Simplu ca si Dumnezeu! A creat o lume duala! Asta presupune un fel de 'liber arbitru'. Daca voia sa faca ceva idiot, crea oameni la fel! Nu barbati, nu femei!
Nu rau nu bine, nu mai destept nu mai prost!
Nu calculator, nu sistem.(create si ele dupa Dumnezeu, folosind sistemul binar!
Il omora si pe Satana, sau nu-l creia.
Numai ca lumea ar fi fost inexistenta! Un sistem de cyborgi!
Dumnezeu a vrut o lume dinamica si a mai creiat pe deasupra LEGEA!
Cum putea creia legea, daca nu ar fi creiat si interdictia?
Chiar as vrea sa oferi tu un soft mai bun?! (mai valabil). Daca stii, spune! Dumnezeu te va auzi!
Stii cum intrebi tu?
Te invit la mine in casa, iti spun sa nu te atingi si de fisicul de un milion de $ pe care-l am pe masa.Fisicul era al meu! Unde sa tin fisicul cand invit un prieten in casa mea? Pe balcon, sa mi-l fure hotii, la banca sa ma impoziteze fiscul si sa ma taxeze bancile?
E logic ca fiind banii mei, nu ai motive sa te atingi de ei! Tu de ce o faci?
Nu a fost vorba niciodata despre mar.
Crestinii au copiat si ei cum au putut la lumina lumanarii, textele evreilor.
Ar fi fost fain sa ceara si explicatii unui rabin si multe dintre contradictiile din Biblie nu ar fi existat.
Evreii l-au ucis pe Iisus si l-au preferat pe Baraba. Asta inseamna ca ei isi fac legea astfel incat sa nu iasa vinovati. Ei au fost poporul ales al lui Dumnezeu si ei au uitat asta. Cat despre contradictiile din Biblie... Lucrarea satanei nu s-a terminat cu Eva, abia atunci a inceput.
1.Evreul Yehoshùa (asa il chema mama lui, nu Iisus) a fost ucis de soldati romani pentru razvratire. Petru avea o sabie (nu cred ca pentru muste) iar ca sa-l aresteze a fost trimisa o coorte (cohorta) de soldati romani adica cam 600 de soldati.
Cam multi pentru a aresta pe fiul pacii.
Biblia spune ca mai era arestat in acea perioada un alt Yehoshùa zis si Bar-Abba adica fiul Tatalui.
Cam ciudata coincidenta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Barabbas
Adica cu cateva zile inainte multimea aclama un Yehoshùa fiul Tatalui ceresc care intra in Ierusalim calare pe un magar, ca apoi sa ceara eliberarea unui alt Yehoshùa numit si Bar-Abba (fiul Tatalui).
Intelegi de ce in Biblie teologii mincinosi au uitat sa scrie si numele Iisus al lui Baraba?
2. YHWH a mostenit poporul evreu incepand cu Iacob.Era unul dintre zecile de Elohim care administrau diferite teritorii in zona.
3.Satana era o functie provizorie pe care o putea lua oricine si inseamna acuzator.Pe Eva zeul sarpe a invatat-o cate ceva.Serpii nu vorbeau nici atunci si nici acum. Evreii au preluat legenda de la sumerieni, iar crestinii de la Evrei.
Personajul "Satana" este o inventie crestineasca din cauza interpretarii gresite a unui singur verset care se referea la regele Babilonului.
Dar 2000 de ani de minciuni este greu sa-i faci sa dispara dintr-o data.
Nu iti este tie rusine si teama de Dumnezeul cel Preainalt sa pui pe seama crestinilor falsificarea Bibliei si toate cele? OPRESTE-TE din a mai raspandi venin si otrava printre cei slabi si nestiutori inainte de a fi prea tarziu.
Exista scrise cateva adevaruri in Biblie de necontestat.
Acestea sunt numarul de pagini, editura si anul in care a fost tiparita.
Restul sunt date istorice amestecate cu minciuni ordinare.
Asa-zisul dumnezeu biblic avea probleme psihice, se enerva repede, era gelos, razbunator si a ucis documentat cam 20 de milioane de persoane.
Dumnezeu a pedepsit, neascultarea si calcarea poruncii. Nu faptul ca au mancat un mar. Dumnezeu nu a pedepsit pe satana,asa cum nu o face nici acuma fiindca planul lui e pe foarte multi ani,si satan sa nu poata spune,ca Dumnezeu e tiran, m-a distrus fiindca e atotputernic si rau, deci eu am avut dreptate.Iar pe om l-a lasat liber sa aleaga in faptele lui, ce va face, doar l-a sfatuit; mai Adame, sa nu mananci de acolo fiindca vei muri negresit.Dar nu i-a spus ca nu va muri imediat.Satana a mintit; nu veti muri ci veti fi intocmai ca el, de aceia v-a interzis.Ei au mancat si nu au murit atunci, dar germenul mortii si al batranetii si al bolilor a intrat in ei prin calcarea poruncii si prin neascultare.Si moartea s-a propagat din ce in ce mai virulenta in toti urmasii Evei, care EVA insamna, mama a celor vii.Si atunci oamenii fiind imbunatatiti spiritual traiau mult mai mult dar relele s-au inmultit si umanitatea, genele au degenerat, in timp vor ajunge, maimute in copac si vor trai si mai putin.
1)In primul rand pomul nu este un par in biblia scrie de pomul cunoasteri binelui si raului.
2)Nu scrie nimic de satana scrie doar de un sarpe mergator, vorbitor dovada geneza 3:1 si 3:14.Adevarul este ca sarpele mananca tarana de pe alte animale.
Interesante întrebări! Uite și răspunsul bazat pe Biblie. De la subtitlul "APARE UN DUȘMAN"
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005133#h=10
Apoi, pentru a înțelege mai bine controversa ce s-a ridicat poți accesa următorul link, de la subtitlul "Apare o controversă importantă": http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141#h=16
Eu am găsit un site care oferă răspunsuri logice și scurte la întrebări importante. Uite ți-l recomand și ție:
https://www.jw.org/ro/invataturi-biblice/intrebari/
Dumnezeu a incercat atunci omul sa vada daca acesta ii da ascultare sau nu. Apoi, dupa ce Adam si Eva au muscat din mar acesta s-a maniat di i-a trimis pe Pamant. Insa pentru ca are prea multa dragoste fata de oameni El L-a trimis pe fiul sau sa redeschida raiul.
OctavianDanielMaria întreabă: