Nu era cam nimeni să povestească despre Dumnezeu până la Moise, că parcă așa era, el fiind cel care a scris primele 5 cărți. Cei intelectuali și căutători de cunoaștere credeau cam în orice îi satisfaceau intelectualitatea și alte placeri trupești. Adică, într-un alt sens, acei îngeri căzuți, crezându-se dumnezei, se credeau primii la toate, și fiecare în zonele lor, pe rând, ziceau "Ba eu am făcut universul!" / "Ba eu!" / "Nu tu, ci eu!"
Fiecare dintre acești dumnezei, îngeri căzuți, se credeu șmecheri în felul lor, în zonele lor, cu oamenii lor. Toate ca toate, dar planul lui Lucifer este de a distanța cât mai mult oamenii de Dumnezeu, să uite, să facă lucrurile lor omenești și prostești. Nu contează cât de vechi sunt ei(dumnezeii) sau câți sunt, său cât de fain este unul față de altul. Atât timp cât sunt câți mai mulți, atunci e cât mai bine, provoacă mai multă confuzie, mai mare necesitate pentru intelectuali, căutători de cunoaștere, și toți restul să piardă timp să-i studieze pe aceștia. Când omenirea va fi destabilizată de credință, distrusă moral și de alte nenorociri, atunci vine Lucifer "sfântu", mai vechi decât toți, mai presus decât toți, și le rezolvă el pe toate. Adică, e cam adevărat. Era pe locul 3, după Dumnezeu, și după Iisus, deci și-ar permite să zică ce el este cel mai puternic, iar tupeul îi permite să fie mai presus decât Dumnezeu și Iisus, pentru că el nu înțelege ce e aia bunătate și iubire. Pe urmă, crede că s-ar ridica mai sus decât Dumnezeu și Iisus, dacă el va fi dumnezeul nr.1 pentru toată lumea, dar nu prea. Va face un iad și din lumea noastră, pur și simplu pentru că "și-a luat lumea divină în cap", să zicem așa.
Nu am studiat Biblia și religiile îndeajuns. Nu te pot ajuta mai departe. Te-aș sfătui și pe tine să studiezi, dacă ești așa curios. Posibil ca el să fi venit din păgânism, dacă generațiile israeliene au trăit "bine" prin Egipt vreo 400 de ani, și până la urmă aceștia au ales alți zei la care să se roage, și să facă sacrificii și ritualuri, ceea ce a și crescut răutatea în acel faraon, și a fost pus la încercare când Dumnezeu i-a ordonat să plece.
Nu sunt în măsură să-ți spun ce ar trebui să studiezi sau cum să studiezi. Sunt sigur că te vei descurca.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: