Realitatea si toate informatiile ne conduc la concluzia ca nu exista. Povestile sunt primitive, fanteziste si inventate cu un scop clar.
Intotdeauna puterea (de orice fel, inclusiv a mintii sau a minciunii) invinge, prin urmare oamenii mai puternici au avantajul de a putea prosti oamenii mai slabi cu povesti absurde si primitive inventate (bibilia, Dz). E corect sa se intample asa? E foarte corect. E normal ca cei puternici sa obtina mai mult de la viata decat cei slabi. Celor slabi le ramane sa se supuna celor puternici si sa aiba o viata modesta traita in minciuna si cu speranta falsa intr-o viata mai buna dupa ce nu vor mai exista, adica niciodata.
Dupa cum se observa CRESTINII nu prea au raspuns si stiti de ce, este rusinos sa va reanscrieti sub alt nume pentru a va oferii SINGURI premii.
Da, există. După cum a dovedit și știința, universul nostru are un început. Ceea ce are un început necesită o cauză. Dacă universul are o cauză și aceea cauză ar avea la rândul ei o cauză și așa mai departe și înainte de orice proces de cauzare n=ar fi existat nimic, nici n=ar fi început vreodată să existe ceva. Nimicul nu cauzează ceva. Doar o cauză necauzată poate sta la baza lanțului cauzal al existeței. Și dacă după cum spune știința, materia timpul și spațiul au început odată cu universul, la fel și legile fizicii care arată interrelațiile dintre ele și aceste legi nu pot spune nimic despre ce era înainte de cauzarea universului nostru înseamnă că e necesar ca ceea ce a cauzat universul să fie a=temporal, extra-spațial și i/material.Și începe să semene deja cu Creatorul din Biblie.
Dumnezeul creștinilor ca si alti dumnezei sunt doat produsul unora care au sa profite de natura emoțională umana
Pentru a cata mie oara e pusa intrebarea asta?
Nu va e clar pana acum ca dumnezeu e o inventie asa cum sunt toate religiile?
Nu, nu cred că există o ființă omnipotentă, omniprezentă, omniștientă și omnusbenevoltă, e absurd. Eu personal consider "Dumezeu" natura, un o ființă celestă.
Dupa parerea mea, exista. Argumentele sunt de prisos fiindca daca nu crezi fara argumente nu vei crede nici cu ele fiindca credinta vine din inima, suflet, nu din creier, e mai mult un sentiment dar cu ea vin si o gramada de probleme.
Eu zic ca da. Argumentul meu e ca, in primul rand toata lumea are o paradigma, adica un mod de a vedea realitatea fie ca e constient sau nu de asta. Oamenii care pretind ca n-au nicio paradigma sunt sarlatani, dar ca sa fim draguti, in domeniul filozofiei îi numim "sofiști".
Lăsănd sofiștii la o parte avem oameni care au suficientă onestitate intelectuală să recunoască că au o paradigmă. Gândește-te la o paradigmă ca la un sistem filozofic în care avem diverse puncte cheie ca fundație sau altfel spus, dogme. De obicei pentru o persoană în toate mințile care vrea să fie luată în serios aceste dogme sunt spre exemplu acceptarea că există Logică, acceptarea ca există Sinele, lumea exterioară și așa mai departe.
Acum, faza cu aceste paradigme e că se îmbarliga destul de rau si majoritatea conduc la contradictii. Bineinteles persoanele care cred in acele paradigme nu realizeaza ca propria lor paradigma e fundamental contradictorie, dar este.
Nu exista un singur fel de ateism, ateii cred in multe lucruri. Singurul lucru care îi unește este necredinta in Dumnezeu, in rest sunt destul de diferiti paradigmatic vorbind.
Problema cu orice fel de paradigma ateista e ca in cel mai bun caz nu este justificabila, iar in cel mai rau caz este cat se poate de contradictorie.
Acum, daca luam in considerare paradigma in care presupunem de la bun inceput ca Dumnezeu exista ne dam seama ca Dumnezeu rezolva extrem de multe probleme filozofice care altfel nu prea pot fi rezolvate in celelalte paradigme.
Cea mai importanta problema dintre cele pe care le rezolva e justificarea existentei logicii.
Ateii n-au nicio justificare pentru existenta unei categori metafizice numite "Logică". Cei mai destepti dintre ei o sa-ti zica: "nu stiu frate de ce exista logica dar exista si asta basta" in timp ce, cei mai prosti o sa incerce sa te abureasca cu nominalism sau alte concepte filozofice complicate ca sa te pierzi in jargonul filozofic si sa dea impresia ca inving in dezbatere chiar daca cel mai probabil nici ei nu au habar despre ce vorbesc.
(Da, lumea e plina de pseudo-intelectuali)
In orice caz, astia au fost cei 2 bani ai mei despre problema existentei lui Dumnezeu. Ar mai fi foarte mult de zis, dar am incercat sa rezum cat de mult pot.
Au existat mai multi dumnezei.Sumerienii au explicat destul de bine.Planeta Pamant a fost impartita la 200 de dumnezei.
Dumnezei muritori, sa fie clar.Traiau mai mult decat oamenii dar erau muritori. YHWH era cel mai prapadit dintre ei.A mostenit o mana de evrei incepand cu Iacov.Din aceasta cauza era foarte frustrat.
Astarte a fost dumnezeul sidonitilor, Chemos dumnezeul Moabitilor, Milcom dumnezeul Amonitilor, YHWH dumnezeul evreilor.
Dar pana la cel mai tare din parcare este cale lunga.
Cineva aici pe TPU mi-a zis ca "gandirea este limitata la dumnezeu", deci prefer sa gandesc cum functioneaza decat sa accept existenta unui "dumnezeu" care nu-l pot vedea, cum face totul pe "ascuns". Mi se pare o gluma foarte proasta. Omul are creier sa gandeasca, iar dumnezeu a devenit "secretul celor pacatosi".
Degeaba aduci argumente, daca omul nu vrea sa creada! Ce minuni facea Domnul Iisus Hristos, ca spunea Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, ca n-ar ajunge toate cartile din lume pentru a scrie toate lucrurile pe care le-a facut Hristos Dumnezeu!
Si ce spune Biblia la Ioan 12:37?
"Şi, deşi a făcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El".
anonim_4396 întreabă: