Dacă este sa începem cu începutul, adică de la geneza, chiar pe prima pagina a bibliei scrie ca D-zeu a creat "pe om, partea bărbătească si partea femeiască" si i-a binecuvântat: "Creșteți!, Înmultiti-va!, Stăpâniți peste floră si faună... Si peste tot pământul pe care sa il lucrați."
Ei bine, oamenilor nu le place sa fie agricultori si stăpâni peste plante si animale... ci ii mult mai distractiv dacă faci caca pe capul altora, sau de exemplu, ii mult mai distractiv dacă stai cu fundu la soare toată vara iar toamna te mai aduni cu încă cativa "distrați" si omori agricultorii pe rând si le iei haleala. Mai pe scurt, oamenilor le place sa depășească limita si sa fie stăpâni peste semenii lor... la orice mica analiza poți sa descoperi ca asta nu este de niciun bine si de niciun folos — dar odată devenit flamand si "criminal speriat" ca alți flamanzi te vor extermina, atunci, nu îți mai pierzi vremea cu analize. Oriunde vei deschide cartea de istorie vei găsi aceleași cretinitati: sclavi, robi, slugi, iobagi si stăpâni peste ei. Vei mai găsii războaie peste războaie ale nimănui contra nimănui ce nu s-au terminat nici in ziua de azi.
Deci, întrebarea ta ar suna cam așa:
Dupa vasta mea experienta observand, traind cu si printre slugi si sluga la slugi (ce oameni visezi?") am ajuns la o concluzie in ceea ce priveste religia care mi se pare destul de evidenta acum si ar cam trebui sa fie pentru orice om lipsit de baza si de perspectiva - ceva ce este strict necesar! (deci complet fără mentalitate) si care este convins ca fără strictul necesar poate avea o "gandire de bun simt".
Continui?
"Aceasta e ca Dumnezeu nu exista sau daca exista acesta ori e sadic ori e mistocar — deoarece toți copii care se nasc, trebuie îndobitociți ca sa se joace de-a sclavii si sluga pana li se face foame deoarece altfel nu pot fi îndopați cu E-uri. Iar oamenii se știința, marii geneticieni, încă nu au reușit sa spargă adn-ul si sa îl modifice astfel încât sa se nască copii care sa se bucure cand sunt abuzați si trebuie sa slugareasca. Ce bine ar fi atunci! Așa-i?"
Hai sa mai sărim peste text:
"Ce legatura are asta cu religia? " Religia spune ca oamenii sunt făcuți ca sa fie stăpâni si sa nu aibă stăpâni! Iar acest lucru trebuie sa îl crezi pentru ca o vreme sa te comporți civilizat, o vreme pana vei începe sa înțelegi de ce așa este bine! si - evident ca pentru tine religia are o cu totul alta definiție— una pe care nici tu nu o știi"
"Pai ma intreb, cum naiba Dumnezeu a avut cruzimea asta pentru (astfel de) oameni? Exact! Pe planeta asta apa curge gratis (iar oamenii de știința încă habarnuau cum apa urca si izvorăște in munți), iar apoi ca sa mănânci mere, pere, prune, etc este îndeajuns sa bagi o sămânță in pământ. (Un efort de 10 secunde si te saturi o viața — sau doua, dacă ai trai mai mult) Apropo, cine ii plătește chiria lui D-zeu ca ii utilizează planeta?
Mai sărim puțin:
"Sau Dumnezeu de fapt si-a batut si isi bate joc de restul oamenilor care sunt clar afectati de astia? Sau poate Dumnezeu isi bate joc de toti oamenii? Da e asta un fel de bascalie sau sadism? Ce e asta, ma poate lamuri cineva si pe mine?" Așa cum ție nu îți poate lua nimeni acest simt al dreptății, tot asa nu poate fi luat nici de la alții. Faptul ca musulmanilor le convine ca in rai vor fi saturați de sex nu înseamnă ca ei chiar cred asta după ce se însoară, cu toate ca ei sunt amenințati cu moartea dacă nu cred, sau chiar si omorâți dacă încearcă sa expună minciunile pe care le spun predicatorii lor in viața de zi cu zi — deoarece toate minciunile cu un singur scop — acela de prostii propriile lor odrasle pana acestea incep sa slugareasca si sa se bucure când li se face caca pe cap. La creștini este identic dar este mult mai dureros sa afli listele de minciuni pe care ți se spun cu același scop. Se pare ca le descoperi singur si nu îți dai seama la ce îți folosește.
Nu isi bate joc. Daca esti prost e bine pentru tine. Mai rau e ca nu li se face dreptate celor care o merita.
Nu ma voi obosi sa raspund la fiecare in parte si asta nu pentru ca nu as avea replica ci pentru ca multi sunt in situatia aluia din exemplu. Fanaticii religiosi, iar, un exemplu foarte bun, insa am vrut sa ofer un exemplu pentru toata lumea caci intrebarea se adreseaza tuturor. Multumesc anticipat pentru raspunsuri, fie ele retardate sau constructive.