Santem indemnati de biblie sa fim sfinti avand un comportament bazat pe principiile bibliei, dar sfant cu adevarat este doar Dumnezeu care este pur curat, perfect.(revelatia18:4)
Noi nu santem sfinti deoarece santem imperfecti si gresim mereu
Sfintenia,illuminarea,transa sau oricum altcumva ar fi denumite de catre religii sunt stari ce implica dezvoltarea transpersonalului.
Trans- Dincolo
Personalitate- Masca sociala
Sau ii putem spune, spiritualitate cea mai inalta trepta de dezvoltare/evolutie umana ce implica cunoasterea, acceptarea, comunicarea [etc.] neconditionata cu sinele.
In momentul de fata toate lucrurile pun accept pe exterior si nu pe interiorul nostru cea ce face ca dezvoltarea noastra dincolo de granita mastilor sociale sa fie imposibila.
Nu prea vad ce treaba are dragostea cu sfintenia. Unii calugari, aia "sfinti", se izoleaza care pe unde apuca, unde vezi iubire? Iubire fata de dumnezeu? Toti crestinii au, dar n-au vointa.
Existenta sfintilor si minunile lor sunt atestate atat de Vechiul dar mai ales Noul Testament.
Când ne adresăm sfinţilor nu facem altceva decât să-i luăm rugători alături de noi către Dumnezeu, dupa cuvantul Scripturii;
Sf. Scriptura invaţă că şi rugăciunile sfinţilor sunt primite de Dumnezeu:
- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, 5, 20)
- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)
- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...
- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)
Nu suntem sfinti pentru ca nu putem fi sfinti, pentru ca nu exista sfinti. Sper c-ai inteles
A fi sfant, inseamna, nu sa nu gresim niciodata, dar cand realizam greselile, sa nu mai gresim niciodata!
Nu avem, nu suficienta Dragoste! Nu avem Dragoste totala. Dragostea este sau nu! Nu se masoara cu sublerul!
Caci avem pacate, sa zicem naturale, la inceput.Ne place o fata, mai rau, mai multe, nu vedem dragostea doar instinctul.(la baieti ).La fete, constata ele ca pot sa manance mai bine daca o ard cu oameni bogati.Nu exista iubire, caci hormonii si tineretea cauta alte ' valori'. Daca si dupa maturitate, raman aceleasi optiuni, atunci este grav. Nici vointa nu mai poate fi pusa la incercare. Pur si simplu nu este iubire! Vointa, dupa definitia mea personala, ar fi sa faci altceva, motivat de moralitate, impotriva simturilor tale!
Iubirea insa nu are nevoie nici de hormoni nici de vointa. E de la sine! Iubirea e puterea suprema. Poate invinge toata mizeria umana!
Lyndsey, acei sfinti amintiti in mii de carti au fost si ei simpli oameni.
-Poate au fost niste persoane cu suflet bun,carora le pasa de cei din jur si care-i ajutau...
-Dragostea si credinta nu merg neaparat mana in mana.
Sa nu crezi nu inseamna implicit sa nu ai iubire in tine si sentimente,sa nu fii bun,cu bun simt sau empatic.
Nu stiu ce inseamna cu adevarat sa fii sfant.
Daca esti o persoana buna si consideri ca a tine ura pe cineva nu-si are rostul, sau daca consideri ca razbunarea, la fel nu-si are nici un rost atunci e totul perfect cu tine.
Nu ai nevoie sa te intrebi daca esti sfanta sau nu.
"Sfant" e un cuvant care nu exprima mai nimic.
Daca fiecare dintre oamenii de pe Pamant ar fi mai atenti la felul cum gandesc si se comporta cu altii, daca ar fi mai empatici, mai sensibili la nevoile si suferintele celor din jur ...totul ar fi o lume ideala chiar aici, pe Pamant. Chiar ar fi.
Ai grija de tine.
Nu exista sfinti. Si papa **** baietei, si preotii beau cu nemiluita, si apostolii cred ca vroiau sa stie daca Gizaz putea transforma faina in cocaina.
Sfintenia este doar o prostie impusa de biserica.
Cuvântul ebraic original pentru sfânt este "qódhesh" şi transmite ideea de separare, exclusivitate sau consacrare lui Dumnezeu,. . . starea de a fi pus deoparte pentru serviciul lui Dumnezeu
Noi putem fi sfinţi deoarece chiar Biblia ne îndeamnă: În armonie cu Cel Sfânt care v-a chemat, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră, căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci eu sunt sfânt!"
1 Petru 1:15, 16
Noi nu putem fi sfinţi în sensul absolut al cuvântului deoarece suntem imperfecţi şi ca urmare supuşi greşelii. Dumnezeu însă este conştient de starea în care ne aflăm; în plus el a oferit jertfa de răscumpărare prin intermediul lui Isus pentru a ne ierta atunci când greşim. Astfel, putem fi sfinţi în ochii Creatorului încă de pe acum.
Deoarece nu am fost declarati ca sfinti. Te asigur ca exista sfinti care au avut o ura si au comis chiar si crime oribile. (Ex: Sfantul ucigas al crestinatatii Constantin)
Sunt sfinti care au comis multe fapte odioase cum ar fi Elena sotia lui Constantin care a fost si ea considerata sfanta. Ce a facut? Desigur daca te informezi de ce a fost ucisa de Constantin vei afla raspunsul.
Declararea sfintilor de catre biserica semi-pagana ortodoxa ar trebui sa insemne 0 pentru orice om care are ratiune. Din pacate uite ce se intampla.
Uita-te la tine, ai grija tu cum esti nu mai te lua dupa tampeniile cu sfintii.
Iisus spune''fiti sfinti precum Eu sfant sunt'' deci,asta inseamna ca putem sa ne sfintin insa,fara sa apreciem noi lucrul asta sau sa-i lasam pe altii,pentru ca laudele nu sunt binefacatoare sunt invers. In rugaciunea ''Tatal nostru'' spune ''precum in cer asa si pe pamant'' deci noi putem cu ajutor ceresc sa aducem cerul in noi, putem sa ne sfintim. Iar aceasta sfintire se face numai cu multa, multa suferinta care se aseamna ca aurul ce trece prin foc ca acesta sa straluceasca si sa ia o forma. Iar in adevar dragostea este una singura si nu cea mincinoasa:dragoste de Dumnezeu. Pt ca daca-L iubesti pe El iubesti frumos si curat, fara patima orice vietate si orice, am zis orice om ori care ar fi el si orce a facut sau ti-a facut el. Stiu usor de zis greu de facut. Dar nu este imposibil daca asa ne indeamna Domnul. Important este sa nu ne bazam pe noi insine ca am putea ceva si numai pe El si pe cei de sus, si El poate prin tine si prin orce om. EL este ca o tulpina, iar tulpina are ramurele. Deci Dumnezeu lucreaza prin ramurele...
BeastMaster întreabă:
mariaaolguta întreabă: