din nou, studentul nu raspunde.
- Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista?
Studentul se foieste jenat.
- Da.
- Deci cine le-a creat?
Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea.
- Cine le-a creat?
Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti.
- Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Iisus Hristos, fiule?
Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.
- Da, dle profesor, cred.
Batranul se opreste din marsaluit.
- Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pentru. a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Iisus?
- Nu, dle. Nu L-am vazut.
- Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Iisus al tau?
- Nu, dle, nu l-am auzit.
- L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Iisus sau a lui Dumnezeu?
- Nu, dle, ma tem ca nu.
- Si totusi crezi in el?
- Da.
- Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?
- Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.
- Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta. Studentul ramane tacut pentru o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.
- Dle profesor, exista caldura?
- Da.
- Si exista frig?
- Da, fiule, exista si frig.
- Nu, dle, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.
Studentul incepe sa explice.
- Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit "frig". Putem ajunge pana la 273, 15 de grade C sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig. Daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -273, 15 de grade C. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut, -273, 15 grade C, inseamna absenta totala a caldurii. Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, d-le, ci doar absenta ei.
Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.
- Dar intunericul, domnule profesor? Exista intunericul?
- Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?
- Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.
- Ce vrei sa demonstrezi, tinere?
- Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs. filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza.
- Gresite? Poti explica in ce fel?
- Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul. Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?
- Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.
- Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul. Un semestru foarte bun, intr-adevar.
- Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator? Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge.
- Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer.
Studentul se uita in jurul sau, in clasa.
- E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul domnului profesor?
Clasa izbucneste in ras.
- E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune – cu tot respectul, dle – ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?
Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila.
In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde.
- Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu…
- Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul.
- Acum, dle, exista raul?
Acum nesigur, profesorul raspunde:
- Sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.
La asta, studentul a replicat:
- Raul nu exista, dle, sau cel putin nu exista in sine. Raul e pur si simplu absenta lui Dumnezeu. E ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina.
Profesorul s-a asezat…
PS: Studentul era Albert Einstein.
Albert Einstein a scris o carte intitulata "Dumnezeu vs. stiinta" in anul 1921.

| RAY a răspuns (pentru Antinom95):

Ma da de ce minti nu-i frumos el era panteist mai ales ca era evreu sigur nu credea in iisus comunitatea lui evreiasca i numea ateu ce spui de asta

| Antinom95 a răspuns:

Un bărbat a mers la frizer să se tundă. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversaţie interesantă despre diverse subiecte. În cele din urmă au ajuns să vorbească despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: "Nu cred că Dumnezeu există."
"De ce spui asta?" a întrebat clientul.
"Trebuie doar să ieşi pe stradă si să vezi că Dumnezeu nu există. Spune-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferinţă şi durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi să iubeşti un Dumnezeu care permite să se întâmple asemenea lucruri."
Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a răspuns, pentru că nu voia să înceapă o discuţie în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns şi clientul a plecat mai departe. Imediat ce a ieşit din frizerie a văzut însă pe stradă un om neîngrijit, cu părul lung şi murdar. Părea un om sărman. Clientul s-a întors la frizer şi i-a spus:
"Ştii ceva? Frizerii nu există!"
"Cum poţi spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici şi sunt un frizer. Şi tocmai te-am aranjat!"
"Nu e aşa!" a spus clientul. "Frizerii nu există pentru că dacă ar exista nu ar mai fi oameni cu păr lung şi neîngrijit, ca omul de afară."
"Dar frizerii există! Ceea ce se întâmplă e că oamenii nu vin la mine."
"Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Ceea ce se întâmplă este că oamenii nu merg la El şi nu Îl caută. De aceea există atâta durere şi suferinţă în lume."

| raul515 a răspuns:

laughing Mare intelectuali va credeti, bun eu am o serie de intrebari pentru voi daca voi raspundeti cu un raspuns promt da aveti dreptate
Cum universul dintr-o data a inceput sa explodeze in existenta, daca e sa ne luam dupa stiinta, dintr-o data fara nici-o cauza fara ca cineva sa il provoace, el a inceput sa explodeze in existenta, asa dintr-o data..., bun mergem pe teoria asta, dupa care va pun intrebarile calumea
- Cum pamantul este la o distanta exact perfecta de soare cat noi sa nu murim?
- Cum de exista animale pe pamant ca sa ne confere viata?
- Cum de avem si apa care sa ne confere existenta?
- Cum de nu suntem la o clima care sa ne omoare?

1 2-a. Cum omul a aparut? daca e sa te iei dupa stiinta, a aparut din greseala, intamplator, bun dar daca vorbim asa, orice om cand se naste, dupa stiinta e bebelus, un bebelus daca ar fi aparut intamplator in mediul acela dintr-o data, era imposibil ca el sa isi sustina viata, sa se hraneasca, hidrateze, etc...
Deci nu mergeti pe stiinta, nu e un lucru chiar asa exact>?, si as mai putea continua, exista o vorba crede si nu cerceta, pentru ca daca tu vrei sa cauti motive ca nu exista Dumnezeu normal ca o sa gasesti, ca e plina lumea de ele, dar daca vrei sa crezi nu iti pui asemena intrebari, sau chiar daca ti le pui, le socotesti bine inaintewinking

| dragos38 a răspuns (pentru raul515):

Eu nu sunt ateu, dar nici biblia nu este de inspiratie divina, in africa a fost descoperit un schelet de fiinta umana datand de acum 7 milioane de ani,piramidele din egipt in nici un caz nu au fost construite de mana omului, pamantul nu sta pe loc asa cum ne-ar sugera biblia, si nici plat nu este, soarele nu se invarte in jurul pamantului asa cum ne invata biblia ci invers, prima fiinta umana care a aparut nu a fost adam asa cum ne invata biblia/pe planeta aceasta exista 4 rase alba/neagra/rosie/galbena. este imposibil ca aceste rase sa se fi tras din Adam si Eva/curcubeul nu reprezinta nici un semn ceresc al lui Elohim(zeii)ci este un fenomen natural, normal/deocamdata nu se stie cum a aparut fiinta umana

| dragos38 a răspuns (pentru dragos38):

Crede si nu cerceta/asta-i necazul ca multi nu-si folosesc creierul cu care ia dotat d-zeu, natura, universul, sau cine ne-a creat/si merg inainte o turma oarba/eu as zice inveres daca d-zeu tot ne-a dotat cu creier atunci sa ni-l folosim/asadar ceceteaza si vei descoperi adevarul/crede si nu cerceta este o manipulare/tocmai pentru a nu afla realitatea in care traim/incet, incet, oamenii vor sa gandeasca liber.sa nu mai fie manipulati nici politic nici religios/

| RAY a răspuns (pentru raul515):

1 universul nu a explodat ma inca nu se stie ce la cauzat
2 pamantul i la o distanta buna fata de soare plus ca inclinatia creaza anotimpuri
3 animalele sau adaptat la clima fugi tu in artica si traieste ca aia totul sta in adaptare
4 apa e ceva normal in univers ai auzit vreoata de chimie? sti ca e compozitia apei? hirogenul domina universul desi apa e foarte populara sa spun asa
5 adaptarea evolutia a oferit speciilor sa se adapteze
6 omul a aparut prin evolutie
7 greseti enorm acel bebelus e programat genetic sa se adapteze apropo avem insticte de mici primare nevoia de mancare etc
8 dumnezeu cum a aparut din nimic si cum a creat totul din nimic?

| Naяutσ a răspuns (pentru raul515):

Oh deci faza cu ''nenea dumnezeu a modelat oamenii si universul din plastilina'' e mai plauzibila decat teoria Big Bang?

1. Ar fi putut fi orce planeta in locul Terrei, iar noi tot pe planeta bine pozitionata fata de soare ne-am fi dezvoltat.
2. ''Cum de exista animale pe pamant ca sa ne confere viata?'' pai au aparut si s-au dezvoltat ca celelate vietuitoare, ele nu au fost create special pentru a ne hranii noi din ele, probabil asa scrie in cartea cre(s)tinilor.
3. Cum zice si RAY23TM hidrogenul este raspandit in univers.
4. Pentru ca ne aflam pe o planeta bine pozitionata fata de soare care e in continuua miscare oferindune un climat variat.
5. Stiinta nu a spus niciodata ca *puff* a aparut un bebelus si gata creste si populatia umana e creata spre deosebire de religie, omul s-a dezvoltat incet incet adaptandu-se, din cea mai mica forma pana in prezent.

Okey, deci trebuie sa te obisnuiesti cu ideea, stiu ca e mai greu pentru voi, pentru ca ~ credinta se mosteneste din mosi strabuni si e ceva cu care esti crescut, iti sunt ''implantate'' aceste valori de viata, dar dumnezeu nu exista.
Vreau sa-mi argumentezi de ce crezi in Dumnezeu, ce te face sa crezi ca acolo sus un barbos iti poarta tie de grija in fiecare zi? Stiu ca e un sentiment linistitor dar ireal.

Peace.

Întrebări similare