| ramona30 a întrebat:

Dupa parerea mea, dacă ar exista (un) dumnezeu ar trebui ca:

1. țările atee ar trebui să fie nasoale - dacă există un dumnezeu care ajută pe cei ce-l venerează sau cred în el, ateii ar trebui să o ducă cel mai rău; acest lucru nu se întâmplă, ba din contră, țările cu mulți atei tind să o ducă cel mai bine - Suedia, Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Cehia;
2 țările creștine (sau cele ce-l reprezintă cel mai corect pe Dumnezeu) ar trebui să fie excelente, raiuri pe Pământ; în fapt, acest lucru nu se întâmplă, ci e tocmai invers, România, o țară în care 87% dintre cetățeni s-au declarat (sau „au fost declarați" de recenzori) ortodocși și restul până 99% au o religie, e un dezastru; la fel și în alte țări religioase, singura excepție pare a fi SUA, care a avut parte de o altă religie,
3 rata de îmbolnăvire a celor care sunt credincioși în zeul corect/zeii corecți și în modul corect ar trebui să fie mai mică, pentru că dacă dumnezeul respectiv ascultă de rugăciuni/ritualuri, unii dintre credincioși ar trebui să fie vindecați de dumnezeul corect
3 criminalitatea - în țările credincioase ar trebui să fie criminalitate scăzută, iar dacă sistemul legislativ presupus că e dictat de dumnezeul adevărat e implementat, ar trebui să scadă criminalitatea și să scadă suferința umană; în realitate, țările mai puțin religioase sunt cele mai puțin afectate de criminalitate, iarăși, țări precum Suedia, Olanda, Marea Britanie etc.
4 indivizii care sunt atei și care nu se roagă, doar iau decizii pragmatice fără să aducă ofrande (dumne)zeului (fie că ofranda e timpul individului, animalul lui sau niște vorbe, tot ofrandă este) ar trebui să nu aibă la fel de mult succes în viață ca cei care, în plus față de acțiuni, aduc ofrande; acest lucru nu se întâmplă, neexistând nici o diferență în favoarea rugăcioșilor, ci chiar se observă uneori contrariul, din cei care se roagă, din cauză că pierd timpul aiurea, unii ajung să nu mai aibă rezultate bune sau măcar identice cu secularii
5 presupunând un dumnezeu bun, n-ar trebui să existe copii morți de foame, și în nici un caz n-ar putea să moara zilnic de foame 16000 de copii (6 milioane pe an); din păcate, există atâția copii care mor de foame zilnic și singurii care îi pot ajuta nu sunt pești înmulțiți prin magie din cer (oare în care galaxie o fi domiciliul dumnezeului?)
6 dacă presupunem un dumnezeu omniscient, atunci rezultă că NU ar fi folosit o carte pentru a-și transmite mesajul pentru că limbile se schimbă, traducerile sunt inexacte, supuse greșelilor; un dumnezeu omniscient ar fi știut că un mesaj etern nu poate fi cuprins într-o formă care e perisabilă, cel mult ar fi înscris mesajul în lucruri nealterabile și universale precum legile fizicii
7 majoritatea religiilor de succes descriu un scenariu în care există o Nord Coree celestă în care orice individ trebuie să venereze șeful, altfel suferă consecințe grave;
Voi ce credeti?

Răspuns Câştigător
| NuDauFunda a răspuns:

Ai totala dreptate. Crestinii vor veni si vor spune ca si la tari e ca la indivizi, adica daca o duci prost aici, o vei duce bine pe lumea cealalta.
Foarte foarte buna observatie la punctul 6.
Recunosc ca nu prea am inteles partea cu "SUA, care a avut parte de o alta religie".

| ramona30 explică (pentru NuDauFunda):

laughing SUA are o alta religie, banul si "consumerismul" laughing

25 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Și ști care e esența, de ce se întâmplă chestia asta?
Ateii nu așteaptă nici prosperitate nici sănătate sau altceva din cer și și-o fac singuri, sau au grijă de ce au deja.
Dacă se simte rău nu se roagă să-i treacă se duce la un medic la control, dacă vede că nu o duce bine muncește nu se roagă să cadă bani din cer.

Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns:

Cred ca tocmai ai redactat "crezul ateului ortodox".rolling on the floor

| KlaraWeiss a răspuns:

Ca n-ai inteles nimic din crestinism, mai ales din cel ortodox. Ca sa stii si tu, aproape TOTI sfintii ortodocsi au murit in chinuri, au fost saraci, persecutati, bolnavi si totusi au aparat ortodoxismul pana la capat. De ce oare? Nu ma astept sa intelegi, caci, cu o asemenea intrebare e clar ca nu o sa se intample.

| ramona30 explică (pentru KlaraWeiss):

Aceste evenimente sunt legende precum cea a lui Toma Alimos sau Pazvante Chioru'. E normal ca biserica sa prezinte oameni care au renuntat la unele facilitati pentru un crez, dar totusi ca aceste povesti sunt mult exagerate. Tot asa de bine precum sfintii crestini putem enumera si noi oameni care au fost arsi pe rug, omorati cu pietre, torturati pnetru ca nu au crezut in d-zeul biblic. Si ei sunt sfinti martiri atei. laughing Gandeste-te doar la un Giordano Bruno sau la Hipathia. Sau la Torquemada laughing

| negru30 a răspuns:

Daca ar exista UN Dumnezeu? Omenirea este de vina pentru tot ce este rau pe pamant nu UN Dumnezeu Tu cati Dumnezei ai? - dupa cum ai inceput nici tu nu stii ce vrei

| bunica18 a răspuns:

Draga Ramona, asta este ce vezi sau ce intelegi Tu din lumea asta, realitatea poate fi alta, stii si tu proverbul "Nu ot ce zboara se maninca".
1. Cu cei care nici nu se ghindesc la Dumnezeu, diavolul nici nu-si mai bate capu pentru ca oricum cad fara lupta sub puterea lui. Ateii traiesc cel mai bine in aparenta (trebuie sa aprofundezi statisticile) si sa vezi citi se trateaza cu anti-depresoare si alte psihotropice in tarile spuse dezvoltate. Ai uitat sa citezi intre tarile dezvoltate si Germania care este tara crestina (protestanta e drept, dar una dintre tarile care isi educa religios poporul de pe bancile scolii). Marea Britanie e si ea angligana (deci se straduie in pseudo religia ei).
2. Romania o tazara religioasa? Se straduie cele citeva procente insa in relitate nu uita ca numarul avorturilor a depasit 18 milioane de zece ani incoace, Romania este o taza care se scalda in singe dupa 40 de ani de comunism (de negare a crestinismului)

3. Boala nu-i semnul blestemului sau a nenorocirii, in cele mai multe cazuri este semnul milei lui Dumnezeu, care te curata de pacate, care iti da ocazia sa te pocaiesti.

3. In ce priveste criminalitatea, documenteaza-te exact ca nu tot ce vezi la televizor e adevarat.

4. Oare? cele mai mari descoperiri nu le-au facut ateii...Iar ceea ce pare ca au reusit ateii sunt de cele mai multe ori erezii puse in practica de marea masa care ignora Scriptura. Nu trebuie uitat nici ca marea majoritate a ateilor, (daca sunt cu adevarat) se vor converti pentru ca sunt cu adevarat in cautarea lui Dumnezeu, nu stau comozi pe canapea in fata tele-ului. Se spune ca Dumnezeu nu ne vrea caldicei ci fierbinti sau reci. Fierbinte ca sa arzi in dorinta de a implini cuvintul lui Dumnezeu.
5. Nu intelegem noi ratiunile Dumnezeiesti. Stii ce a spus Isus samarinencei cind i-a cerut sa-i vindece fiica? Ca nu-i bine sa arunci piinea copiilor si sa o dai ciinilor. Si ea a raspuns, da Doamne dar si ciinii maninca de la masa Stapinului. Daca mor inca copii de foame e tocmai din cauza ca tarile alea dezvoltate pe care le admiri tu si-au impietrit inima atit de tare incit nici ca pe niste animale nu-i trateaza pe copiii care mor de foame. Stiai ca s-a descoperit oficial ca POSTUL ar rezolva foametea in lume daca s-ar respecta?
6. Dumnezeu nu a folosit "o carte" ci Logosul, CUVINTUL Sau. Biblia e Cuvintul lui Dumnezu, Cuvint VIU. Traducerile sunt inexacte insa te asigur ca nu am ajuns noi la masura la care ne poticnim din cauza "greselilor" de traducere. Buba e in alta parte...

