| Ateistu a întrebat:

Dumnezeu NU EXISTA
cine imi da dreptate?

53 răspunsuri:
| Esperança a răspuns:

Un om nebun, ca tine, ti-ar da dreptate!

NOname
| NOname a răspuns:

Ai putea fi mai pueril de atât?

| anonimg a răspuns:

Nici Satana nu iti da dreptate.
"Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!" (Iacov.2:19)
Nu conteaza atat de mult credinta in existenta sau neexistenta lui Dumnezeu; ci conteaza a ne increde in El. Altfel, vei cadea in plasa vrajmasului ca Dumnezeu nu exista.
Oricum ar fi, degeaba cred oamenii ca Dumnezeu exista, daca ei nu se incred in El, caci nu le foloseste la nimic.

| milan9 a răspuns:

Iti doresc sa afli si tu de existenta Lui. Dar nu la momentul "nepotrivit", caci poate deveni si... "prea tarziu"...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ce faci tu centrezi tu dai cu capu? numai prin negatia ta iti dai seama ca exista, cum poti fi atat de ilogic incat sa vorbesti despre cineva care nu exista?

| Dandanache a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Nicule, omul e ilogic, dar nici tu acum nu sclipesti la capitolul logica.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Dandanache):

Da-i tu raspuns in locul meu

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ai citit asta la baubau, care probabil a citit-o pe vreun site crestin si gata, "vorbesti despre dumnezeu, crezi in el --> nu esti ateu". https://www.youtube.com/watch?v=wguAQHWVcZY&list=UULhtZqdkjshgq8TqwIjMdCQ

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Mădă0611):

Asa si?

| Sl1pKnoT a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Prin ce ai spus acum ii dai dreptate.

| besleaganicolaecosmin a răspuns (pentru Sl1pKnoT):

Gresit! am spus ca el e ilogic daca are subiect de discutie despre ceva ce nu exista, doar atat

| martzian a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Contradictia nu sta in negatie sau in faptul ca se discuta ocazional. Contradictia sta in obsesie. Oamenii "nu cred" dar nici nu se pot rupe de aici, sa manance un mic, sa bea o bere, sa-si caute un job sau sa isi duca pruncii la gradinita, in loc sa piarda vremea cu ceva in care oricum nu cred... happy

Lasand gluma la o parte, omul este mereu in cautarea adevarului. Cu totii avem nevoi spirituale, "ateii" nu fac exceptie. Daca spun ca nu le pasa... mint. Tot obsesia ne ofera dovada. happy

| Ilie0 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

Ai mare dreptate

| danut a răspuns (pentru martzian):

Ai mare dreptate.

| Alphawolf a răspuns (pentru martzian):

Iarasi te amagesti(interpretezi totul cum iti convine, in sprijinul convingerii tale religioase), sau incerci sa intimedezi(sa va puteti voi promova... si impune "adevarul" nestingheriti)?

| Mădă0611 a răspuns (pentru besleaganicolaecosmin):

A, e engleza.

| martzian a răspuns (pentru Alphawolf):

Nu e nevoie sa intri in defensiva si sa te simti vizat. Eu nu doar ca incerc sa intimidez manifestarea unei obsesii absurde, ba, mai mult, incurajez oamenii la a gandi, fiind sinceri cu sine. Stiu ca unii vad asta ca pe o intimidare. Si ma doar fix in basca daca tu crezi ca doresc sa te conving de convingerile mele. Si stii de ce? Pentru ca exact asta fac! Tu de ce esti aici? happy

| martzian a răspuns (pentru Mădă0611):

Mada, nu deschid filmuletele pe youtube. In special pe cele trimise de tine. happy

| Mădă0611 a răspuns (pentru martzian):

Vai, ce dragut. "happy" "I don't talk about God because I know He exists; I talk about God because I know you exist." asa ca nu e vreo cautare, nu mai visa.

Nu este nevoie sa te (auto)justifici. Nu sufar sa mi se dea dreptate. Motivatia ta este problema ta, atat timp cat nu ii afecteaza si pe ceilalti.

