| Geass a întrebat:

Dumnezeul creştin este întruchiparea prostiei şi a ignoranţei?

"
20 Dacă un om va lovi cu băţul pe robul său, fie bărbat fie femeie, şi robul moare subt mîna lui, stăpînul să fie pedepsit.

21 Dar dacă mai trăieşte o zi sau două, stăpînul să nu fie pedepsit; căci este argintul lui.
"
Exod 21

20 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Da,este absurd. Adica de ce sa fie pedepsit stapanul daca moare robul ca doar ii apartine? Daca eu cumpar un vas se presupune ca este al meu, deci am d rept deplin asupra lui. Pot sa il sparg cand vreau fara sa dau socoteala nimanui. Daca imi cumpar un sclav pot sa-i fac ce vreau. Sau mai nou consideram si sclavii a fi oameni? Asta-i buna, sclavul e mai mizerabil ca un vierme.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Cum ar fi sa fi TU un sclav abuzat? Ai mai spune asa ceva? Gandeste inainte sa vorbesti aiurea.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-as cumpara libertatea.

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Cu usurinta poti afirma asemenea enormitati in zilele noastre, unde profita pana si scarbele de drepturile pe care ni le ofera democratia.
"Mi-as cumpara libertatea." Imi pare rau sa te dezamagesc, dar sclavia nu-ti permite acest lucru (prin absurd vorbind)

| Exilee a răspuns (pentru Inferno):

Sa stii ca exisa si va exista sclavie. Si-n zilele noastre. Poate nu cum era odata in epoca antica, dar sa stii ca exista persoane slabe si puternice. Cele slabe sunt intotdeauna ca niste "sclavi", supusi celor "mari". Tocmai de-asta sunt sclavi si ai sentimentelor, ai incapcitatii de autocontrol, iar respectul este impus prin frica si numai din cauza mentalitatilor tipice unor barbari.
Dar aceasta metoda de impunere este cauzata de mai multi factori: inegalitate ca forte fizice ( unde intotdeauna cel puternic biruieste), ca nivel intelectual, categorii sociale diferite.

Ca veni vorba de nivelul intelectului, precizez ca ar fi chiar o ironie a hazardului ( un individ ce este dotat "la maximum" d.p.d.v. fizic dar nivelul de cunostinte aproximativ nul comparativ c-un sclav de-al sau unde corpul nu-i este dezvoltat mai deloc, in schimb cu intelectul e chiar invers sa devina cu timpul chiar cel puternic sclav al celui slab. Asta ar fi chiar o bataie de catre soarta ( m-am ferit sa nu folosesc acest termen pentru ca este destul de inselator si ambiguu prin polisemia lui, dar neah... uite )

| ErrorFound a răspuns (pentru Exilee):

Ba da, in Roma antica aveai dreptul sa devii cetatean dupa ce participai un an in luptele din Colloseum.(daca erai sclav)

| Exilee a răspuns (pentru ErrorFound):

Chiar daca obtinuse niste drepturi, un sclav ramane sclav in cugetul sauwinking De fapt, si noi suntem sclaviisentimentelor noastre.

Daca asa te consideri...Eu sunt cea mai libera persoana pe care am intalnit-o pana acum. Din toate punctele de vedere.

| Exilee a răspuns (pentru ErrorFound):

NU vorbesc din perspectiva mea. Chiar si tu esti uneori "sclavul" unor sentimente. Sau vei fi! Dar oricum este de scurta duratawinking

N-am sentimente. rolling on the floor

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Uite o idee, daca scavii ar fi avut bani si bunuri materiale si ar fi putut cumpara libertatea, deci ca idee scavia in mare parte inseamna dependeta de o persoana potenta.

| RAY a răspuns:

Inchide ochii si iesi afara din casa celor nebuni

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Nu existau crestini la exod, confunzi mancarea cu mancarimea

| ErrorFound a răspuns:

Nu, toti zeii si dumnezeii sunt intruchiparea prostiei omenesti.

| Maxim96 a răspuns:

De ce crezi asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.Omul departandu-se de Dumnezeu din incununarea creatiei a ajuns intruchiparea prostiei si a ignorantei.ma uit la tine de pilda. exemplu elocvent. daca nu era cum am spus ci invers, nu puneai intrebarea.iar eu nu trebuia sa-ti raspund. logic nu? tu ai citit doua versete din biblie? waw.pai poti initia formarea unei noi religii.plecaciuni marite. plecaciuni.

| Mikhtarian a răspuns:

Asa si? Vrei sa para ca Dumnezeu "asta al nostru"e bad boy.
Hmm, esti penibil.

| Bumbii a răspuns:

Ce vrei sa zici cu asta?

| M25M a răspuns (pentru Bumbii):

Ca se promoveaza sclavia...o incalcare a drepturilor omului?!?

| cnvv a răspuns:

De ce ne spui noua asta?