| banmole5 a întrebat:

E adevarat ca teoria evolutiei da apa la moara celor care chefuiesc, nu respecta nici o regula in trafic si nu se gandesc la vreun adevar absolut?

45 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Cum spuneam, o alta intrebare fara pic de sens. Nu stiu de unde iti vin aceste idei absurde, dar ar cam trebui sa te opresti.
Daca stam sa ne gandin, multi dintre cei care chefuiesc, nu respecta regulile in trafic si nu se gandesc la un adevar absolut (si aici ma refer la ceva concret, nu la o zeitate atotputernica) sunt crestini.
Credinta sau lipsa credintei nu are legatura cu spiritul de petrecere al ciuva. Spre exemplu eu nu cred in Dumnezeu, dar totusi urasc petrecerile cu toata fiinta mea. Nu te asteptai la asta nu? Pur si simplu urasc petrecerile, mereu le-am urat si mereu le voi uri.

A nu respecta regulile in trafic la fel, nu tine de credinta cuiva. Eu nu sunt crediuncios, desi respect regulile de circulatie, pentru ca sunt constient ca nu vreau sa mor din cauza dobitocilor care cred ca sunt stapanii soselelor.

Si ia ghici, mereu ma gandesc la adevarul absolut, sau daca macar este unul. Si nu, nu ma refer la zeitati, ci la adevarul absolut care nu are nici un fel de zeitate in calcul. Ma gandesc daca acest adevar chiar exista, si daca da, care este.

Uite ca am reusit sa-ti dovedesc contrariul la absolut tot ce ai spus, ceea ce face ca argumentele tale sa nu fie valide.

| banmole5 explică (pentru Mayhem666):

"multi dintre cei care chefuiesc, nu respecta regulile in trafic si nu se gandesc la un adevar absolut (si aici ma refer la ceva concret, nu la o zeitate atotputernica) sunt crestini" - pretinsi crestini care sub paravanul credintei comit faradelegi. In Biblie sunt numiti fatarnici.

| CIaudiu a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu-ti bate capul cu el, e Meme10Memu.

| Mayhem666 a răspuns (pentru CIaudiu):

Chiar daca e el, intrebarile lui nu au sens deloc, si am vrut sa-i raspund sa vad cum reactioneaza cand ii dau raspunsuri la care nu poate sa ma contrazica. La o alta intrebare mi-a raspuns cu ceva complet irelevant si pe langa intrebare pentru ca nu stia ce sa mai spuna, iar la alta s-a bagat si mai mult in rahat cand mi-a spus ca o persoana nu poate sa traiasca fara sa mearga, iar eu i-am dovedit ca contrariul exista cand i-am spus ca persoanele cu dizabilitati care folosesc caruciorul cu rotile exista si traiesc. Nu are cum sa contrazica afirmatia aia.

| Mayhem666 a răspuns (pentru banmole5):

Iar tu esti un sfant care nu a fost niciodata la o petrecere, nu?

A venit Isus si ne-a adus calea spre mantuire. Lasam lumea cu chefurile ei care se indreapta spre moarte permanenta. Majoritatea crestinilor, inclusiv eu am practicat lucruri din lume.

Troll.

Tu trollezi.

I'm not trolling, I state the facts, you're the troll here.

| halogen001 a răspuns:

Daca adevarul absolut e existenta zeului din poveste numit Dumnezeu, atunci acel adevar absolut e minciuna absoluta, pentru ca numai adevar nu e.

Teoria evolutiei e o teorie stiintifica validata de realitate si nu are nici o treaba cu ce fac diversi indivizi.

| banmole5 explică (pentru halogen001):

"Teoria evolutiei e o teorie stiintifica validata de realitate" - asta e doar in mintea celui care vede doar negru in fata ochilor, vede doar razboi, jungla, etc. Asa a aparut moda cu blugi rupti.

| halogen001 a răspuns (pentru banmole5):

Ca sa intelegi teoria evolutiei trebuie sa vezi realitatea si sa citesti si alte carti in afara de povestile absurde si puerile din Biblie.

