Sfoara atarnata de tavan, gatul pe ea, arunca scaunul si gata. Asta e de facut. Spor la treaba.
Eu zic ca e foarte bine. „De ce ţi-e frică nu scapi"
Stie foarte bine ca e inexistent, invizibil, impotent și surdomut. De aceea are toate motivele sa se teama. La capitolul putere întotdeauna a stat prost și e normal sa se teama.
Nu avem ce sa-i facem. E deja o amintire trista.
Avem nevoie de un zeu mai competent care sa nu fie exact invers descrierii: in loc de existent e inexistent, in loc sa fie puternic e slab, in loc sa fie iubitor e indiferent, in loc sa fie bun e rau, in loc sa fie vizibil e invizibil, in loc sa fie corect e incorect, in loc sa fie atotstiutor e nestiutor, in loc sa aiba credinta nu are credinta (nu crede nici in stiinta lui, nici in oameni si "ii pune la incercare") si asa mai departe. Deci e pe invers si trebuie inlocuit. Tot ce nu corespunde se inlocuieste cu ceva mai bun. Nimic nu e vesnic.
Vin si eu, vine si Zana Maseluta, deci vom fi toti prezenti si rezolvam. El poate iesi la pensie ca e deja la varsta de pensionare.
Tie ar trebui sa-ti fie frica de Dumnezeu. Pe viitor sigur iti va fi, vei vedea si de ce.
Tie iti este? De ce? Te temi pentru viata ta, bunastarea ta? Sau de iad, de moarte?
De viitor, de ce se va intampla dupa moarte, de necunoscut.
Si fricile astea iti genereaza si frica de Dumnezeu sau cum?
Tu nu esti om? Oricarui om ar trebui sa-i fie frica de Dumnezeu.
Nu, nu oricărui om ar trebui să-i fie frică de dumnezeu. Doar oamenii care sunt îndoctrinați de mici, doar cei ce sunt condiționați de mici copii să le fie frică de iad, de o pedeapsă veșnică inexistentă simt această frică față de o divinitate inexistentă.
Așa de bine v-a îndoctrinat religia asta că sunteți ca niște câini, alergați mereu după un os iluzoriu numit rai și vă temeți de iad și de mâna creatorului vostru ca de ciumă. Interesant este că e destul să vi se tot repete același lucru de foarte multe ori ca să băgați la cap și să vă temeți, nici nu e nevoie de vreo demonstrație. Câinii sunt mai deștepți însă, până nu-i pedepsești sau nu-i răsplătești cu adevărat nu se tem.
Va veni o vreme in care va trebui sa-ti fie si tie. Si probabil Dumnezeu nu va uita cuvintele scrise de tine. Cand te vei ruga la El, nu va avea efect pentru ca ai scris de rau despre El, si desigur probabil vei gandi tot la fel ca acum. Dar nu este bine ce faci. Cum ar fi daca l-ai iubi pe Dumnezeu si ne-am ajuta unii pe altii, daca nu de aproape macar de la distanta? Exista in lume atat bine cat si rau, deci si Dumnezeu si diavol, si rai si iad.
Condiționarea ta te împiedică să vezi faptul că binele și răul sunt relative și se referă doar la tine. Ce e rău pentru tine poate e bine pentru altul și vice versa. Binele și răul absolut nu există, există doar negativ și pozitiv, ce îmi provoacă durere, disconfort, sentimente negative, sau ce îmi provoacă fericire, confort, sau sentimente pozitive. E clar atunci că nu există nici dumnezeu nici diavolul, nici raiul nici iadul, toate acestea fiind doar niște constructe ale minții umane primitive care au rămas încă în conștientul colectiv.
Cum vrei tu Mastadont, eu ti-am explicat cum sta treaba.
Omule, Dumnezeu te-ar putea nimici într-o clipă și nu i-ar putea reproșa nimeni nimic, pentru că ar fi drept dacă ar face asta.
Să spui că se teme Dumnezeu de tine e o prostie foarte mare.
Isaia 59:1-2 VDC
Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui și-L împiedică să v-asculte!
Un singur de lucru e de făcut POCĂIEȘTE-TE!
Dumnezeu încă își arată bunătatea față de tine și te așteaptă să te întorci la el.
LisaJulie întreabă: