Las la o parte notiunea de ''mantuire'', si daca are sens. Dar. Ar fi corect sa te favorizeze Dumnezeu ''din oficiu''? Viata e grea pentru toti. TOC e forma pe care a luat-o personalitatea ta. Este o boala endogena, o boala psihogena. Iar problemele fizice, sunt o urmare a stilului de viata nesanatos. Ai stat in casa, ai bagat in tine mancare, pe cand erau activitati pe care le puteai face. Altora le iau ritualurile, compulsiile si gandurile intruzive specifice TOC tot timpul, dar au totusi activitate. Tie cat timp iti iau? Cam 3%? Eu cred ca nu ai dreptul la nici un tratament preferential din partea lui Dumneze; dar tu incearca-ti talentul si prezinta-i scuzele tale, daca asta crezi tu ca trebuie sa faca omul, sa gaseasca scuze.
Nu, Dumnezeu nu te mântuiește din oficiu. Suferința îți dă ocazia să-ți arăți noblețea sau măcar dorința de a te înnobila prin suferință. Dacă n-ai această dorință nu ramai decat cu o suferinta absolut inutilă care te duce la iad. Suferi aici, o sa suferi si dincolo.
Creștinul adevărat este foc de bucurie ce arde și luminează lumea în jurul lui. Ce să facă Dumnezeu cu plângăcioșii?
Dar dacă vrei să te vindeci trebuie să te smerești și să te pocăiești. Asta înseamnă să fii simplu, să n-ai așteptări de la viață, să n-ai pretenții, sa nu crezi că meriți una sau alta.
Nu ai vrut tu să ai bolile astea, dar ai avut niște părinți care te-au neglijat extrem de mult. Nu e normal ca un copil de 14 ani sa fie gras și să sufere de diabet. Aici e clar vorba de o gravă nepăsare din partea părinților tăi. Dar scăpare este. Poți să slăbești, poti sa-ti controlezi diabetul, poti sa te videnci de TOC în timp. Concentrează-te pe ce poți să fii, pe varianta ta ideală și asta să-ți fie inspirație în luptă. Și dacă-ți dai viața în mâinile lui Dumnezeu El te va ajuta.
Fericiți cei săraci cu duhul ca a lor este împărăția cerurilor. Fericiți cei ce plâng ca aceia vor fi mângâiați. Iisus a plătit pe cruce pentru păcatele noastre.
Efeseni 2:8-9
„Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. „Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni."
Nu ajungem in rai prin eforturile sau munca noastră, ci doar prin credința in Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Dacă ai credință ca Iisus este singurul care te poate mântui, atunci din iubire vei respecta și apăra poruncile date.
Nu prin suferință ești mântuit și prin credința în el și pocăință, eu am 17 ani și de mic sunt cu handicap dar asta a fost voia lui Dumnezeu
De ce nu ti a dat o viata sa te bucuri de ea?
Nu pot să mă pun in locul lui Dumnezeu ca să întreb de ce ma făcut așa, el este atotputernic
De ce sa nu poti, dumnezeu e un fel de dictator,parca e iubire, eu unu nu as creea o fiinta care sa sufere,dumnezeu cu propie intentie asa te-a facut,uni baga vrajeala cu adam si eva si marul sau parinti tai, dar tu nu ai avut nici o vina, ca tine sunt copii cu cancer, sunt atatia copii bolnavi, oare de ce sa fie daca dumnezeu e iubire, uni mai baga vrajeala ca sa vede cat de norocosi suntem, asa iti arata un creator maretia prin suferinta altora
Nu Darius. Niciodată nu e voia lui Dumnezeu ca oamenii sa sufere. Sa se nască cu boli, sau să Le dobândească pe parcurs. Iov 34:10 spune ca: "De aceea, ascultați-mă, oameni cu pricepere: Departe de adevăratul Dumnezeu să facă ce este rău, de Cel Atotputernic să facă ce este nedrept!"
Interesant este și Iacov 1:13: "Nimeni, când este în încercare, să nu zică: „Sunt pus la încercare de Dumnezeu". Căci Dumnezeu nu poate fi pus la încercare cu lucruri rele și el nu pune la încercare pe nimeni."
Deci suferința de orice fel, fizica emoțională, etc nu este o pedeapsă de la Dumnezeu. Toate lucrurile rele din prezent își au radacina în actul de neascultare și răzvrătire al lui Adam și al Evei. De acolo a intrat în lume păcatul, boala, suferința și în cele din urmă moartea. Dar nu acesta a fost planul lui Iehova Dumnezeu, si vestea buna este ca nu va rămâne asa pentru totdeauna. Asta este unul dintre motivele pentru care Isus Cristos a murit, sa învingă lucrările Diavolului. Deci Dumnezeu a luat măsuri, are un calendar fix. Și la momentul stabilit va interveni, astfel ca niciun om nu va suferi nicio secunda în plus.
