"...deci poate el sau uite chestii, sa moara, sa se imbolnaveasca, sa minta, sa pacatuiasca..."
Asta nu e argument,e un sofism evident,ce poate fi usor demonstrat ca fals.
Omnipotenta presupune capacitatea de a putea face orice. Daca X este omnuipotent,EL poate face orice. Cine poate face orice? X,deci el.
Cand spui ca el poate sa moara,afirmatia are alta semnificatie,decat "a putea face orice" ele sunt asemanatoare doar ca structura. Nu poti asemana doua propozitii ca structura,iar pe baza acestei asemanari sa concluzionezi ca si sensul este similar.
El poate sa moara. =/= El poate sa gateasca.
In primul caz, verbul a putea, este folosit pentru a exprima posibilitatea /eventualitatea unei asemenea intamplari ce nu este controlata de constiinta sau vointa individului, si nu are legatura cu aceasta. In cazul doi verbul "a putea" exprima capacitatea individului de a gati, ce ESTE controlata de constiinta individului si are legatura directa cu aceasta.
Asa ca, reformuland, putem spune:
Este posibil ca el sa moara.
El are abilitatea /capacitatea de a gati.
Acum se vede clar diferenta dintre cele doua.
Apropo,vreau sa ma ifac o observatie.
Vad ca mi-ai dat eronat atunci cand am spus ca raspunsul dat de Moises este eronat, dar simultan i-ai dat eronat si lui Moises.
Chiar nu vad nici o logica in asta.
Trebuie sa-i dau dreptate miculuiprint.
"Fara varsare de sange nu este iertare." (Evrei.9:22)
Greseala, chiar dca este iertata cineva trebuie sa plateasca pentru ea.
Un parinte isi iarta copilul pentru ca a spart o farfurie; dar farfuria aceea are totusi un pret. Si pretul oricum nu il plateste copilul ca nu are cu ce; este peste posibilitatile lui. De aceea si mantuirea nu poat fi "platita" decat de Dumnezeu.
Ca unii nu vor sa accepte iertarea este ca si cum un bolnav refuza sa foloseasca contul de la banca cu care se poate vindeca de boala lui; moare cu banii in banca, refuzand sa creada ca cineva ar fi donat suma necesara in contul lui. Inexplicabil lucrul acesta, dar cat se poate de adevarat. Macar de s-ar fi dus sa verifice...
Iti voi raspunde atunci cand, in mod respectuos, vei scrie Numele Mantuitorului in mod corect gramatical. Facand apel la prostie nu demonstram ca avem dreptate...
Pot sa scriu cum vreau eu pana la proba ca exista
"Pot sa scriu cum vreau eu pana la proba ca exista"
Ba nu poti. Ca nici Harap Alb nu exista, si daca-i pocesti numele intr-un examen esti sanctionat, iar pe strada esti considerat incult.
Nici gravitonul nu exista, inca nu s-a demonstrat existenta sa. Asta inseamna ca pot sa-i spun cum vreau eu?
Nici Zeus nu exista, da ii spunem Zeus, ca sa stie Xulescu de cine vorbim sa nu spuna ca suntem retardati.
Si, dragul meu, primesti raspunsuri pe masura acestei atitudini. Se numeste timp pierdut.
Toata treaba asta e egala cu zero pentru mine una.
Ca suntem rai,ca suntem trimisi in pucioasa daca nu ascultam, ca exista reguli (porunci) pe care daca le incalci pacatuiesti.
Pacatuiesti in fata cui oare? Chiar ma intreb. A cui? Si de ce?
Pentru ca asa a fost ales sau asa a ales acel "ceva"? cu ce drept sa aleaga el pentru alte fiinte?
Cred ca totul pe lumea asta este asa cum este. Fara reguli, porunci, pacate, oameni in iad si oameni in rai.
Atat voiam sa spun...
Tu nu intelegi o chestie. Stii ce inseamna dreptate? Du-te si incalca codul rutier si cand vine politia spune-i: "Stiti, puteti sa-mi dati amenda, dar puteti si sa ma lasati in pace.Deci,va rog,lasati-ma in pace!" Nu, corect este sa platesti amenda sau sa ti se supende carnetul pentru ca data viitoare ai repeta aceeasi greseala fara sa-ti pese. Dumnezeu nu poate trece cu vederea un pacat, pur si simplu nu poate pentru Dumnezeu e perfect si drept, iar pretul pacatului este moartea. Prin moartea lui Isus pacatele au fost ispasite, trebuie doar acceptarea iertarii.
Gizas nu a venit pe pamant ci a fost azvarlit pe pamant din cauza ca in ceruri a incercat sa-L detroneze pe Dumnezeu.
Ce nu a reusit in ceruri a reusit in schimb pe pamant, si asta cred ca este evident pentru ca Gizas este slavit in biserici ca Dumnezeu!
Daca tot esti la casa de nebuni si ai mult timp atunci cam ce ar fi sa consulti tu Biblia, de ex la Apocalipsa 12.12 ca sa vezi ca nu eu bat campii ci o face clar Biblia, din care eu doar citez!
Eu nu am cum sa fiu martor la izgonirea lui Isus pentru ca tamplarul asta a murit cu cca 2000 de ani inainte de a ma naste eu, dar martori au fost contemporanii sai, de ex evanghelistul Luca care spune in Cap 9:1 ca l-a vazut pe Diavol cazand din cer.
Asa ca decat sa-ti tragi o palma, mai bine pune-te serios pe documentatie ca zau ca sunt dezarmat cand vad ca ai atutea lacune in cultura ta caporala, ca de generala nu poate fi vorba.
Apai cuvios nu oi fi tu da nici de prostie crasa nu da dovada,fara sa citesti cat de putin si dupa aia sa intrebi,fiindca din intrebarea ta, vedem ca habasr nu ai de religie da folosesti o abureala de cuvinte sa pari si tu ca vrei ceva, cand de fapt nu ai nimic a spune. logica, omnipotent, GIzaz.du-te ma pe pustii locuri si lasa religia cui ii place si ci se pricepe.
In opinia mea, noi suntem rai cu voia noastra. Avem libertatea sa fim liberi sau sa ne lasam supusi de libertinaj (care sunt doua idei diferite).
Dumnezeu stie ce este in sufletul nostru dar din pacatul initial, noi am ales sa gandim independent si sa actionam independent de Divinitate. Noi am ales lucrul asta.
Asa ca desii Divinitatea stie, nu se baga in alegerile noastre pentru. ca noi am ales sa fim independenti din ''pacatul initial''. Divinitatea doar incearca sa ne dea semne ce ar fi bine dar noi gandim independent de Divinitate.
Gandeste-te caror Zei se inchinau oamenii inainte de venirea lui Iisus, erau idolatri deci aveau sufletele vandute. Odata ce majoritatea oamenilor si-au ales soarta si s-au departat de adevarata Divinitate pentru. ca nu au vrut sa o mai cunoasca, era nevoie de un intermediar intre ei si Dumnezeu pentru a putea fi rascumparati din intunericul in care se bagasera singuri din cauza alegerilor lor independente de Divinitate. Acel intermediar avea menirea de a reamintii oamenilor cine este adevaratul Dumnezeu si sa ii rascumpere din intuneric pe acestia.
Deci, oamenii alegand sa fie independenti, Dumnezeu nu a intervenit direct sa schimbe lucrurile pentru. ca nu asta era ceea ce noi am ales. Puteam alege sa fim independenti sau puteam sta vesnic in Rai, necunoscand raul dar am ales sa stim raul.
De asta Iisus Hristos (numele corect, nu Gizaz Kraist) a trebuit sa fie intermediar intre noi si Divinitate. Din cauza alegerilor noastre care ne departau de Dumnezeul Adevarat, nu il mai cunosteam pe Adevaratul Creator ci pe ''Zeii'' demoni, idolii la care ne inchinam. :3