M-am gandit si eu la chestiile astea. Din Biblie reiese ca pe unii ii iubeste iar pe altii ii uraste, de aici si inegalitatile. Un lucru sigur si clar care reiese din Biblie este faptul ca in ochii lui Dumnezeu nu suntem toti la fel, nu ne priveste pe toti in mod egal.
Asa e, daca ne ar privi am fi cu toti egali, ma scarbeste ipocrizia de care dau uni dovada cica fizicul nu conteaza, asa spun fetele mereu, nu e ceva nou
Pentru a ne dezvolta empatia, mila, bunătatea, dragostea.
Dumnezeu ne-a creat după asemănarea Sa; dar dacă nu vom dezvolta aceste lucruri, se vor pierde. Astfel se va pierde și chipul lui Dumnezeu din noi.
Fie că din naștere s-a născut orb, sărac sau cu alt "defect", este același lucru. Ceilalți sunt datori să-și iubească aproapele ca pe ei înșiși.
Este adevărat că nu este voia lui Dumnezeu ca unii dintre noi să se nască defavorizați fie fizic, mintal, emoțional, financiar, etc., după cum nici existenta mortii nu este dorința Lui.
Dumnezeu poate să ofere vindecare de lepră, de orbire și multe altele, tot așa cum a făcut și în trecut. Problema este la noi: lipsa de credință. Și mai presus de credință -asa cum spune apostolul Pavel- este lipsă de dragoste.
Caută să iubești pe toți de aici, și să îndepărtezi orice gând și sentiment negativ față de orice user, și vei ajunge să privești dragostea din unghiuri la care nici nu-ți poți imagina. Pentru că dragostea este mai mare, mai infinită decât universul necuprins.
Atunci te vei bucura să spui ca și Iov: "orbului i-am fost ochi, iar șchiopului picior".
"De ce nu a fost Dumnezeu egal cu noi toti?"
"Cui i s-a dat mult, i se va cere mult; si cui i s-a incredintat mult, i se va cere mai mult." (Luca.12:48)
"Atunci Imparatia cerurilor se va asemana cu un om care, cand era sa plece intr-o alta tara, a chemat pe robii sai si le-a incredintat avutia sa.
Unuia i-a dat cinci talanti, altuia doi, si altuia unul: fiecaruia dupa puterea lui; si a plecat.
Indata, cel ce primise cei cinci talanti s-a dus, i-a pus in negot si a castigat cu ei alti cinci talanti.
Tot asa, cel ce primise cei doi talanti a castigat si el alti doi cu ei.
Cel ce nu primise decat un talant s-a dus de a facut o groapa in pamant si a ascuns acolo banii stapanului sau.
Dupa multa vreme, stapanul robilor acelora s-a intors si le-a cerut socoteala." (Matei.25:14-19)
Conform doxei creștine e păcat să-l judeci pe Dumnezeu.Da, știu e intrigant de dezgustător, dar așa e ideologia creștină, iar asta pleacă de la o interpretare bolnavă a ghidului lor(Bibilia).
Cică zeul creștin a creat omul egal unul cu altul, dar cum lumea prezentă este condusă de un (inventat) Satan(probabil că Dumnezeu a obosit și a decis să-și ia concediu de odihnă, de asta l-a lăsat la „cârma țării" pe pretinul lui, Satan), iar cică din geneză omul a cunoscut binele și răul lăsat dus de val de femeie(de unde în unele culte creștine femeia a fost creată pe post se sclava bărbatului (de exemplu așa e în percepția țiganilor, mahomedanilor, indienilor, etc); Iar asta a generat sentimente de lăcomie(păcat creștin), desfrâu(idem), iar bolile cică sunt pedepse date de Dumnezeu omului pentru că a păcătuit(el oricum fiind un păcătos că s-a născut din păcat), iar ca să se purice el trebuie să sufere(eronat, dar așa e doxa creștină). Așa s-ar explica faptul ca omul din egal unul cu altul a ajuns să-l exploateze pe altul, asta ca el să o ducă bine, au apărut neînțelegeri intre oameni(din lăcomie a rezultat setea de putere și dominație).
Nu există proști sau deștepți. Există în schimb oameni ce au reușit să-și dezvolte unele abilități mai repede decât alții.Asta e o chestie ce există și la animale, și se bazează pe experiența de viață și adaptabilitatea a fiecărui individ.