Din Biblie știm ca Dumnezeu ne pedepsește ca pe niște fii, din dragoste pentru noi (Evrei 12:5-11: "Și ați uitat sfatul pe care vi-l dă ca unor fii: „Fiule, nu disprețui pedeapsa Domnului și nu-ți pierde inima când ești mustrat de El. Căci Domnul pedepsește pe cine-l iubește și bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primește." Suferiți pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca și cu niște fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepsește tatăl? Dar, dacă sunteți scutiți de pedeapsă, de care toți au parte, sunteți niște feciori din curvie, iar nu fii. Și apoi, dacă părinții noștri trupești ne-au pedepsit și tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor și să trăim? Căci ei, în adevăr, ne pedepseau pentru puține zile, cum credeau ei că e bine, dar Dumnezeu ne pedepsește pentru binele nostru, ca să ne facă părtași sfințeniei Lui. Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată, pare o pricină de întristare, și nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin școala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii." și Apocalipsa 3:19: "Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar și pocăiește-te!")
Cat despre boala, și Dumnezeu da boala, chiar dacă tu zici ca nu. În Deuteronom ul 32:39 scrie "Să știți dar că Eu sunt Dumnezeu Și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, Și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea.". La fel, în Iov 5:18 scrie "El face rana și tot El o leagă; El rănește, și mâna Lui tămăduiește.".
Poate sa iasă și apa dulce și apa sărată din același izvor?
De ce faci asta mereu? De ce contrazici Biblia?
Nu contrazic.
Spun și eu la fel ca tine: tu contrazici Biblia.
Dacă spune ca Dumnezeu nu cauzează raul, tu spui ca îl cauzează.
Dacă Biblia spune ca sufletul moare, tu spui ca nu moare.
Dacă Biblia spune ca nu exista rai/iad, tu spui ca exista.
Dacă Biblia spune ca Iehova Dumnezeu nu s-a gândit sa creeze un loc de chin, tu spui: nu domne, l-a creat.
Nu te mai întreb despre Isus Cristos, cine este, și ce rol are, ca mie teama ca te faci te râs susținând din nou ilogicul și ne'rațiunea spunând că este Dumnezeu, evident din nou contrazicând Biblia. Interesant ca arunci cu piatra în ortodoxie dar doctrina lor o accepți și o promovezi. Interesant punct de vedere. Deci cine contrazice Biblia?
DA, ce sa spun, mare dreptate ai!
Tu ai spus totul exact invers.
Biblia spune că sufletul e veșnic și tu zici ca moare.
Biblia spune ca exista rai și iad, tu zici ca nu, și multe altele.
Diferența între versetele pe care ți le dau eu și versetele pe care le dai tu este mare, și anume: tu dai versete care ori sunt scoase din context, ori care se pot interpreta în mai multe feluri, ori care vorbesc la general despre un lucru și tu îl adaptezi pentru ceea ce vrei tu sa afirmi, ori mna, situații de genul. Eu îți dau versete scrise negru pe alb, clare, care spun ceea ce eu încerc sa îți argumentez. E cam ilogic ca tu sa ai dreptate când versetele mele se bat cap în cap cu ideologiile tale
Și da, Domnul Isus este Dumnezeu, la fel ca Duhul Sfant și Dumnezeu Tatăl și am multe, multe argumente BIBLICE ca să afirm asta și nu ma fac de ras dacă o spun!
Pai si atunci care e diferența doctrinară între penticostali și ortodocși? Și voi și ei cred în trinitate, și voi și ei cred în iad/Rai și voi și ei credeti ca pământul va fi distrus, si voi și ei nu sunteți neutri d.p.d.v.d politic, și voi și ei credeți ca sufletul e veșnic, deci nemuritor. Dsr în rest dai cu piatra în ortodocși care sunt în aceiași mocirlă cu tine/ voi. Bun asa.
