E corect sa stai si sa incasezi. Daca o faci cu dragoste fata de cel (cei) ce iti da cu palma peste fata, vei descoperi un lucru interesant dupa un timp: ei vore realiza ca tu ii iubesti, si incep sa isi puna intrebari. Nu numai ca nu iti vor mai da, dar se si vor opri, si te vor si respecta pentru asta. Asta pentru ca dragostea, chiar si fata de cei ce iti fac raul, leaga punti de comunicare, darima ziduri si construieste relatii. Ti-o zic din proprie experienta.
Si daca nu inteleg ei, eu ramin cu un lucru extraordinar: imi formez caracterul, incit devin o persoana mai puternica decit inainte. Desigur ca asta nu ar fi valabil daca Dumnezeu nu ar exista, pentru ca as ajunge la un moment dat la frustrare, insa pentru ca El exista, eu pot avea de cistigat si de pe urma asta.
Man, iti sugerez sa nu mai pui intrebari de genul asta fiindca nu o sa intelegi raspunsurile.
Cam multe presupuneri care ies din sfera dogmei crestine.
Pe scurt: daca esti bun nu inseamna ca viata ta va fi usoara dar nici ca viata ta va fi grea. Nu toti sfintii au fost asceti; au mai fost si regi, domnitori, nobili, invatati, oameni de cultura, etc. Si nu uita ca viata nu e asta ci ceea ce urmeaza.
Aici gresesti. Teoria mea epistemologica este aceasta: informatiile vin din 4 surse: empiric, inspiratie divina, rationament si revelatie divina. Avand in vedere starea mea morala nu sunt susceptibil la revelatie divina. Deci mai raman 3 cai de cunoastere. Sunt sigur ca nu crezi in inspiratie divina deci o sa sar peste acest lucru. Mai ramane rationament si empiric. Din cate stiu eu informatiile pe care le am despre dogma crestina vin din cititul cartilor si ascultatul slujbelor. Acestea sunt empirice. Nu ai cum sa te indoiesti de acest lucru (exclud speculatia filozofica). Diferenta e ca tu te indoiesti de adevarul (istoric sau nu) al acestor informatii, eu nu.
Acestea nu sunt dovezi empirice. Faptul ca anumiti idivizi sustin ceva nu este o dovada empirica a celor sustinute de acestia.
Ru ti-am cerut o dovada empirica a existentei raiului,iadului, si a existentei lui DUmnezeu, la asta m-am referit.
Tu mi-ai adus niste oameni care spun ca DUmnezeu exista si sustii ca acesti oameni reprezinta o dovada empirica a existentei Lui Dumnezeu,dar este total eronat.
Repet: Daca X sustine ca Y exista, X nu reprezinta o dovada(empirica) a existentei lui Y.
In acest caz X=Biserica crestina.
Y=Elementele ce tin de biserica crestinaumnezeu, rai, iad, ingeri, demoni, etc.
A fi bun înseamnă a te confrunta cu libertatea celorlalţi, a te confrunta cu proprii "demoni". A fi bun nu este ceva penibil şi banal, ci reprezintă un adevărat angajament pentru a fi sincer cu tine însuţi, unul din cele mai confuze şi grele lucruri!
Sinceritatea presupune conectarea la o confruntare rigida care deja există, miza fiind pe măsură, influenţa progresivă a binelui sau a Răului asupra sufletului...
Dumnezeu nu iti cere niciodata sa stai si sa primesti.El iti zice doar sa nu actionezi la fel ca el, ca sa nu ajungi la fel ca el! Este o lege a naturii.Un fel de " roata se invarte". Respecta si vei fi respectat.
Nu trebuie să faci ceea ce spune cineva, chiar dacă este o persoană reală sau o divinitate imaginată. Important este să ai bun simţ, să dai fiecăruia ceea ce merită şi să îţi trăieşti cu încredere viaţa.Nu poţi să fii mereu bun cu cineva, pentru că va exista posibilitatea de a te exploata.Nu te îndemn acum să foloseşti violenţa cu cei care te chinuie psihic sau fizic, ci să încerci să tratezi uneori lucrurile cu indiferenţă.
Nu nu este corect, si nici ceea ce ai scris ca "ar spune Dumnezeu " nu se interpreteaza cum ai spus tu, citeste-o in contextul in care a fost scrisa! Iar de restul nu stiu de ce te stresezi, daca cineva e crestin si e fericit, e treaba ta ce incaseaza si ce da? Daca tu nu ai motive sa crezi, nu crede, e optional!
O intrebare copilareasca cu un raspuns complicat! Dumnezeu ne zice sa intoarcem si celalalt obraz exact asa cum a facut si el. Decat sa creezi un scandal si mai mare mai bine iei o palma in plus. Poate ai meritat palma, poate nu...dar cu toate astea,"daca intorci si celalalt obraz" dai dovada de om cu un suflet bun si nu esti ca multi altii. Gandeste-te ca, poate, prin acele palmi esti pus la incercare, la felul cum reactionezi, de Dumnezeu!
Ideea e ca nu tu trebuie sa dai inapoi. Dupa ce ai primit, tot ce trebuie sa faci e sa stai calm, are cine sa se razbune in locul tau iar aici nu ma refer neaparat la Dumnezeu.
Trebuie sa mai induram si noi chestiile astea pentru ca si Dumnezeu a facut-o sacrificandu-se pentru noi! Asa ca sa crezi in El!
anonim_4396 întreabă:
lola întreabă: