Dumnezeu l-a facut pe om din mai multe motive, evident documentate Biblic.
Dataorita razboiului care a fost in Cer declansat de Satana o parte dintre ingeri au trecut de partea acestuia. Razboiul a incetat, iar ingerii cazuti (asociatii Satanei) au fost izolati si alungati pana la Judecata si executarea sentintei pe planeta pamant. Omul a fost creat printre altele sa inlocuiasca oastea de ingeri cazuta, din nefericire si omul a cazut. Atunci s-a pus in aplicare "Planul de Salvare" pentru om care fusese facut dinainte de aparitia acestuia. Noi traim "inca" in perioada de proba. Acesta este DOAR unul dintre motivele faceri omului.
"Omul a fost creat printre altele sa inlocuiasca oastea de ingeri cazuta din nefericire si omul a cazut."
Dumnezeu este omniscient, ceea ce inseamna ca stia chiar inainte sa creeze omul ca acesta nu va putea inlocui oastea ingereasca (deoarece va cadea in pacat).
De ce ar crea Dumnezeu omul pentru a inlocui oastea de ingeri din moment ce Dumnezeu stie ca acest lucru nu se va intampla?
Nu are niciun sens.
E ca si cand tu ai fi manager la o firma si ii dai o sarcina unui om despre care stii 100℅ sigur ca nu o va putea duce la bun sfarsit. Dar cu toate astea ai pretentia ca o va finaliza.
E absurd, aberant.
Iar tu imi spui ca Dumnezeu, entitatea suprema, are un mod de gandire similar cu cel de mai sus. Mai vrei sa te si cred?
"De ce ar crea Dumnezeu omul pentru a inlocui oastea de ingeri din moment ce Dumnezeu stie ca acest lucru nu se va intampla?
Nu are niciun sens."
Dumnezeu nu gandeste ca omul si reciproca. Inlocuirea ingerilor va avea loc asa cum s-a hotarat. Apropos, sunt destui oameni care au trait dealungul a 6000 de ani care vor avea aceata onoare. Ce crezi tu este irelevant, important este ce crede Dumnezeu.
Nici eu nu pot sa înțeleg de ce ne-a mai creat, doar ca să ne chinuim după aceea.