E descrierea clipului, altfel scriam in romana, fara majuscule aiurea. Foarte suferi sa ti se dea dreptate, de asta scrii enjpe mii de randuri, pe care nu le citesc. Credeai ca doar tu faci asta, nu? laughing E retorica, nu ma intereseaza raspunsul, dar m-ar interesa cu ce l-ai aburit atat pe Cristian, imi pari ca stai la panda si cand vezi un nou necredincios in zeul tau il "informezi" bine pana ajungeti la cearta. Da un "bip" cand o sa ajungeti in punctul ala, sa incep sa citesc, pana atunci, doamne ajuta! ^.^

Stati ma linistiti, ca nu va cere nimeni sa cititi! laughing

| CinevaNou a răspuns (pentru Mădă0611):

Insinuezi ca pocaitii nu stiu engleza?no talking

| Mădă0611 a răspuns (pentru CinevaNou):

no talking

De ce sunt la categoria religie, da? Stii foarte bine ca sunt si alte categorii la care oamenii pun intrebari si raspund zilnic, "obsesiv si fara motiv". Omul e curios, vrea sa-si spuna parerea, vrea sa fie folositor, sa-si umple timpul, sa fie competitiv, sa se informeze, etc. Poate fi motivat de multe aspecte. Suntem diferiti, prioritatile si gusturile sunt diferite(sper ca poti intelege asta).

Principalul motiv pentru care "activez obsesiv" la aceasta categorie este ca sunt motivat. Pe langa faptul ca religia este in societate, consuma, promoveaza, manipuleaza, indoctrineaza, influenteaza decizii si stabileste un tip de mentalitate, la aceasta categorie se abereaza si minte cel mai mult, aici gasesti cel mai mult subiectivism. Prejudecata, aberatia si minciuna deranjeaza, ma indigna, iar asta ma face curios(cine si ce mai abereaza) si ma motiveaza sa ma bag in seama. In plus, crestinismul a arestat adevarul si binele(isi atribuie morala si virtutile), dar nu ofera nimic concret in schimb(nu le dovedeste), iar asta ma indigna si ma motiveaza sa combat crestinismul(tot ce e prejudecata, subiectivism, minciuna, superstiti, etc), care apropo de nelamuririle crestinilor, el(crestinismul) exista, prejudecata exista. Astea le combat, nu ceva ce nu exista. Insa saracii crestini(cei cu asfel de nelamuriri...) sunt prea subiectivi sa inteleaga.

Sa inteleg ca ai intrat intr-o cruciada anticrestina, vrei sa salvezi lumea de crestini? happy

Lasand gluma la o parte, eu as fi preferat sa nu fie nevoie sa ma contrazic cu tine, in caz ca la asta te astepti. Mi-ar fi placut sa incercam a privi si dincolo de gard si sa evitam o generalizare inutila. Uneori am impresia ca singurul scop al unora de pe aici este o inutila si interminabila partida de box cu idei si pareri.

Poti sa iti duci cruciada nestingherit, mai ales ca esti singurul care stie ce il motiveaza cu adevarat. Dumnezeu stie si El. Da, pot doar intui ce se petrece in mintea unuia care, indiferent de ce il mana, demonstreaza o obsesie transpusa in fapt - fara ca asta sa insemne ca nu exista si exceptii, apropo de motivatie. Nu exista insa exceptii de la nevoile spirituale de care vorbeam. Este o parere pe care mi-o asum. Daca tu "religia" o combati, nu am nici o problema cu asta. Unul dintre lucrurile pe care eu insumi le combat este exact formalismul acesta religios gratuit, proasta intelegere a ceea ce inseamna nu crestinismul, ci Cristos.

Crestinii nu sunt chemati la o religie, la un sistem de ritualuri si manifestari stereotipe, ci la o relatie personala cu Dumnezeu. Religia lor (si nu ma refer aici la marea masa de adormiti din tara noastra, pentru ca astia sunt niste bieti pacaliti) este una mult mai simpla, rezumata in doua porunci majore. Pe mine nu crestinismul sau o forma de ritual m-a facut mai bun, nici nu m-a scos dintr-un anume viciu, nici nu m-a trimis ani de zile sa ma pun in slujba altora in loc sa ma focalizez, ca multi altii, pe capatuiala. Dumnezeu a facut asta. Nu ma intereseaza daca ma crezi sau nu, dar ceea ce tu injuri pentru ca nu cunosti, mie mi-a salvat (in modul cel mai direct, fizic) viata.

