| CIICriss a întrebat:

Dumnezeu exista sau e doar creatia omului care isi doreste sa fie protejat in orice moment?

45 răspunsuri:
| mODIN a răspuns (pentru Radu284):

Deloc.Inlocuieste masina din exemplul tau cu religie sa vezi ca nu e deloc aceeasi chestie:
Pai prin aceeasi analogie, sunt, sa zicem, 2 miliarde de religii in lume, si tu ai doar una din religiile, deci 1, 999, 999, 999 din religii nu sunt ale tale. Atunci e ca si cum nu ai avea nici o religie, nu?
Vezi, nu e la fel.

| whatevernvm a răspuns:

Da.Dumnezeu chiar exista! Cineva cu siguranta a creat acest pamant!winking

| Radu284 a răspuns (pentru mODIN):

Pai nu exact asta ai zis tu? Ca toate religiile sunt inventate/false, mai putin cea in care crede cineva? Deci, prin urmare, daca ar mai fac eun mic pas, ar fi la fel de atei ca si tine? E ca si cum i-ai zice cuiva care are o masina ca daca mai face un mic pas si o vinde o sa fie si el fara masina.

| mODIN a răspuns (pentru whatevernvm):

Si ce te face sa crezi ca Dumnezeu este acel cineva? Putea fi Odin, Horus, Zeus etc.

| Naяutσ a răspuns (pentru raul515):

Oh deci faza cu ''nenea dumnezeu a modelat oamenii si universul din plastilina'' e mai plauzibila decat teoria Big Bang?

1. Ar fi putut fi orce planeta in locul Terrei, iar noi tot pe planeta bine pozitionata fata de soare ne-am fi dezvoltat.
2. ''Cum de exista animale pe pamant ca sa ne confere viata?'' pai au aparut si s-au dezvoltat ca celelate vietuitoare, ele nu au fost create special pentru a ne hranii noi din ele, probabil asa scrie in cartea cre(s)tinilor.
3. Cum zice si RAY23TM hidrogenul este raspandit in univers.
4. Pentru ca ne aflam pe o planeta bine pozitionata fata de soare care e in continuua miscare oferindune un climat variat.
5. Stiinta nu a spus niciodata ca *puff* a aparut un bebelus si gata creste si populatia umana e creata spre deosebire de religie, omul s-a dezvoltat incet incet adaptandu-se, din cea mai mica forma pana in prezent.

Okey, deci trebuie sa te obisnuiesti cu ideea, stiu ca e mai greu pentru voi, pentru ca ~ credinta se mosteneste din mosi strabuni si e ceva cu care esti crescut, iti sunt ''implantate'' aceste valori de viata, dar dumnezeu nu exista.
Vreau sa-mi argumentezi de ce crezi in Dumnezeu, ce te face sa crezi ca acolo sus un barbos iti poarta tie de grija in fiecare zi? Stiu ca e un sentiment linistitor dar ireal.

Peace.

| danay72 a răspuns (pentru RAY):

Spaţiul. Astronomii nu găsesc nici începutul, nici sfârşitul spaţiului. Cu cât scrutează mai mult universul, cu atât descoperă mai multe lucruri. Ei nu resping faptele; mulţi consideră că spaţiul este infinit. Acelaşi principiu este valabil şi în ce priveşte existenţa lui Dumnezeu.
Alte exemple: 1) Astronomii afirmă că temperatura din nucleul Soarelui este de 15.000.000 de grade Celsius. Respingem noi această idee pentru că nu putem înţelege pe deplin ce înseamnă o temperatură atât de ridicată? 2) Se afirmă că dimensiunile Căii Lactee sunt atât de mari, încât unei raze de lumină, cu viteza de aproximativ 300.000 km pe secundă, i-ar trebui 100.000 de ani pentru a o traversa. Înţelege mintea noastră ce înseamnă o asemenea distanţă? Totuşi, recunoaştem că există, pentru că este susţinută de dovezi ştiinţifice.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

De ce esti smecher danay si vrei sa ma pacalesti nu e frumos ca crestin sa minti
1 astronomi nu se ocupa cu masuratori ei se ocupa cu altceva
cercetatori se ocupa cu studierea uiversului
temperatura soarelui s-a dovedit prin masuratori s-a trimis sa satelit s-a vazut temperatura apoi sa fotografiat prin raze gama astfel s-a aflat temperatura cu ajuorul tehnologiei ca in viitor se va descoperi altceva nou asta e stiinta progres, stinta nu afirma temperaturi ca asa scrie intro biblie nu are importanta ce nu intelegem daca asta e realitatea si se poate dovedi prin dovezi cele afirmate tu in scimb afirmi ceva fara a dovedi acel lucru e asta e altceva
2 mintea noasrta intelege ca i ea o suta de mii de ani lumina lucru care se poate dovedi prin masuratori stiintifice prin dovezi
da danay da dumnezeu nu are nici dovezi stiintifice nici nu il putem detecta cu vreo tehnologie,cum mintea voastra de crestini nu il poate intelege de ce sunteti crestini? afirmatiile tale daca le afirmam pentru zeus nu isi convine ca nu isi convine tie asta e ipocrizie si parca lui iisus nu-i place asta, daca spuneai sa dam o sansa la toti zeii, forta ce o fi fie ea deista, panteista, teista daca ai fi neutra te-as respecta dar tu ai mintea inchisa vrei sa spui ca am mintea inchisa eu cand tu esti ateu pentru zeus ca mine ciudat daca ti-as spune propile afirmati pentru zeus ce ai spune e ca nu-mi convine

| SamSon a răspuns:

Omul are nevoie sa creada in ceva in lipsa la altceva. Un filozof a spus, daca dumnezeu nu exista, ar fi cazul sa-l inventam.

| whatevernvm a răspuns (pentru mODIN):

N-ai decat sa crezi in Zeus happy

Creatia si Biblia sunt dovezi clare ale existentei lui Dumnezeu.Mai departe nu am inteles ce ai vrut sa spui si asta pentru ca anumite lucruri pe care le crezi despre Dumnezeu sunt mai mult idei din anumite religii si nu din Biblie, iar eu nu cred in ele.

| RAY a răspuns (pentru danay72):

Pai si biblia lui krishna nu e o dovada a existeti lui?

Sunt convinsa ca ai inteles ce am vrut sa spun.

| Zurelin a răspuns:

Normal ca exista. Mesaj pentru detalii

| DarkAndDreary a răspuns:

De unde stiti ca Monstrul Zburator de Spaghete nu exista?
Puteti dovedi?

| unpustiobisnuit a răspuns:

Dumnezeu este doar o exteriorizare a constintei celor slabi. Un om cu adevarat puternc se increde in sine insusi.

Întrebări similare