| davidadrianvladut1 a întrebat:

Dumnezeu exista? Si să îmi arăți dovezi... Am văzut că uni sunt țărani vorbiți frumos...

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dumnezeu e natura.
Natura exista.
Deci Dumnezeu exista.

| ania a răspuns:

Intreaba-L pe Creator in mod personal. Eu asa am migrat de la agnosticim la cresinta crestina, am scris la intrebarile mele pe larg cum a fost experienta.

| halogen001 a răspuns:

Dovezi ale "existentei" personajului de poveste:
Dumnezeu a făcut tot ce există, e inteligent, atotputernic și iubitor, deci a făcut purici și păduchi. Concluzie: O entitate atotputernică și nemuritoare, inteligentă și iubitoare face purici și păduchi, ploșnițe și căpușe, bacterii, viruși și țânțari.

Dumnezeu iubește omul și de aceea se ocupă cu minuni și lasă omul în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie. Concluzie: O entitate atotputernică și nemuritoare care iubește omul îl lasă garantat în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie și asta înseamnă o iubire nemărginită dumnezeiască.

Dumnezeu e atotputernic, invizibil, surdomut și incapabil să comunice cu omul și poate sta doar ascuns în cărțile cu povești.
Concluzie: O entitate atotputernică care iubește omul trebuie să fie invizibilă, să nu fie în stare să comunice cu omul și trebuie să stea ascunsă în cărțile cu povești primitive, fanteziste, puerile și absurde utile pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.

Dumnezeu e atotputernic și nemuritor și de aceea e foarte interesat de ce face omul. E foarte interesat de poveștile primitive și absurde și are mare nevoie de credința omului și de cât mai multe ritualuri primitive. Concluzie: De credința omului naiv și neștiutor nu are nevoie omul mincinos și necinstit pentru a-i fi crezute minciunile și pentru a-l putea înșela. De credința omului și de ritualurile primitive are nevoie o entitate atotputernică și nemuritoare care poate face oricând orice (purici și păduchi). O entitate atotputernică, inteligentă și nemuritoare e foarte interesată de tot ce face omul, ce mănâncă, cum doarme, cum se înmulțește și în special de ritualurile primitive pe care omul le mai face.

Din ce am scris mai sus se vede ca nu există nici un Dumnezeu. Dumnezeu nu poate fi o absurditate, deci nu există.
Omul nu are nevoie de credința în minciună și în povesti primitive, fanteziste și absurde. Omul are nevoie de știință și de adevăr.
Cu știință se fac toate lucrurile bune. Cu neștiință și credință în spiriduși omul devine mai slab, mai fricos și incapabil să facă ce e mai bine pentru el și pentru semenii lui.

"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens

| davidadrianvladut1 explică (pentru halogen001):

O simplă întrebare dacă există Dumnezeu de ce toți sunt răi sad

| halogen001 a răspuns (pentru davidadrianvladut1):

Exact. Omul e o viețuitoare. Nu există nici un Dumnezeu. Toți zeii sunt personaje imaginare de poveste primitivă, fantezistă și absurdă. Dacă exista, nu mai erau războaie, nu mai era nevoie de spitale și nu mai aveam purici și păduchi. Dacă exista un Dumnezeu, nu se ascundea de om, pentru că nu avea de ce, comunica cu omul dacă îl iubea, nu se ocupa cu minuni, ajuta omul și nu îl lăsa în întunericul neștiinței și primitivismului să moara de boli de frig, de foame, în accidente și în războaie.
Nu există nici un fel de zeu atotputernic și nemuritor care sa fi făcut tot ce există. O entitate atotputernică și nemuritoare care poate face orice nu are nevoie de nimic de la nimeni, deci pentru ea omul ar avea valoarea zero. Nu ar avea de ce să-l ajute, sa-l răsplătească, sau să-l pedepsească pe om. De credința omului naiv are nevoie doar omul mincinos ca sa-i fie crezute minciunile în lipsa dovezilor. O entitate atotputernică nu are nevoie de nimic de la om, nu are nevoie sa îl facă pe om sau să facă purici și păduchi.
Avem purici și păduchi pentru că toate viețuitoarele sunt rezultatul proprietăților materiei care în timp prin selecție naturală se aranjează sub formă de viață. De asta exista toate felurile de viețuitoare printre care se numără și omul.
O viețuitoare trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare.
Viețuitoarea e un roboțel creat de natură și o viețuitoare face tot ce poate face pentru a supraviețui, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți. Dacă un lup mănâncă o căprioara, nu e nici o problemă. Dacă un păianjen prinde o muscă și o mănâncă, nu e nici o problemă. Așa face și omul. Dacă îl poate înșela pe altul o face și strânge în felul ăsta resurse, trăiește, se înmulțește și moare ca orice viețuitoare. Răul și binele sunt relative și își au originea în selecția naturală. Ce e bine pentru o viețuitoare poate fi rău pentru alta și invers. Pentru o viețuitoare "binele" înseamnă să trăiască, să strângă resurse și să se înmulțească. Fără selecția naturală, noțiunile de bine și de rău nu au nici un sens.

E normal ca omul viclean să îl însele pe cel naiv cu povesti fanteziste și absurde cu zei. O viețuitoare face tot ce poate face și folosește orice mijloace pentru a obține resurse și pentru a se înmulți.

De aceea, la adevăr se ajunge prin știință, iar la minciună se ajunge prin credință.
Omul nu are nevoie de credința în minciună și în povesti primitive și absurde. Omul are nevoie de știință și de adevăr. Minciunile sunt bune pentru cei care le-au inventat.
Orice lucru fără o bază serioasă e un lucru slab. O casă fără temelie e o casă făcută prost. Minciuna nu poate fi considerată o bază solidă pentru progresul omului.