Între noi și ortodocși sunt MARI diferențe. Da, noi credem în rai și iad, în nemurirea sufletului, în faptul ca pământul va fi distrus, credem în Sfânta Treime, ptc astea sunt din Biblie și dacă vrei, îți pot da din nou câte un verset (minim) pentru fiecare din aceste adevăruri, ca să nu îmi spui tu mie ca mint. Ortodocșii cred în Sfânta Tradiție, ei se închină la icoane, sfinți, îngeri, moaste, se roagă la ele, își fac cruce, fac botezul celor mici, ei beau, fumează, înjura, se bat, se tatuează, poarta bijuterii, se machiază, ei nu cred în botezul cu Duhul Sfant sau în darurile Duhului Sfant prezentate în Biblie și mai sunt astfel de diferențe care pentru noi pot părea mici și neînsemnate, dar Dumnezeu, El judecă și pentru El nu exista păcat "mic" sau "mare", păcatul e păcat și el ne duce în iad dacă nu ne pocăim de el.
Am specificat clar: diferențe doctrinare. Nu de comportament.
Foarte bine, drum bun spre iad. Dar când o să-ți dai seama ca ai fost mințită. o să-ți pară rău. Dar din nefericire va fi prea târziu.
Iad nu există: "în ziua în care vei mânca în mod sigur vei muri" de ce nu a spus Iehova asa: dacă mănânci o sa fii chinuit veșnic. Însemnă ca a mințit când a spus ca va muri. De fapt nu urma să moara, ci să-și continue existenta într-un loc de chinuri.
Sufletul moare. Omul în sine este un suflet, geneza 2:7. Noe a avut 8 suflete în arca. Animalele sunt și ele suflete. Când mori nu mai știi nimic. Ezechiel 18:4, 20; Eclesiastul 9:5, 6,10. În plus nimeni din cei 9 despre care Biblia spune ca au înviat nu spun că ar fi fost chinuiți în iad, ori ar dus-o bine în rai. Dacă Lazăr, prietenul lui Isus care a fost mort 4 zile, intrase în putrefacție, a fost înviat, și fusese în ceruri/Rai a fost o dovada de cruzime din părea lui Isus Cristos sa îl aducă din nou pe pământ, între oameni păcătoși, bolnavi, corupți și condamnați la moarte de păcat. Unde mai e iubirea lui Isus pentru Lazăr dacă l-a readus în chinuri? Moartea este ca un somn: "fetița doarme" a spus Isus. Așadar când ești mort este același sentiment ca atunci când dormi profund fără vise, sau sentimentul pe care îl aveai înainte de a te naște.
Trimitatea este o învățătura falsa: Isus a spus despre sine ca este FIUL lui Iehova Dumnezeu. Fariseii și cei care l-au omorât au spus despre sine ca s-a făcut pe sine fiul lui Dumnezeu. Apostolii au spus ca el este fiul lui Dumnezeu. Însuși Isus a spus ca el are un Dumnezeu Ioan 20:17, și din Corinteni 15:26-29 aflăm că Isus Cristos se va pleca înaintea celui care i-a suspus toate lucrurile. Deci cum este Dumnezeu dacă se închină altui Dumnezeu? Cum.este Dumnezeu dacă a murit? Cum este Dumnezeu dacă a avut nevoie de altcineva sa îl învie? Mai mult din Filipeni 2 aflăm că fiul, după ce a fost înviat, ca răsplata pentru fidelitatea sa a fost înalțat. dacă era egal cu Dumnezeu, cumva după aceasta înalțare Isus Cristos este mai mare ca Iehova Dumnezeu? Chiar Isus Cristos a spus: "Tatăl este mai mare decât mine" mai mult, mai clar, mai simplu, nu este. Sigur tu vii și spui Ioan 17, eu și tatăl una suntem, sau Ioan 1, la început cuvântul.
Bijuteriile nu sunt păcat atât timp cât sunt purtate cu modestie. Și femei cunoscute pentru credința lor consemnate în Biblie purtau bijuterii și erau aprobate de Iehova Dumnezeu. Alcoolul nu este un păcat dacă este consumat cu moderație. Eclesiatul spune ca unul dintre darurile lui Dumnezeu este ca omul sa mănânce și sa bea. Ce să bea? Isus a transformat apa în vin de ce mai buna calitate. De ce? Sa ii facă pe oameni sa păcătuiască? Pavel i-a spus lui Timotei sa consume puțin vin. De ce? Să păcătuiască? Beția da, este un păcat. Dar dacă crezi ca te poți stăpâni, atunci poți consuma.
Pământul nu va fi distrus. Ci oamenii rai de pe el. Știu vii cu 2Petru. dar observă ca de multe ori termenul pământ se referă la oameni: Geneza 11:1. În plus Dumnezeu a zis ca ii distruge pe cei care Distrug Pământul. De ce? Ar fi nedrept oamenii sa fie pedepsiți pentru ceea ce va face și Dumnezeu? Este el nedrept? Psalmii 37:29 spune ca Pământul rămâne pentru totdeauna. Proverbele 1:33 spune ca cei răi vor fi smulși. și e logic: tu dacă ai o casa închiriată cuiva, care nu are grija de ea, o deteriorează, o ruinează. Tu ca proprietar ce faci? Dai foc casei? Sau evacuezi chiriașii și repari casa?
Ți-am mai zis eu, în urma cu vreo 2 săptămâni, îmi pierd aiurea timpul cu tine. Nici nu știu de ce ma chinui sa îți ofer explicații, zici ca ești un cal îndăratnic care nu vede numai ochelarii lui și gata. Și înainte. Dar dacă totuși vrei sa accepți îți dau un sfat. De fapt nu eu, ci Biblia: foloseste-ti mintea, rațiunea, gândirea. Gândește logic. Nu cu ochelari de cal.
Cultul sfinților, cultul crucii, Sfânta Tradiție, cultul icoanelor, cultul moaștelor și altele nu ti se par diferențe doctrinare? Ei bine, află că sunt.
Și dacă avem doctrine la fel ca ale lor, inseamna ca mergem în iad? Pai află că din Biblie sunt luate acele doctrine, nu ca ale voastre. Se știe deja prin lume ca voi v ati făcut Biblia voastră pentru învățăturile Bibliei contraziceau învățăturile voastre, dar lăsăm asta la o parte.
Domnul Isus este Dumnezeu:
Isaia 9:6: "Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii."
Ioan 1:1: "La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu."
1 Ioan 5:7: "Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt, și acești trei una sunt."
Apocalipsa 11:17: "și au zis: "Îți mulțumim, Doamne Dumnezeule, Atotputernic, care ești și care erai și care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare și ai început să împărățești."
Apocalipsa 19:6: "Și am auzit ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: "Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel Atotputernic a început să împărățească."
Duhul Sfant este Dumnezeu:
1 Ioan 5:7: "Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt, și acești trei una sunt."
Faptele apostolilor 5:3, 4: "Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe DUHUL SFÂNT și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? Dacă n-o vindeau, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe DUMNEZEU. ""
Faptele apostolilor 28:25, 26: "Fiindcă ei au plecat acasă în neînțelegere unii cu alții, Pavel n-a adăugat decât aceste vorbe: "Bine a spus DUHUL SFÂNT prin prorocul Isaia către părinții voștri, când a zis: 'Du-te la poporul acesta și zi-i:
Pai cultul sfinților, cultul crucii, Sf Tradiție, cultul icoanelor, cultul moaștelor și altele nu ti se par diferențe doctrinare? Ei bine, află că sunt.
Și dacă avem doctrine la fel ca ale lor, inseamna ca mergem în iad? Pai află că din Biblie sunt luate acele doctrine, nu ca ale voastre. Se știe deja prin lume ca voi v ati făcut Biblia voastră pentru învățăturile Bibliei contraziceau învățăturile voastre, dar lăsăm asta la o parte.
Domnul Isus este Dumnezeu:
Isaia 9:6: "Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii."
Ioan 1:1: "La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu."
Apocalipsa 11:17: "și au zis: "Îți mulțumim, Doamne Dumnezeule, Atotputernic, care ești și care erai și care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare și ai început să împărățești."
Apocalipsa 19:6: "Și am auzit ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: "Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel Atotputernic a început să împărățească."
Duhul Sfant este Dumnezeu:
Faptele apostolilor 5:3, 4: "Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe DUHUL SFÂNT și să ascunzi o parte din prețul moșioarei? Dacă n-o vindeau, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe DUMNEZEU. ""
Faptele apostolilor 28:25, 26: "Fiindcă ei au plecat acasă în neînțelegere unii cu alții, Pavel n-a adăugat decât aceste vorbe: "Bine a spus DUHUL SFÂNT prin prorocul Isaia către părinții voștri, când a zis: 'Du-te la poporul acesta și zi-i:
Daca pentru tine e logic că-n geneza Dumnezeul biblic, care se crede omniscient si omnibenevolent, face pasarile inaintea reptilelor, atunci te sfatuiesc sa ti cauti alt zeu.
Mai bine insa te concentrezi pe viata asta, care momentan e singura certitudine.
Pace! Eu am același boala sau ceva de genul. Caută o biserică penticostală și boteaza-te. Eu cunosc un proroc prin care vorbește Dumnezeu. Daca vrei lasa-mi numărul de telefon și te sun. Eu stau in Spania. Pot să îl rog sa se roage pentru tine sa vad ce vrea sa îți transmită Dumnezeu.cum te cheamă?
AvalohAlyn întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: