| RAY a întrebat:

Dumnezeu stia ca omul va deveni rau dinainte sa il creeze? Atunci de ce l-a mai creat? De ce i-a parut rau daca stia ce o sa se intample?

http://www.ebible.ro/biblia/romana/ortodoxa/facerea/6/

Vazand insa Domnul Dumnezeu ca rautatea oamenilor s-a marit pe pamant si ca toate cugetele si dorintele inimii lor sunt indreptate la rau in toate zilele.

6. I-a parut rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamant.

Si a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut! De la om pana la dobitoc si de la taratoare pana la pasarile cerului, tot voi pierde, caci Imi pare rau ca le-am facut".

38 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dumnezeu a stiu dinainte de facerea omului ca acesta va "cadea" DAR totodata a asigurat si un plan pentru SALVAREA omului dinainte de "caderea" acestuia. Dumnezeu l-a facut pe om cu dragoste. Dumnezeu are nevoie de om si Si-a riscat chiar viata pentru acesta. Crucea arata ca lui Dumnezeu nu i-a parut rau de crearea omului.

| RAY explică (pentru danut):

I-a parut rau si s-a cait Dumnezeu ca a facut pe om pe pamant.

nici vorba de asa ceva, Dumnezeu chiar era suprins si regreta

| danut a răspuns (pentru RAY):

Tare logica, tare surprins a fost Dumnezeu. Atunci de ce nu l-a ras si a facut alta specie? dumnezeu stia deja ce va face omul si facuse si un plan de salvare.

Tu nu vezi ca el ia deciziile pe moment nu era nimic planificat

Totul este planificat din vesnici dar tu nu poti intelege asa ceva fiindca NU ITI ESTE ingaduit. Pocaieste-te si vei afla.

Sectanctule iisus nu promova secta ta cand a spus asta

Crezi ca numele de sectant ma jigneste, nicidecum, ma simt minunat cand am deaface cu unul ca tine. Domnul Isus promoveaza si secta mea dar este greu sa intelegi, dealtfel nici nu ai putea, iti lipsesc cunostiintele necesare.

Domnul Isus promoveaza si secta mea dar este greu sa intelegi
unde scrie in nt asa ceva

Apocalipsa 14,12.

14 Apoi m-am uitat, şi iată un nor alb; şi pe nor şedea cineva care semăna* cu un fiu al omului; pe cap avea** o cunună de aur, iar în mână, o seceră ascuţită.

12 Aici* este răbdarea sfinţilor, care** păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus."

esti sfant te pomeni )))))))))))

Sfant numai Dumnezeu stiecat de pacatos sunt, DAR incerc sa tin TOATE cele 10 porunci si credinta LUI Isus Hristos.

| Inferno a răspuns (pentru danut):

O intrebare buna este big grine ce ar crea o fiinta omniscienta si omnipotenta ceva?

"Dumnezeu are nevoie de om."
De ce ar avea nevoie o entitate omnipotenta de ceva?

| danut a răspuns (pentru Inferno):

Evident, scrie in Biblie ceea ce spun eu dar hai sa facem un test, o provocare. Tu de ce crezi ca Dumnezeu l-a facut pe om?

Eu nu cred ca Dumnezeu l-a creat pe om.

Ti-am pus doua intrebari si vad ca nu ai raspuns la niciuna.

Dumnezeu l-a facut pe om din mai multe motive, evident documentate Biblic.
Dataorita razboiului care a fost in Cer declansat de Satana o parte dintre ingeri au trecut de partea acestuia. Razboiul a incetat, iar ingerii cazuti (asociatii Satanei) au fost izolati si alungati pana la Judecata si executarea sentintei pe planeta pamant. Omul a fost creat printre altele sa inlocuiasca oastea de ingeri cazuta, din nefericire si omul a cazut. Atunci s-a pus in aplicare "Planul de Salvare" pentru om care fusese facut dinainte de aparitia acestuia. Noi traim "inca" in perioada de proba. Acesta este DOAR unul dintre motivele faceri omului.