Vrei sa spui ca nu vad realitatea, razboaie, viermi si ce mai spui tu acolo?

REalitatea o vezi, dar nu vezi minciuna din cartea cu povesti. Nu vezi ca ce se spune in cartea cu povesti e primitiv, pueril, irational, absurd si contravine realitatii.

Ti se pare firesc ca un zeu atotputernic sa aiba nevoie de ceva de la om, ti se pare firesc ca un zeu atotputernic sa aiba motiv sa faca omul, sa il iubeasca, sa il ajute, sa il asculte.
Chiar daca vezi ca iubirea si puterea zeului nu se vede in realitate, continui sa crezi ca acele povesti sunt reale.

Biblia e adevarul. Nu degeaba Biblia nu bate toba mult la stiinta pentru ca trateaza problema omului la nivel absolut. Stiinta e frectie pe picior de lemn atata timp cat omul e muritor.

"Chiar daca vezi ca iubirea si puterea zeului nu se vede in realitate" - ba se vede. Placerile vietii sunt o dovada ca lui Dumnezeu ii face placere ca omul sa fie fericit, sa se bucure de viata si nu doar sa supravietuiasca. Teoria evolutiei trateaza doar problema supravietuirii ocolind partea cu placerile vietii care sunt bagate totusi in seama de oamenii care traiesc fericit.

Zeul invizibil care nu face nimic, care lasa oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie nu e adevar absolut. E doar minciuna primitiva. Biblia nu face omul nemuritor, doar il prosteste cu povesti primitive si absurde.

"Zeul invizibil care nu face nimic, care lasa oamenii in intunericul nestiintei" - inchizitia spaniola au fost niste oameni si nu Dumnezeu. Si daca e invizibil nu inseamna ca nu exista. Se vad efectele existentei lui Dumnezeu.

Placerile vietii vin din selectia naturala, nu le-a inventat zeul invizibil surdomut si atotputernic care nu face nimic.
Placerile sunt o consecinta a selectiei naturale. Prin placere, vietuitoarele isi gasesc resursele de a trai si de a se inmulti. Daca vietuitoarea nu are placere sa manance, moare si dispare. Daca nu are placerea sa se inmulteasca dispare. Daca nu are placerea sa se adune cu alte vietuitoare si sa se ajute reciproc, dispare. De aici vine placerea, nu din povestile cu zei imaginari creati de primitivi dupa chipul si asemanarea cu omul.

"Placerile vietii vin din selectia naturala" - daca nu simti placerea de a trai nu lupti ca sa supravietuiesti. Asadar placerea de a trai a aparut sau a existat inaintea supravietuirii. Daca nu simti placere si bucurie supravietuirea e un chin. Bacteriile sau ecosistemul biologic nu simt placere pentru ca sunt doar o infrastructura pentru viata si fericirea omului. Gandeste-te la bacteriile benefice din sistemul digestiv al omului.

Se vad efectele iubirii si puterii:
Ce face un zeu atotputernic care poate face orice si iubeste omul?

Devine invizibil si se ascunde in cartile cu povesti
In acelasi timp e si orb si surdomut. E clar putere si iubire aici.

Ce face zeul atotputernic si iubitor?
Face viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse si tantari.
Ce dovada mai mare de iubire poate da un zeu atotputernic si iubitor? Evident ca viermi, purici, plosnite, capuse si tantari.

Ce mai face bun un zeu atotputernic care iubeste omul?
Evident ca se ocupa cu minuni inchipuite si lasa oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de ftig, de foame, in accidente si in razboaie.

Concluzie: Cum e zeul? E atotputernic, bun si iubitor. Cum sa nu-l iubesti? Cum sa nu te rogi la el, ca de bun ce e nici nu apuci sa te rogi de 10 milioane de ori si imediat ti se implineste dorinta.

"Ce face un zeu atotputernic care poate face orice si iubeste omul?" - a facut deja pentru tine. Te-ai nascut sanatos ca sa te poti bucura de viata.