7. Nu prea inteleg la care "majoritate" a religiilor te referi. Dar in ortodoxie Dumnezeu te cheama sa fii dumnezeu, sa-l cunosti, sa-i fii fiu (sau fiica) adoptiva. Un copil care isi iubeste tatal il "venereaza" din dragoste nu pentru ca va "suferi consecintze grave"

| Zangetsu a răspuns:

Ai dreptate.

| ciresik80 a răspuns:

Cred ca nu ai dreptate dar decat sa te contrazic eu consider ar fi mai bine sa citesti Biblia si Cartea profetii despre Antihrist acolo vei gasi raspunsurile necesare, dupa ce le vei citi te rog sa-mi adresezi o noua intrebare desi te asigur ca atunci nu va mai fi cazul.

| ciresik80 a răspuns:

A si Dumnezeu se scrie cu D mare.

| Palpatine a răspuns:

Că Dumnezeu nu iti trebuie sa iti dea mura in gura.
Nu el trebuie sa ne rezolve problemele pe care noi insine le-am facut

| BlueOctober a răspuns:

Da bine...hai sa credem intr-o soseta folosita ca a purtato nu stiu ce ultim om din tribu hugahugalaughingdin fericire avem posibilitatea de a alege in ce sa credem,fara sa ne comportam ca animalele sa ne jignim sau sa ne dam in cap(asa ar fi frumos)nu? majoritatea care spun ca apartin unei anumite religii nu stiu multe despre chestia in care cred, asta pentru ca asa am fost educati, si nu toti sunt capabili sa "creada"in altceva

| ramona30 explică (pentru BlueOctober):

Foarte frumos mesajul tau. Comunicarea pozitiva si acceptarea celuilalt si a alegerilor sale este solutia pentru rezolvarea oricaror neintelegeri.

| BlueOctober a răspuns (pentru ramona30):

Multumesc.Asta cred si eu despre acceptarea celuilalt dar din nefericire societatea "promoveaza" comportamentul inuman si prostia.Noi nu putem decat sa ii ignoram si sa incercam ca viitorii nostri bebei sa nu fie asa(eu mai am un pic si naschappy

| Boomzz2012 a răspuns:

Buna ramona30,
Nici eu nu stiu, Dar daca uu crezi ca poaate nu exista un dumnezeu, sa stii ca te inseli.El e mereu cu noi, cu fiecare dintre noi, de exemplu daca iti cade un fir de par Dumnezeu stie.
Sfatul meu pentru. tine e sa pui mana pe o biblie si sa citesti mai mult din Cuvantul Lui.
Daca zici asa "Dupa parerea mea, daca ar exista un Dumnezeu", draga uu cine crezi ca ne-a facut pe noi? Normal ca Dumnezeu, iar fara el acum nu am exista noi.
Iti mai repet iinca o data sa citesti Cuvantul Lui.
O seara, minunata!

| ramona30 explică (pentru Boomzz2012):

Pai asa am devenit ateu, citind Biblia. Daca vrei iti pot da zeci de pasaje misogine, sexiste, sadice, oripilante. Nu mai vorbesc de ilogica si contraziceri. Citeste Vechiul Testament, in special Deuteronomul si ai sa te convingi. Daca vrei iti trimit eu cateva zeci de pasaje.