Este dreptul tau pe care eu il respect, tu faci la fel cu ceea ce cred eu?

"Omul a fost creat printre altele sa inlocuiasca oastea de ingeri cazuta din nefericire si omul a cazut."

Dumnezeu este omniscient, ceea ce inseamna ca stia chiar inainte sa creeze omul ca acesta nu va putea inlocui oastea ingereasca (deoarece va cadea in pacat).

De ce ar crea Dumnezeu omul pentru a inlocui oastea de ingeri din moment ce Dumnezeu stie ca acest lucru nu se va intampla?
Nu are niciun sens.

E ca si cand tu ai fi manager la o firma si ii dai o sarcina unui om despre care stii 100℅ sigur ca nu o va putea duce la bun sfarsit. Dar cu toate astea ai pretentia ca o va finaliza.
E absurd, aberant.
Iar tu imi spui ca Dumnezeu, entitatea suprema, are un mod de gandire similar cu cel de mai sus. Mai vrei sa te si cred?

"De ce ar crea Dumnezeu omul pentru a inlocui oastea de ingeri din moment ce Dumnezeu stie ca acest lucru nu se va intampla?
Nu are niciun sens."
Dumnezeu nu gandeste ca omul si reciproca. Inlocuirea ingerilor va avea loc asa cum s-a hotarat. Apropos, sunt destui oameni care au trait dealungul a 6000 de ani care vor avea aceata onoare. Ce crezi tu este irelevant, important este ce crede Dumnezeu.

Deci recunosti ca din punct de vedere logic ideea nu are absolut niciun sens, dar argumentezi cu faptul ca logica lui Dumnezeu e diferita de a oamenilor.

Recunosc ca omul este LIMITAT iar Dumnezeu nelimitat in gandire. Noi re raportam la capacitatea noastra limitata intru gandire.

| danut a răspuns:

Potopul a fost, mai "interesant" este ce vine.

| danut a răspuns:

Poti ucide, viola sau face ale pacate DOAR cu VORBA sau si mai rau DOAR cu GANDUL, nu trebuie sa o faci fizic.

| danut a răspuns:

Da poti "ucide" un om si cu vorba. Subiectul discutiei sunt oamenii sau vorbesc cu o maimuta? rolling on the floor

| danut a răspuns:

Da, poti DOAR sa-ti IMAGINEZI acel "lucru" DAR pentru Dumnezeu este identic cu o fapta facuta FIZIC. Citeste Biblia.

Wow deci daca isi imaginezi ca ai omorat 6 milioane de evrei gata esti noul hitler, minunat si vei pedepsit ca si hitler ca na e destul sa isi imaginezi, desigur si daca ai visat asta desi nu ai avut control si daca esti o persoana cu dubla personalitate sau cu vreo boala mintala

Pacatul imaginativ este in privinta sexualitatii, dar nu pot garanta ca un om care isi imagineaza ca omoara un neam poate ajunge in Cer, eu CRED ca si asta "se pune" la socoteala

Pai clar ca raiul e gol daca si gandurile sunt pacate

Si totusi se va umple, vor fi cum spune Biblia: "fara numar". Te las pe tine sa descoperi unde scrie asta.

| danut a răspuns:

"Salam" sau Vali Vijelie" rolling on the floor

| DeyCj a răspuns:

Că Bibilia e doar o carte de povești scrisă de oameni împotriva altor oameni.Chestia asta vrea să creeze omului un sentiment de vinovăție, cei ce au scris această carte știind că prin acest sentiment, și prin frică o să controleze toți oamenii.Și din păcate le-a cam. ieșit.

Răspuns utilizator avertizat
| Truly88 a răspuns:

Nici eu nu pot sa înțeleg de ce ne-a mai creat, doar ca să ne chinuim după aceea.