| Inferno a întrebat:

Dumnezeu ne cere sa fim "buni",iar de fiecare data cand suntem asa primim o palma de la viata. Dar Dumnezeu ce ne spune? "Intoarceti si celalalt obraz."
Daca intoarcem si celalalt obraz mai primim o palma. Dumnezeu ne spune: "Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui ca sa nu fi si tu considerat nebun." Deci sa stam sa incasam si sa intoarcem obrazul,dar panca cand?
Unde este acea invatatura? Daca faci asta nu esti recompensat in niciun fel? Este ca un test pe care-l pici de fiecare data cu toate ca raspunzi asa cum ti se cere sa raspunzi.
Si sa presupunem ca facem ce ne spune Dumnezeu.
Stam si incasam si iar incasam si iar si iar si iar si iar pana. BOING! A sarit arcul, de la atat de multe palme "jucaria" s-a stricat. Game Over.
Si de ce? Doar pentru ca Dumnezeu ne cera sa incasam si sa nu ne ferim de lovituri? Si ne promite ca daca facem acest lucru ajungem in rai si culme,raiul nici nu este ceva sigur,poate nici nu exista.
Cum ar fi ca la sfarsitul vietii sa vina "Dumnezeu" si sa spuna: "HA Ha, ti-ai luat teapa, nu e niciun rai si niciun Dumnezeu,eu sunt o halucinatie, un produs al mintii tale."
Este corect sa procedam asa?

41 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns (pentru Inferno):

Si daca nu inteleg ei, eu ramin cu un lucru extraordinar: imi formez caracterul, incit devin o persoana mai puternica decit inainte. Desigur ca asta nu ar fi valabil daca Dumnezeu nu ar exista, pentru ca as ajunge la un moment dat la frustrare, insa pentru ca El exista, eu pot avea de cistigat si de pe urma asta.

| shadovv a răspuns (pentru Inferno):

Era sa uit! Am o dovada empirica!

| Omega233 a răspuns:

Ideea e ca nu tu trebuie sa dai inapoi. Dupa ce ai primit, tot ce trebuie sa faci e sa stai calm, are cine sa se razbune in locul tau iar aici nu ma refer neaparat la Dumnezeu.

| Inferno explică (pentru shadovv):

Care-i aia?

| shadovv a răspuns (pentru Inferno):

Pe scurt: o copie a unei icoane de la manastirea Celic Dere (Romania), se curata singura (cauta pe google si vei intelege). O am de 5-6 ani si pot spune ca am observat diferente de ~ jumatate de centimetru.

| Narfundo a răspuns:

Dumnezeu nu iti cere niciodata sa stai si sa primesti.El iti zice doar sa nu actionezi la fel ca el, ca sa nu ajungi la fel ca el! Este o lege a naturii.Un fel de " roata se invarte". Respecta si vei fi respectat.

| Ande20 a răspuns:

Trebuie sa mai induram si noi chestiile astea pentru ca si Dumnezeu a facut-o sacrificandu-se pentru noi! Asa ca sa crezi in El!

| IoanieCriminalul a răspuns:

Gresit! Am inteles ce ai vrut sa spui, dar mi se pare amuzant!

| Loora a răspuns:

O intrebare copilareasca cu un raspuns complicat! happy Dumnezeu ne zice sa intoarcem si celalalt obraz exact asa cum a facut si el. Decat sa creezi un scandal si mai mare mai bine iei o palma in plus. Poate ai meritat palma, poate nu...dar cu toate astea,"daca intorci si celalalt obraz" dai dovada de om cu un suflet bun si nu esti ca multi altiihappy. Gandeste-te ca, poate, prin acele palmi esti pus la incercare, la felul cum reactionezi, de Dumnezeu!

| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Nu uita niciodata:"ochi pentru ochi si dinte pentru dinte"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai o minte proasta intelege prostia!