Asta ai inteles tu. Sunteti niste fiinte mai slabe fizic si emotional ca barbatii, biblia interzice ca femeia sa se ridice in adunare, dar daca nu stii sensul cuvantului misogin, probabil ar trebui sa te uiti in DEX.
Dumnezeu a zis barbatului sa-si IUBEASCA NEVASTA CA PE SINE INSUSI, deci nu ca pe ceva inferior.
Iti poti varsa frustrarile fata de religie si de Biblie si in alt mod in afara de cel a cauta nod in papura.
Da, acolo scrie clar „femeia sa se TEAMĂ de bărbat". Am înțeles că e vorba de respect, dar atunci... răspunde-mi la celălalte postări.
Te " ataci " singura! Cu spume la gura nu poti face altceva decat sa ne arati limitele care te inghesuie. La revedere!
Ok Priveste doar aici ce frumos vorbeste Arhiepiscopul Argesului si Muscelului despre femeie si apoi sa imi spui cum este dicriminata si inferioara femeia in religie. http://www.crestinortodox.ro/......35128.html
Corect ar fi : "patima placerii" e pacat.
Sinonim cu : Cultiva-ti placeri variate si personale, fara, insa, a deveni dependent, vicios.
Dogmele sunt create de oameni. In ciuda principiilor smart pe care le ascunde, oamenii care le-au creat le-au ascuns sub noroiul propriilor prejudecati. Sa nu uitam felul in care era perceputa femeia de societate cu cateva milenii in urma, sau chiar si cu cateva secole.
Asadar, Evelina, nu mai darama tot ceea ce tine de religie, ci discerne, cu propria minte, ce este util/adevarat si ce este doar o emanatie perfid-omeneasca. Ar fi pacat sa arunci toata cutia cu perle, doar pentru felul in care arata cutia.
PS : Dumnezeu nu exista in sensul perceput / propavaduit de Biserica. Insa multe sensuri si principii corecte pot fi desprinse din invataturile biblice...
Nu dărâm totul. Ci vreo 80%.
Cu unele principii morale sunt de acord.
Incearca sa descoperi sensul tuturor principiilor biblice (chiar si a celor care aparent sunt aberatii). Vei vedea ca, marea lor majoritate, enunta concepte valoroase - in forme destul de indirecte si greu de perceput - idei care sunt promovate si de trainerii contemporani si de cartile de dezvoltare personala si autocunoastere, etc.
Nu darama 80%, ci doar da la o parte noroiul de deasupra. Stiu ca poate fi enervant sa vezi cum "credinciosii" venereaza noroiul, ignorand aproape total esenta...
Este chiar pacat ca atata "intelepciune" a fost denaturata intr-un asemenea hal de cei care se autointituleaza "slujitorii / reprezentantii lui Dumnezeu"... In scoli ar trebui ca, cei mici, sa invete principiile biblice si istoria religiilor, nu sa fie "indoctrinati" de oameni fara vocatie si fara gandire proprie...