Bine este insa ca, inainte sa te ridici impotriva unor oameni pe care nu ii cunosti, sa folosesti inteligenta si bunul simt cu care Dumnezeul meu sau natura ta te-au inzestrat. Pentru ca, observatia mea este ca nu "religia" este combatuta aici, ci oamenii, prin atacuri la persoana. Iar duritatea aplicata in locul fermitatii si bunului simt in argumentatie nu determina decat reactii de aparare, nu ajuta nici macar unei cauze nobile, asa cum tu declari ca te mana pe tine la lupta onlain.

Mi se pare incorect, chiar grotesc modul in care generalizam. Uitam ca in spatele unui nickname sunt oameni! Insultam, gratuit si iresponsabil. Vrei sa imi spui ca toate astea se fac cu o motivatie ce are in vedere "binele"? Acuzam de prostie, dar venim cu argumente care ne umplu de jena, si nu ma refer aici doar la celebra eroare de categorie. Cand ni se atrage atentia, ne ascundem in spatele "stiintei" si folosim o aroganta pseudostiintifica si atotcunoscatoare. "Da, ma, vezi, crestinii astia, toti e prosti!"Daca ne-am intalni pe strada, ai mai avea acelasi tupeu sa ma insulti, apropo de modul in care fiecare dintre voi ati ales sa mascati obsesia asta personala sub imaginea unei revolutii a binelui si a iluminarii? Nu ma refer la teama ca iti voi umfla nasul, pentru ca am renuntat la asta cu multi ani in urma, dar te-ai putea uita in ochii mei, un om pasnic si care nu ti-a cauzat nici un deserviciu, cu aceeasi ferocitate inutila?

In momentul in care, in modul cel mai crud si mai obraznic, cineva vine sa imi puna pumnul in gura, la o categorie unde este normal sa discut despre ceea ce ma intereseaza, si sa imi spuna ce am voie sa gandesc si ce nu (apropo, pentru a mia oara, fara dovezi si da, manipuland in modul cel mai josnic), generalizand si aruncand cu noroi asupra unei credinte personale care nu a afectat pe nimeni in rau, nu face decat sa arate inca o data de ce avem nevoie de dragostea lui Hristos, asa ideatica si greu de pus in practica cum este ea. Nu calcand libertatile altora combati ceva cu care nu esti de acord! Nu inseamna ca daca ai vazut popi cu masini si vile sau alte grozavii, oamenii cu care eu am lucrat ani de zile nu au crescut copiii altora, nu au utilat spitale, nu au coborat in canale pentru a scoate de acolo depentii uitati de societate - facand din ei oameni cu familie si job, nu au pus ban de la ban pentru a ingropa pe unul singur pe lume! Nu, dragul meu, nu toti iau bani de la buget pentru a-si finanta credinta! Oamenii lui Dumnezeu baga mana adanc in buzunar de dragul celorlalti si de asta beneficiem cu totii...

A spune ca oamenii astia toti nu ofera nimic in schimb societatii, prin urmare trebuie starpiti ca niste jeguri inutile, nu indica decat faptul ca, dragul meu, ai face bine sa mai iesi de pe internet, sa te informezi si nu doar sa asculti doar ceea ce spun stirile. Pentru ca genul acesta de vieti puse in slujba altora nu sunt promovate nicaieri, apropo de manipulare.