Frumusetea este relativă! Este o iluzie a minții. Un om frumos nu e asa cum pare si nici un om urat nu e lipsit de frumusețe. Este doar percepția noastră,a creierului,care se poate răzgandi sau înșela oricand. Dumnezeu nu a fost dur cu nimeni. Suntem egali de la natura. Orbii nu vad,dar aud mai bine ca noi toti fiindca ei compensează lipsa. Un om fara picioare,are brațele si regiunile creierului care controlează mișcarea mai dezvoltate. Bogăția este peste tot,pentru toti. Avem oricand dreptul sa muncim cumva pentru a obține ceva. Chiar si asa,noi ne am organizat astfel încât fiecare să aibă cat munceste,în natura,ajungând să avem toti parte de bogatii.
Oamenii depresivi,care suferă sufleteste,nu trebuie compatimiti caci spre deosebire de cei normali, până sa aiba depresie, au fost foarte fericiți. Altfel nu ar putea suferi pentru ceva ce nu cunosc(fericirea). Depresia cat si durerea fizica Sunt bune! Durerea fizica ne obligă să fim prezenți, sa ne protejăm iar depresia este starea prin care creierul încearcă să recupereze fericirea.
Dumnezeu nu se implica in legile omului, el doar tine "vie" energia din univers.
Man,frustrarea aia e in capul celor care își doresc imposibilul. Nimeni nu știe ce ne rezerva viitorul. Azi esti mai bine,maine mai rau. Nu se minte nimeni. Fizicul conteaza,da conteaza pentru mine si pentru cei care ma plac, nu ma compar, sa nu nasc complexe. Daca nu ti convine starea de sanatate sau cea materiala, păcatul constă în dezechilibrul chimic de la creier dacă nu l tratezi. El te face sa fi nemulțumit. Chimia creierului poate fi schimbată, nu si soarta unui om. Nu te pot face eu bogat sau sănătos dacă tu prezinți o mentalitate săracă sau ai parte de un stil de viață nesănătos.
Potențial de variație genetica ce se răsfrânge diferit de la un individ la altul. Dumnezeu a creat acest potențial de variație genetica in cadrul aceluiași gen.
Când sufletul uman a venit la manifestare in lumea fizica in prima sa existența, era reflexia exactă a lui Dumnezeu. In existențele sale ulterioare, sufletul respectiv a acumulat datorii din cauza greșelilor, făcute din lipsa experienței. Din cauza acestor datorii cu care se naște, apar diferențele la care te referi. Pe măsura ce ajunge sa câștige experiență, va trebui sa își dezintegreze aceste defecte, pentru a se reuni cu divinul.
Dreptatea se face in fiecare moment, legile divine sunt omniprezente, fiecare om ajunge sa li se supună indiferent de voința lui.
Dumnezeu ne-a creat pe toți frumoși. Noi, oamnii am schimbat, rastalmacit, editat și modificat sdandardele. Avem un ideal prea ridicat de frumusețe și uitam de restul. Sufletul și inteligența nu mai sunt punctate astăzi. Nu e vina lui Dumnezeu, e a noastă, noi am modificat lumea și am îmbolnăvit-o iar apoi ne plângem de ce atâtea boli.
Da, Dumnezeu ne cere la toți aceleași lucruri dar uite. Isus a murit pentru păcatele noastre. Dacă credem în El, ne pocăim și cu ajutorul Duhului Sfânt putem trai o viata sfânta. Bineînțeles mai greșesc și creștinii (pocăiții) dar nu mai trăiesc în păcat. Păcatul e un accident, nu un mod de viata.
Fiul Lui Dumnezeu a murit pentru noi toți. Nu a preferențiat pe nimeni, acum depinde cine crede și cine nu, cine vrea sa trăiască după îndemnurile Duhului sau ale firii.
♥️ Isus Hristos e Domnul și te iubeşte.
Gby.
Vrajeala nu ne-a creat pe toti frumosi, nu minti
Frumusețea nu e doar fizica. Dacă unul nu a primit o măsură ore mare de frumusețe (în comparație cu alta persoana) el a primit alte calități nu musai fizice.
Fiecare e frumos. Dumnezeu a pus ceva frumos în fiecare om.
Alte minciuni, cica fiecare e frumos, asa si fiecare e bogat, asa si unu orb e de fapt vazator dar se preface a fi orb sau un copil cu un retard mintal