Iisus era un pustnic anti-familist convins, de asta nici nu era casatorit nici nu avea copii, acesta ca si fanaticul de Paul considera casatoria un rau necesar.
Este o intrebare serioasa sau in zeflemea? Sa intelegem ca tu INCA nu ai inteles NIMIC despre Dumnezeu? Barbatii nu sunt misogini, asa a oranduit Creatorul.
Daca Dumnezeu avea pe cine sa ia de nevasta, nu mai facea oameni. Avea copii, nepoti, stranepoti; chiar daca se certau, in familie te impaci pana la urma. Iar Isus... m-ai pus pe ganduri, stiu si eu ca toti evreii trebuiau sa se insoare, nu numai rabinii. Stiu! Avea in vedere ca va muri tanar, si nu voia sa lase o vaduva cu copii in brate.
Cine venea cu mesaje religioase noi, mergea la moarte sigura, atat Ioan cat si Isus au fost executati. Pur si simplu nu prin conspiratii apar religiile. Nu prea cred ca merge sa stabilesti secta cuiva prin excludere, mai apar si secte noi. Dar e ceva aici cu asemanarile cu esenienii, ia sa iti scriu eu un mesaj.
Taman ca asta era ideea eseniana, mai pe scurt:
Ei nu acceptau pe oricine, iar cei care veneau nu aveau dreptul sa se reproduca, de ce?
Well credeau ca reproducerea propaga pacat, iar daca omul nu s-ar mai fi inmultit ar fi venit sfarsitul, idee pe care Ioan, Iisus si ulterior Paul (putin mai tolerant) o acceptau.
Compari o carte scrisa acum 2000 de ani cu notiunile moderne de "misoginie"? Ce e inneregula cu tine?
Si ce legatura are cu ce am zis eu? Acum 2000 de ani nu exista ideea de misoginie plus ca definitia cuvantului dovedeste ca nu e asa cum ai pus-o aici. Nu exista o "atitudine ostila sau de dispret" fata de femei in crestinism. Si daca ai de gand sa-mi trantesti un citat din Vechiul Testment mai bine oprestete te. E pur si simplu ridicol sa compari ideea moderna de misoginisn cu mentalitatea colectiva a unor evrei ce au trait acum 3-4 mii de ani.
Daca ti-ai si intari afirmatiile prin argumente valide, cu respect fata de interlocutor poate, doar poate, n-ai fii perceput un ignorant.
Katalynutza99 întreabă:
anonim_4396 întreabă: