Nu cred ca ateii au mari dureri de cap cu aceasta problema ( cu exceptia celor de pe TPU ) dar o sa-ti raspund totusi.
Din punct de vedere religios exista placeri vinovate si placeri nevinovate.
Dumnezeu nu este impotriva bucuriilor nevinovate: Ioan 15, 11; Filipeni 4, 4. El este insa impotriva distractiilor si placerilor vinovate: Tit 2, 11-13
Dupa cum te exprimi inteleg ca exista femei crestine care fac sex din obligatie ( fie ea si religioasa ) si femei atee care fac sex doar din placere. Tu crezi ce spui sau ai picat de pe alta planeta?
Am văzut pe un site creștin ortodox o campanie împotriva metodelor de contracepție, cum că fiecare copil este o bucurie de la Dumnezeu și o dorință de-a lui (bănuiesc că de-aia e masturbarea un păcat, pe lângă motivul „actul sexual se consumă în doi").
Printre atee sunt și frigide sau traumatizate de la vreun viol, dar nu vorbim despre asta. Mă refer la voia lui dumnezeu acum, nu la practică.
Printre atee exista si nimfomane, prostituate sau casatorite din interes ( deci cu apetit foarte scazut pentru partenerul de viata ) sau pur si simplu fara chef de sex in momentul in care sotul simte exact contrariul.
Deci repet : care este legatura cu crestinismul, cu incultii si cu alte trimiteri fortate? Care este logica legarii lipsei de apetit sexual de vreo religie oarecare? Oamenii sunt oameni fiecare in felul sau si in incheiere o sa-ti reproduc o replica : " Sunt abstinent sexual dar nu din cauza religiei ci datorita faptului ca sunt impotent! " sau alta : " Sunt un adevarat armasar nesatul, da, sunt credincios, dar sufar de erectie permanenta! "
Concluzionand : te las pe tine ( sau mai bine nu ) sa tragi concluzia de final.
Domnule Clona, ce frumos combati matale! Ptiu mancalar mama de destept sau a, adica cu conceptii moderne de viata.
Postat de preot Danu Florin :
" Nu fi rau cu femeia. Nu o face niciodata sa planga, pentru ca Dumnezeu ii numara lacrimile. Ea nu a fost facuta din picior ca sa fie calcata, nici din cap ca sa fie superioara.
A fost facuta dintr-o parte, ca sa fie egala. De sub mana ca sa fie protejata si de langa inima ca sa fie iubita! "
Tu te auzi ce prostii spui, cum aiba sa discrimineze religia femeia, si explica-mi cum le batjocoreste?
Bine...
Efes. 5, 33: „Astfel şi voi, fiecare aşa să-şi iubească femeia ca pe sine însuşi; iar femeia să se teamă de bărbat." - înțeleg că bate spre respect, dar bate și spre „o bat de o rup, doar ca să o instruiesc, că o iubesc și e doar a mea". Într-o relație nu trebuie să existe frică, ci respect, dar de ambele părți. Nu scrie nicăieri că femeia ar trebui să iubească, textul pare puțin incomplet.
Așa, un semn al feminității: de ce nu are voie femeia să intre în biserică când e la menstruație? E impură? Serios? Atunci de ce ne-a mai lăsat Dumnezeu posibilitatea de a fecunda ovulul pentru a avea copii (nu de asta suntem făcute?)? Nici bărbatul nu ar trebui când are o erecție (declanșată chiar în biserică, la decolteul unei enoriașe?).
De ce trebuie femeia să stea cu capul acoperit în biserică, undeva în spatele bărbaților?
Și pot continua.
Vezi asta e problema voastra, nu intelegeti ce vrea sa spuna biblia, sa se teama nu in sensul de o bat de o rup, asta este o intelegere gresita, nu cred ca, si mai zice ca barbatul este cap femeii, dar nu in sensul ca el conduce si e seful si face ce vrea din el, ci in sensul ca el trebuie sa poarte greul familiei, pe el cade responsabilitatea cea mai grea, trebuie sa isi protejeze femeia si sa o iubeasca, asta vrea sa spuna, dar voi intelegeti gresit totul
Da, acolo scrie clar „femeia sa se TEAMĂ de bărbat". Am înțeles că e vorba de respect, dar atunci... răspunde-mi la celălalte postări.
Ok Priveste doar aici ce frumos vorbeste Arhiepiscopul Argesului si Muscelului despre femeie si apoi sa imi spui cum este dicriminata si inferioara femeia in religie. http://www.crestinortodox.ro/......35128.html
Daca tu ai cultura religioasa atunci eu sunt milionar in euro. Tu intelegi religia cum ti se scoala si vi aici sa incurci si pe altii, daca crezi ca ai dreptate atunci tine pentru tine, nu mai prostii pe altii.
Face sex pentru a face copii nu pentru propia placere, pentru ca placerea e pacat, in religie totul i pacat doar cotizatia nu-i pacat
Face sex ca asa vrea barbatul, nu are ce comenta Orice forma de placere e luata drept pacat. Si-n tarile musulmane asa e si acum in prezent. Logica umana primitiva
Dar bărbații au voie să facă din plăcere atunci?
Da, pentru ca barbatii au scris biblia practic. Si au scris-o in asa fel incat sa fie in avantajul lor. Teoretic ar trebui sa fie pacat, pentru ca e placere. Dar ei zic ca asta e legea firii, si ca asa vrea d-zeu sa ne inmultim. Si femeia trebuie sa se supuna si sa nasca copiii barbatilor, ca altfel... E clar ca zeul asta masculin a fost inventat de barbati ca sa-l poata folosi drept justificare pentru toate abuzurile lor impotriva femeilor.
Avem dreptul să ne simțim parazite atunci, doar pe ăsta. Cu toate că, fără noi, bărbații nu ar putea da naștere la urmași.
Da... Nu stii cum scrie in biblie, ca daca un barbat violeaza o femeie necasatorita trebuie sa plateasca 50 de arginti tatalui victimei si apoi sa o ia de sotie
Când te gândești că sunt oameni atât de scăpați în cap care, în zilele noastre, cu toate descoperirile științifice și evoluția, încă se supun. Voit. Inconștient.
Da... :/
Să înțeleagă tot prostul. În niciun caz la atei sau la ce bateți voi apropo des.
Pana cand veti pune intrebari fara nicun suport sau argument? Unde ai vazut ca femeia crestina este obligata sa fac sex doar din obligatie? Citeste "Cantarea Cantarilor" si apoi mai vorbim.
Din comportamentul Bisericii și acel citat postat mai sus, asta înțeleg. Ori suntem niște ființe fără putere ce trebuie apărate (pentru confortul bărbatului, desigur), ori chestii neimportante, luând în calcul ce s-a mai răspuns.
Asta ai inteles tu. Sunteti niste fiinte mai slabe fizic si emotional ca barbatii, biblia interzice ca femeia sa se ridice in adunare, dar daca nu stii sensul cuvantului misogin, probabil ar trebui sa te uiti in DEX.
Dumnezeu a zis barbatului sa-si IUBEASCA NEVASTA CA PE SINE INSUSI, deci nu ca pe ceva inferior.
Iti poti varsa frustrarile fata de religie si de Biblie si in alt mod in afara de cel a cauta nod in papura.
Să știi că sunt de acord cu tine. Asta e dovada clară că Biserica nu dorește evoluția, nu cumva să devenim mai inteligenți, că altfel planul se dă peste cap.
Deja ai devenit foarte inteligenta! Ai grija numai sa nu dea pe dinafara si eventual lasa pe altii sa ajunga la concluzia aceasta!
Mai ușor cu atacurile. Oricum, degeaba încerci.
Te " ataci " singura! Cu spume la gura nu poti face altceva decat sa ne arati limitele care te inghesuie. La revedere!
In mare parte da, dar sunt si "intamplari" in care femeia face sex de placere. Daca ar fi sa te iei dupa cartea aia, femeia trebuie sa fie supusa mereu, iar barbatul sa fie stapan. In fine, basme.
De exemplu, in Vechiul Testament, Tamara, nora lui Iuda doreste ca acesta sa se culce cu ea.
Geneza, Cap 38: "12. Au trecut multe zile, si fata lui Sua, nevasta lui Iuda, a murit. Dupa ce au trecut zilele de jale, Iuda s-a suit la Timna, la cei ce-i tundeau oile, el si prietenul sau Hira, adulamitul.
13. Au dat de veste Tamarei despre lucrul acesta si i-au zis: "Iata ca socrul tau se suie la Timna, ca sa-si tunda oile."
14. Atunci ea si-a lepadat hainele de vaduva, s-a acoperit cu o marama, s-a imbracat in alte haine si a sezut jos la intrarea in Enaim, pe drumul care duce la Timna; caci vedea ca Sela se facuse mare, si ea nu-i fusese data de nevasta.
15. Iuda a vazut-o si a luat-o drept curva, pentru ca isi acoperise fata.
16. S-a abatut la ea din drum si a zis: "Lasa-ma sa ma culc cu tine!" Caci n-a cunoscut-o ca era nora sa."
Si bine, mai este prezentata o scena in care Lot este imbatat de fetele lui, care doresc sa se culce cu el pentru... A pastra asa-zisa "samantie" :
Geneza, Cap 19:
"32 Vino să punem pe tatăl nostru să bea vin şi să ne culcăm cu el, ca să ne păstrăm sămânţa prin tatăl nostru."
Marc 12.19;
33 Au făcut, dar, pe tatăl lor de a băut vin în noaptea aceea; şi cea mai mare s-a dus şi s-a culcat cu tatăl ei. El n-a băgat de seamă nici când s-a culcat ea, nici când s-a sculat.
34 A doua zi, cea mai mare a zis celei mai tinere: „Iată, eu m-am culcat în noaptea trecută cu tatăl meu; haidem să-i dăm să bea vin şi în noaptea aceasta, şi du-te de te culcă şi tu cu el, ca să ne păstrăm sămânţa prin tatăl nostru."
35 Au dat tatălui lor de a băut vin şi în noaptea aceea; apoi cea mai tânără s-a dus şi s-a culcat cu el. El n-a băgat de seamă nici când s-a culcat ea, nici când s-a sculat.
36 Cele două fete ale lui Lot au rămas astfel însărcinate de tatăl lor."
De pe post de habarnist la batut campii semidoctilor e cumva facil.
Stradanie degeaba pe langa subiect din necunostinta de cauza probabil. Stimabile, tin sa-ti aduc la cunostinta ca amesteci mere cu pere, mozaici cu crestini nepercepand intrebarea clara ( oarecum ) care spune din primele randuri : " După dogmele creștine, ". Amice & CO, varza e una iar tranzistorul alta, ai grija cum le ametesti!
Ultima parte e șocantă. Bine că nu se predă asta la școală. Sau se predă? x_x
Oh,desigur ca nu se preda si nu se vorbeste despre asta.
In scoli se preda aiureli, dupa ei se preda doar "ce e mai important si bun".
PS: multumesc ca mi-ai citit raspunsul pana la capat.
Exista femei platonice, femei carnale si femei cu trasaturi din ambele; daca nu are atractie spre sexualitate sigur are o problema; daca are o atractie exagerata sigur are o problema; adevarul e mereu undeva la mijloc
Corect ar fi : "patima placerii" e pacat.
Sinonim cu : Cultiva-ti placeri variate si personale, fara, insa, a deveni dependent, vicios.
Dogmele sunt create de oameni. In ciuda principiilor smart pe care le ascunde, oamenii care le-au creat le-au ascuns sub noroiul propriilor prejudecati. Sa nu uitam felul in care era perceputa femeia de societate cu cateva milenii in urma, sau chiar si cu cateva secole.
Asadar, Evelina, nu mai darama tot ceea ce tine de religie, ci discerne, cu propria minte, ce este util/adevarat si ce este doar o emanatie perfid-omeneasca. Ar fi pacat sa arunci toata cutia cu perle, doar pentru felul in care arata cutia.
PS : Dumnezeu nu exista in sensul perceput / propavaduit de Biserica. Insa multe sensuri si principii corecte pot fi desprinse din invataturile biblice...
Nu dărâm totul. Ci vreo 80%.
Cu unele principii morale sunt de acord.
Incearca sa descoperi sensul tuturor principiilor biblice (chiar si a celor care aparent sunt aberatii). Vei vedea ca, marea lor majoritate, enunta concepte valoroase - in forme destul de indirecte si greu de perceput - idei care sunt promovate si de trainerii contemporani si de cartile de dezvoltare personala si autocunoastere, etc.
Nu darama 80%, ci doar da la o parte noroiul de deasupra. Stiu ca poate fi enervant sa vezi cum "credinciosii" venereaza noroiul, ignorand aproape total esenta...
Este chiar pacat ca atata "intelepciune" a fost denaturata intr-un asemenea hal de cei care se autointituleaza "slujitorii / reprezentantii lui Dumnezeu"... In scoli ar trebui ca, cei mici, sa invete principiile biblice si istoria religiilor, nu sa fie "indoctrinati" de oameni fara vocatie si fara gandire proprie...