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de către oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei săraci nu îi omoară pe cei bogați" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obișnuiți." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit într-o religie pentru ce crede și este izgonit pentru ce știe." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânșii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată,
După ce-amar muncirăți mizeri viața toată,
Ați mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți...
Nu! moartea cu viata a stins toată plăcerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morți sunt cei muriți." - M. Eminescu- Împărat și proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvântul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decât expresia și produsul slăbiciunii umane, Biblia este o colecție de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilărești". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (într-o scrisoare scrisa de Einstein către filozoful Eric Gurguind,, 3 ianuarie 1954)
"Dacă oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa și pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa înseamnă să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satisfăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăsnet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotștiutor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia învață cel mai mare neadevăr, că moartea nu este sfârșitul."

| cristi202 a răspuns (pentru halogen001):

Ii mai dai mult cu copy-paste? crying

| halogen001 a răspuns (pentru cristi202):

Numai citatele le dau cu copy paste. In rest scriu de fiecare data happy Oricum ar fi, cu sau fara copy paste, raspunsul va fi intotdeauna asemanator cu ce am spus pana acum. Eu sunt de parere ca omul nu are nevoie de fantezie primitva, dar daca o accepta inseamna ca nu merita mai mult si nu e nici o problema.

| davidadrianvladut1 explică (pentru halogen001):

Mulțumesc

| halogen001 a răspuns (pentru davidadrianvladut1):

Cu placere!

| cristi202 a răspuns (pentru halogen001):

Lol, omg!

| 1997onur a răspuns:

Există pentru cine crede cu adevarat in el.

Omul lacom omul invidios omul cu ură și rautate in el mereu va fi departe de adevar.

Uităte uni cum se chinuie sa nege existența lui dar toți uita ca fara el nu ar exista nimic tot ce avem chiar acum avem doar datorita lui nuși dau seama ca daca nu era el ei nu puteau reuși nimic in viață ori cat de puternici sa cred ei și maturi sau inteligenți sau bogați el daca nu ar fi fost in acel moment in acea clipa acolo ei nu ar fi reușit nimic nuși dau seama deloc ca și respirația pe care o trag plamani lor este pentru ca ne iubește atata de mult ca ne iartă cu tot cu rautatea din noi cu tot cu lacomia din noi cu tot cu ura din noi noi in loc sa fim mai buni suntem din ce in ce mai rai mai cruzi mai lacomi și mai și mai și tot mai mult rau facem nuși dau seama absolut deloc uni din ei deloc absolut deloc de ce fac îl judecam in invinovațim pentru tot și orice dar nu ne intrebam noi facem bine ce facem? Nu nu facem deloc bine suntem rai de tot și el in continuare are rabdare cu noi el in continuare trece cu vedere și atunci cand facem un rahat imdediat îi cerem ajutorul sau facem ce ne este noua mai ușo sal judecam in loc sai cerem ajutorul lui sa rabdam sa muncim cinstit sa rabdam și sa nu mai facem atata rau sa nu mai fim atat de lacomi atata de invidioși și sa nu mai avem ura asta in noi cum puteți fi atat de orbi și sa nu va dați seama ca există cum puteți fi așa sa negați existența lui nu va dați seam chiar puțin de tot ca el chiar există și ca fară el nimic nu ați reuși nimic nici macar sa respirați nu ați putea.

| AdrianVoicu a răspuns:

Nu exista, nu a existat, nu va exista

| tudorvolcano a răspuns:

Dumnezeu nu există, El ESTE.
Verbul „a exista" e greșit folosit.

El vine din latină „exsisto", care înseamnă „a fi așezat, pus, setat", deci dacă spunem că „Dumnezeu există", spunem că el ar fi fost așezat în această lume de altcineva, ceea ce nu ar mai face din El creatorul primordial, căci El Însuși ar fi trebuit să fie creat de altcineva, care ar fi adevăratul Dumnezeu.

Existența e specifică celor create, iar ce este necreat nu poate exista, deci pentru că Dumnezeu e necreat, El nu există.

Nu degeaba nici Sfintele Scripturi, nici Sfinții Părinți nu folosesc termenul „a exista", ci spun că „Dumnezeu este".

Omul în schimb, deși există, el nu este, ci el e o devenire, o schimbare permanentă, care tinde spre a fi. Scopul și sensul vieții este ca omul să ajungă la asemănarea cu Dumnezeu prin Dumnezeu care ESTE, căci omul prin puterile sale, NIMIC POATE, NIMIC FACE, NIMIC ESTE; omul, când a încercat să se îndumnezeiască nu prin harul lui Dumnezeu, ci prin propriile puteri, a căzut din starea harică, lucru prezentat în mod precis de izgonirea lui Adam din rai, care mâncând din pomul cunoașterii binelui și a răului, a încercat, prin propriile puteri, să devină ca Dumnezeu, și a eșuat, și Harul lui Dumnezeu S-a îndepărtat de la el.

| SakuraHaruno4348 a răspuns:

Existența lui Dumnezeu este in fiecare detaliu al acestei lumi. Dacă ai nevoie de alte dovezi aia nu mai e credință.

| Radu84 a răspuns:

Prietene,
Cere tu dovezi de la Dumnezeu: Doamne convinge-mi inima că tu exiști, iar eu mă voi strădui să te urmez, dacă tu mă poți convinge!

SAU
Fă un experiment timp de 6 luni: trăiești după poruncile lui Dumnezeu, te abții de la păcate, nu lipsești duminica de la liturghie, te spovedești si vei vedea.

Întrebări similare