Nimeni nu tine cu mine repet ''toata lucrarea''...suntem oameni si mai suntem si limitati, nu uita acest lucru.
Tocmai pentru ca suntem OAMENI,inzestrati cu RATIUNE si JUDECATA,indiferent daca unii considera ca am primit-o ca pe un cadou,iar altii ca am capatat-o prin efort in decursul a milioane de generatii,suntem obligati (in ambele cazuri) sa nu ne batem joc de ele, desconsiderandu-le. Daca le consideram drept cadou, desconsiderarea L-ar intrista pe cel care le-a oferit, daca le-am obtinut prin efortul generatiilor trecute, ne-am bate joc de ele.Desconsiderare inseamna si convigerea ca esti limitat, fara lupta. Vezi, pe astfel de atitudini mizeaza stiinta (da stiinta)manipularii.
Stiinta isi are originea in cer, insa odata cu pacatul s-a ''stricat'' si ea.
Faci o afirmatie,fara nici o acoperire (nici Biblie,nici invataminte ale apostolilor sau sfintilor) ci pur si simplu ca asa vrei TU. Eu pot zice de exemplu-zeu a dat omului liberul arbitru,tocmai pentru ca acesta,incet incet sa devina independent TOTAL si sa nu mai apeleze la sprijinul sau,ca un milog, lingusindu-L cu fel de fel de calitati si titluri. Nu a dorit ca omul sa faca o diferenta intre actiunile sale, considerandu-le pe unele bune si pe altele rele, intrucat raul nu exita in fapt, el fiind numai lipsa binelui.In acest context omul nu ar fi avut cum sa faca fapte rele.Omul insa nu a corespuns intentiilor luiD-zeu si a pacatuit. A fost trimis pe pamant.Cei care au corespuns intentiilor Sale initiale au devenit din ce in ce mai independenti. Ceilalti,un fel de" rebut de fabricatie" au marjat numai pe pacat devenind niste plangareti si milogi perpetui,ridicandu-I localuri de cult, icoane, statui, etc. Cei din categoria "rebut", cauta sa-i denigreze pe cei doriti de D-zeu. 4bb4, care afirmatie e mai sustenabila la nivelul creierului uman:a ta sau a mea?
Nu mer la lupta fara scut
Stiinta isi are originea in cer:
-Universul are un inceput (gen.1:1)
-a fost creat din ceva invizibil (evrei 11:3)
-este in expansiune (iov 9:8)
-Numarul stelelor depaseste un miliard (gen 22:17)
-Fiecare stea este diferita (1 cor.15:41)
-Pamantul este controlat de ceruri (iov 38:33)
-este suspendat in spatiu (iov 26:7)
-Ciclul apei in natura (ecles.1:7)
-Vanturile sunt ciclice (ecles.1:6)
-Omul are o compozitie chimica (gen 2:7)
-Viata creaturilor este in sange (lev.17:11)
-si lista poate continua...
Vezi tu copilas, stiinta vine de sus, de la Dumnezeu...
PS: ''independent TOTAL'' nu va fi omul niciodata; avem nevoie de El mai mult decat orice a da, si inca ceva, nu suntem ''milogi'' daca cerem ajutor...sa fi iubit
Imi place teoria ta, dupa care chiar nu mai este atat de important pentru mine, faptul ca din a cui coasta s-a creat celalalt om si daca nu cumva Adam a fost pacalit de sarpe
Nu va mai cufuriti pe voi, credeti in ce puii mei vreti si lasati teoriile in pace, cand veti da de dracu o sa cereti ajutor la Dumnezeu si o sa-l trimita pe dracu sa va ajute-----asa sa va ajute Dumnezeu!
E clar ca nici unul dintre comentatori nu a citit Biblia. Aceasta carte scrie clar, negru pe alb, in Geneza, ca Dumnezeu a creat omul si ca "parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut". Deci, primul om a fost hermafrodit.Aoi,Dumnezeu l-a adormit pe omul creat si a luat partea femeiasca din el si a facut un trup separat numindu-l femeie.De ce a facut Dumnezeu asa ceva, nu stiu.Un lucru este curios. Dumnezeu afirma ca a facut primul om dupa "chipul si asemanarea sa".Sa tragem de aici concluzia ca Dumnezeu este o fiinta sxuata si hermafrodita?
4b, Haideti sa glumim: Ca Dumnezeu sa creeze capodopera, ( a se citi femeia...), a creat mai intai ciorna...
Femeia are cromozom XX si barbatul XY. Tu sustii ca Adam ar trebui teoretic sa provina din coasta Evei. Cum Doamne iarta-ma obtii tu perechea cromozomiala XY (barbatul) din XX (femeie). Femeia nu contine Y Este ca si cum ti-as cere eu o pare dintr-un cos cu mere...