De unde ma cunosti de te "indigna" viata mea? De unde stii ca ea nu dovedeste nimic? Cat din timpul tau si din banii tai ai pus deoparte pentru binele comun ca sa ai caderea morala sa ma judeci pe mine, si sa ii judeci pe altii ca fac prea putin? Pe cati ii stii hartuiti de mine cu brosuri si telefoane nesolicitate sau batai in usa, cu obraznicie si ignorand refuzul de a ma asculta atunci cand le vorbesc despre credinta mea? Cu ce poti sa ma acuzi astazi, de ai asa o motivatie puternica sa imi dai peste nas si sa fii agresiv in ceea ce ma priveste? Despre asta vorbesc si despre multe altele, dragul meu "indignat"...

Nu inteleg de unde le scoti. Imi faci impresia ca oricum ti-as explica tot nu ai intelege... Eu nu cunosc persoana, eu doar ideiile(ei) le pot ataca. Ideile reprezinta persoana, prin ele imi dovedeste ca e inteligenta, cultivata, ignoranta, subiectiva... sau ca e dusa cu pluta. Tu faci o oarecare confuzie. Cum iti dai seama ca o persoana e subiectiva, ignoranta, slaba intelectual, nebuna, etc? Nu cumva dupa idei, nu cumva ele(prin ideile lor) iti demonstreaza? Nu ma "forta" sa pun totul in aceeasi oala, pe picior de egalitate, sa ofer respect pe nemerit si sa tolerez ce este gresit, asta ar insemna sa-mi pun piedici ratiunii. Cunostintele si capacitatile se demonstreaza, totul se demonstreaza(sau cel putin asa ar trebui) si totul se taxeaza. Cand gresim suportam consecintele, si degeaba "reparam", urmele raman(timpul nu mai poate fi dat inapoi).

Privind generalizarile(referitor la crestinism si crestini), nu am cum sa separ. Indiferent de ramura, el e aceeasi doctrina, cuprinde aproximativ aceleasi prejudecati. Iar referitor la persoane, acele generalizari vizeaza persoanele in funtie de cat promoveaza, sustine si urmeaza acele ideii(subiective). Se stiu si se simt ele, cele care nu au adoptat si sustin tampenii nu se vor simti vizate sau "vinovate".

Credintele personale ar trebui sa fie intime, sa le tii pentru tine, nu sa ma deranjezi pe mine cu ele, pentru ca astfel imi oferi dreptul de a te lua la intrebari si a-ti cere dovezi. Una-i sa-ti spui parerea si alta-i sa afirmi cu pretentia de adevar. Zici ca Dumnezeu te-a schimbat. De unde stii ca nu Anatema, Zeus, Brahma sau Afrodita? Sau, de unde stii ca nu te-ai schimbat singur, autosugestionandu-te? Vreau dovezi! Daca nu poti oferii tineti adevarul pentru tine.

Apreciez faptele tale si a altor crestini... dar prejudecata tot prejudecata ramane, subiectivismul tot subiectivism, nu le voi putea inghiti indiferent fapte.

Si mai usor cu "stiinta" si pseudostiinta ca ma faci si mai inversunat impotriva crestinismului. Critizand stiinta imi demonstrezi ca esti subiectiv, gandesti influentat de prejudecati, in favoarea lor, astfel devin foarte sceptic privind "schimbarea ta in bine". Prietene, aproape tot din ceea ce utilizezi e meritul stiintei, tot ce stii(nu ce crezi) este stiinta, te folosesti de ea pentru a-ti spune parerea, argumenta sau combate. Stiu ca nu-ti convine teoria Big Bang si a Evolutiei, te incurca prejudecatile sa le intelegi pentru ca nu sunt in armonie cu ele, insa domnule, tu nu realizezi ca realitatea le-a indicat, observatiile oamenilor ne-au dus la ele... si ca ele sunt dosare deschise, pentru orice persoana care are de spus ceva inteligent, ofera ceva la schimb(dovezi si argumente), si nu vorbe si incapatanare(cum fac unii crestini). Si din cate am observat, o alta eroare care o faci este ca, tu ai impresia ca oamenii care au incredere in stiinta(ateii si nu numai) adopta mai mult decat este stiut. Gresesti. Stiinta nu afirma mai mult decat stie, altfel ea nu ar mai fi stiinta, iar persoanele care au ceva in cap, pot face cat de cat o diferenta dintre obiectiv, speculatie sau subiectiv, nu vor adopta mai mult decat e stiut. Parerile sau afirmatiile unor oameni de stiinta, nu inseamna neaparat stiinta, speculatiile se pot lua cel mult in vedere, dar nu pot fi adoptate. Cu alte cuvinte, cred in teoria Big Bang doar atat cat este stiut, parerile si speculatiile sunt in asteptare, nu adopt preconceput.

„Credintele personale ar trebui sa fie intime, sa le tii pentru tine, nu sa ma deranjezi pe mine cu ele" – Bai prietene, te rog sa ma scutesti cu prostiile astea. NU cred ca m-ai gasit in nici o dimineata la tine la usa cu „credintele mele". Ultima oara, din cate stiu, tu ai fost cel care m-ai abordat. Daca nu iti convine, nu te obliga nimeni sa ma citesti si nici sa discuti cu mine, ca sa nu te irit atat. Faci pasi si canti la alta masa, e simplu, nu ma iei la 13-14 ca te abuzez. NU fiind obraznic imi arati ca ai dreptate, nici combatand a proasta de dragul de a combate. Mai ales ca tu nu ai inca o opinie proprie formulata, nu mai zic de una "dovedita".

Apropo, credinta mea NU ar trebui tinuta pentru mine. Scopul meu este sa duc vestea buna tuturor celor care ma asculta. Daca tu nu ai chef, poti oricand sa renunti la conversatie, nu sa ma acuzi gratuit ca ma tin dupa tine si nu poti sa scapi. Punct.

„Vreau dovezi!" – Vrei ca eu sa te „conving" de existenta unui Dumnezeu care abia asteapta sa te cunoasca, in conditiile in care esti aici pentru ca ai o nevoie spirituala, ca noi toti? Credinta „intima si personala" te priveste si pe tine, nu doar pe mine, mai ales ca te irita si te macina incertitudinea, fie ca recunosti sau nu. Iar daca tu consideri ca nu ai, nu mai ai nici motive pentru a-ti alimenta obsesia. Pentru ca, in conditiile in care ma combati ca te-am abuzat cu credinta mea dupa ce tu esti cel care vine peste mine... Daca vrei „dovezi" fizice pentru o realitate transcendentala, nu a pretins nimeni ca ofera asa ceva. Apropo, sunt multe lucrurile pe care le crezi a proasta fara dovezi, dar pe care nu le poti testa personal. Dovezile mele tin de experimentarea directa. Dovada pe care ti-o aduc este un martor, credibil din punctul meu de vedere – apropo de starea morala, sociala, educationala. Este vorba de propria mea viata, de modul in care s-a schimbat si de faptul ca schimbarea chiar tine. Nu sunt un obsedat, nici un extremist, ci un om rational si civilizat. Nu am viziuni si stari de extaz, ci o credinta civilizata, dar care mi-a oferit tot ce mi-a promis si ceva in plus. Daca nu iti convine ca iti cer sa fii deschis si sa incerci sa pui genunchiul jos si sa te rogi, pentru a-L pune la incercare pe Dumnezeul care mie mi-a raspuns, inca o data, spune „nu multumesc" si mergi mai departe cu viata ta.

Te rog sa nu vorbesti de prejudecata si subiectivism. Ti-ai pierdut credibilitatea prin abordarea pe care o ai, prin dubla unitate de masura. Ma acuzi pe mine ca am prejudecati si ca sunt subiectiv in conditiile tu habar nu ai ce si de ce crezi si esti rodul manipularii PSEUDOstiintifice. Daca nu ma crezi, incearca sa te gandesti ce ai inteles pana acum din explicatiile legate de aparitia lumii din nimic, Bing-Bang, King-Kong si Kutzu-Kutzu. Naivitate dusa la grupa mica si dincolo de ea...

Cand va aud ca arestati „stiinta" dar habar nu aveti ce e aia, cu ce se mananca si ce „dovezi" va ofera, ma apuca greata. NU de voi, ci de duplicitatea voastra. Imi pare rau sa observ ca faceti pe anti-ignonrantii si ca va lasati prostiti si atrasi intr-o ecuatie care nu va permite efortul de gandire, ci doar o imaginatie dincolo de stiintifico-fantastic, una ce face apel la credinta, nu in Dumnezeu, ci in nimic, in hazard, etc. Pana la urma si asta este tot problema ta, deciziile iti apartin si nu iti forteaza nimeni mana. Te rog sa ma eviti daca tonul va ramane acelasi, nu iti datorez nimic si nu cred ca te-am derajat cu ceva.

Imi cer iertare daca par indignat. Par indignat pentru ca sunt. Sunt indignat pentru ca este vorba de tine, un om evident educat si iteligent in viata de zi cu zi. Aici doar iti permiti luxul de a arunca cu rahat, sunt sigur ca alta este atitudinea in societate. Si da, e pacat... sad

O seara buna.

| martzian a răspuns:

Toti cei care stau toata ziua la aceasta categorie, facand o obsesie pentru a combate ceva ce aparent "nu exista".

| martzian a răspuns:

Mai sufera si altii, iritati de faptul ca i-am descris ca avand o obsesie evidenta pentru un domeniu "naspa" si pentru ceva ce, dupa parerea lor, nici macar nu exista? Observ ca, incet-incet, simptomele reactiilor pasiv-agresive confirma observatiile... happy

Daca nu ti-am raspuns, desi faceai aluzie la faptul ca ateii nu citesc, ai scris oricum ce ti-ai pregatit sa raspunzi. Minunat! laughing Stiu ca pocaitii sunt obligati sa para seriosi, si incep sa confunde realitatea cu jocul, actoricesc, cum altfel? dar ceilalti oameni mai glumesc, se amuza de anumite lucruri. Hai sa iti explic ce era cu link-ul ala, e mai simplu pentru mine sa pun asa decat sa ma intind la vorba cu voi, asa cum tu arunci un link de pe blogul tau, as putea sa iti pun scris ce zice nenea, desi multi dintre noi am zis acelasi lucru inainte sa apara video-ul pe yt, dar fac un rezumat. Deci, niste unii ca tine spun ca ateii vorbesc despre dumnezeu pentru ca il urasc si ca se tem de pedeapsa lui (ca sa urasti ceva, trebuie sa crezi ca exista), nu vorbesti despre mos craciun pentru ca stii ca nu exista, nici nu-l urasti, si vine explicatia. Exista atatea biserici, atatia oameni care behaie peste tot despre dumnezeu, despre iad, draci, judecata, chiar sunt secvente cu niste crestini mergand pe strada cu portavoce, ca vorbind despre asta nu inseamna ca crezi in ele, ci ca ai dreptul sa nu fi hartuit de credintele altora, si daca esti, ai dreptul sa te aperi. Probabil acum te gandesti ca si ateismul e promovat peste tot, vorba unui crestin, alternativa zeilor e, ca de exemplu ca bolile nu sunt de la dumnezeu, si e altceva, fara ea omenirea statea prin stanci, daca mai traia. The croods, animatie. laughing

Nu simt nevoia sa raspund la acuzatii, nici macar la cele sugerate. Nu cred ca te-am hartuit vreodata si nu cred ca este cineva care sa poata spune ca am exagerat in directia asta. A vorbi despre credinta mea este un drept constitutional, atata timp cat nu incalca drepturile altora. Si, repet, nu am hartuit pe nimeni, nu am incalcat legea si libertatea nimanui. Filmele idioate nu ma intereseaza, cu atat mai mult cu cat nu ma descriu. Aici sunt pentru a discuta cu cei care sunt interesati. Si, din cate stiu, sunt la categoria potrivita, nu am obsesii stupide. Daca tu nu esti (interesata), nu te simti obligata in nici un fel, nici sa ma citesti, nici sa imi raspunzi.

| martzian a răspuns (pentru martzian):

Si imi asum propriile opinii, ca unul care a trecut pe acolo si nu vorbeste din auzite.

| Zenicide a răspuns (pentru Mădă0611):

"Daca nu ti-am raspuns, desi faceai aluzie la faptul ca ateii nu citesc, ai scris oricum ce ti-ai pregatit sa raspunzi. Minunat! laughing Stiu ca pocaitii sunt obligati sa para seriosi, si incep sa confunde realitatea cu jocul, actoricesc, cum altfel?"
- Cel mai tare e cand vorbeste despre stiinta cu Inferno, oh my big grin

| popamihaitza a răspuns (pentru martzian):

"Filmele idioate nu ma descriu" din contrarolling on the floor

| Exilee a răspuns:

NU te judec, nu te critic, avem o lbiertate, insa sacrificiul martirilor, dezvoltarea spirituala adeverita prin asceza marilor pustnici, invatati, dar SI MIRENI ( mireni fiind cei care-L urmeaza pe Dumnezeu, dar care nu se afla in incinta vietii monahale, cum am fi de exemplu noi oamenii de rand crestini, dar care il pot umra pe Dumnezeu in fapte si participand la Sfanta Liturghie- Sfanta Liturghie - am sa ma intind putin- este dumnezeiasca ( dupa cum se si spune ) intrucat omul primeste DUPA PUTINTA DARURI pentru o mai buna desfasurare aa relatiilor lui cu semenii, pentru a intelege cu ajutorul HARULUI lui Dumnezeu fenomenele si desigur pentru a-si asigura pacea interioara intru Domnul Iisus Hristos) ), cultura latina ( care in ultima etapa a fost profund influenta de spirituatitatea crestina la fel si invers), mari personalitati romanesti cu aspiratie catre bine si dorinta de a-si ajuta semenii ( pe baza marturiilor lor cum ar fi Eminescu, unii adeptii miscarilor culturale din secoul 19, si multi altii romani care in perioada comunista, pe baza radacinilor parintilor cu inzestrare religioasa demna de respectat, le-au transmis si lor traditiile si era de ajuns si-un simplu salut "Domane ajuta"pentru a putea deduce inclinatia lui catre spiritualitate sau aflat inca in faza de cercetare ), dar ce e mai important este ca foarte multi asupritori la adresa crestinilor au fost biruiti, desi Evanghelia a ramas aceeais, nebiruita, avand puterea de a schimba numeroase vieti ( si dovezile vii sunt oamenii carora nu le poti infirma sub nici un chip experienta pe care au avut-o) sunt cam cateva care nu sustin deloc initiativa ta.

| fllu07 a răspuns:

Pe ce te bazezi cand spui asta?

Răspuns utilizator avertizat
| fllu07 a răspuns (pentru Ateistu):

Mi le spui si mie, alea multe?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar un alt orb(spiritual) ca tine, iti poate da dreptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate. Pentru tine nu exista.si? care-i baiul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dreptate nu am cum sa-ti dau deoarece eu nu sunt precum crestinii care afirma "Dumnzezeu exista". Eu nu afirm ca El (vezi, il respect) nu exista, ci doar ca mie nu mi s-a aratat asa ca n-am niciun motiv sa cred in existenta Sa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Există chiar dacă tu vrei sa ignori asta.

| dragos38 a răspuns:

Ei nimeni nu stie ce se intampla, dupa ce murim, pe digiworld este o emisiune ''Universul'' par0ca se numeste sau ''moartea stelelor'' iar un om de stiinta a spus privind galaxiile care sunt sub diferite forme iti da senzatia ca este mana unui inginer,a unei inteligente universul este facut dupa stiintele exacte pentru a cunose universul trebuie sa inveti geomertia, fizica, chimia singura problema este ca nu-l vedem pe acel inginer, si avem senzatia ca suntem cam singuri prin galaxia noastra, desi universul ete vast

| PhaseMorphXR a răspuns:

MASTERtrolling at it's BEST!

| Mădălllinna a răspuns:

Fiecare cu parerea lui...

| dana12848 a răspuns:

Euuuuwinking

| DeusCorrupti a răspuns:

M-i se pare ciudat sa aprob inexista cuiva...

| LarryJoSilver a răspuns:

Pentru multi spalati la creier, exista.din pacate! si se facsi bani multi de pe urma lui!