"Asadar placerea de a trai a aparut sau a existat inaintea supravietuirii." Corect.
Codul genetic sufera mutatii. Apar indivizi care au placere utila vietii si reproducerii si in acelasi timp apar indivizi care au placeri care nu favorizeaza viata si reproducerea. Cei care au placeri favorabile vietii si reproducerii supravietuiesc, iar ceilalti mor. In felul asta fara a fi nevoie ca cineva sa vrea sa faca lucrul asta, selectia naturala scrie in timp codul genetic si exemplarele si speciile supravietuitoare au in codul genetic inscrise placerile. Deci vietuitoarele sunt niste robotei programati de natura prin selectie naturala. Vietuitoarele nu sunt creatia unui zeu, pentru ca zeul nu exista si daca ar exista nu ar avea nici un motiv sa creeze viata, pentru ca nu are ce face cu ea. Ii este complet inutila.

"Ce face un zeu atotputernic care poate face orice si iubeste omul?" - a facut deja pentru tine. Te-ai nascut sanatos ca sa te poti bucura de viata." Nu am cum sa ma bucur asa de tare de viata cand vad atatia oameni in situatii dificile. Doar cand te gandesti doar la tine si nu iti pasa de nimeni si de nimic, doar atunci te poti bucura.

"Nu am cum sa ma bucur asa de tare de viata cand vad atatia oameni in situatii dificile." - aici e o problema. Nu vezi sanatatea si fericirea ta de boala si suferinta altora. Ce ai facut tu ca sa te nasti sanatos? Nimic si totusi te zbati pentru sanatatea altora. Te zbati pentru ca Dumnezeu ne-a creat cu empatie si cu sentiment de iubire de a ajuta pe cei in nevoi. Toata treaba asta cu suferinta e un test la care Dumnezeu a subscris fiindca stie ce a creat si pentru ca omul a trecut de partea lui Satan care e un inger si nu-i pasa de om. In Biblie scrie care e rezolvarea bolilor si suferintei altora adica jertfa de rascumparare a lui Isus si ce va face Dumnezeu in viitor pentru oamenii credinciosi. Degeaba chemi doctori daca omul tot moare in cele din urma. Zic asta pentru ca ceva in om ii spune ca e facut sa nu moara niciodata. Animalele nu stiu ca vor muri in viitor. Mai lasa problemele si in grija lui Dumnezeu. Prin astea nu vreau sa fim ignoranti fata de suferintele altora dar nici sa facem din ele un motiv de necredinta. Asa vrea Satan sa ne pierdem credinta.

Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, deci nu a facut nimic, nici bun, nici rau, dar e util unor indivizi necinstiti si mincinosi pentru a obtine bani, putere si control asupra naivilor.

"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte

"Dumnezeu e un personaj imaginar" - nu poti sa spui ca Dumnezeu e imaginar. E ca si cum ai spune ca nu exista energie intunecata in univers desi observi efectele ei.

Dumnezeu e imaginar, pentru ca daca ar exista, atunci fiind bun, drept si atotputernic, nu ar mai fi invizibil, orb si surdomut, nu ar mai exista purici, paduchi, plosnite, capuse si tantari, nu ar mai exista minuni, pentru ca zeul nu ar mai lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie.
Deci concluzia e ca zeul nu exista, la fel ca si restul miilor de zei inventati de omul primitiv si nestiutor.

Ca sa aiba placerea de a trai trebuie mai intai sa aiba creier. Placerea de a trai e a celui care a facut creierul adica Dumnezeu. Apoi odata creierul format si creatura incepe sa simta placerea de a trai. happy

Creierul e rezultatul evolutiei in timp prin selectie naturala. Placerea de a trai e inscrisa in codul genetic tot prin selectia naturala. Deci toate caracteristicile vietuitoarelor sunt inscrise in codul genetic prin selectie naturala si nu sunt rezultatul creatiei unu zeu care nici nu exista si nici nu ar avea nevoie sa produca asa ceva in cazul in care ar exista.
Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste puerila, fantezista, primitiva si absurda scrisa de oameni necinstiti si mincinosi pentru a insela credulii naivi si nestiutori. Neavand dovezi se merge pe minuni si pe credinta, credinta care e garantia unei inselaciuni efectuate cu succes.

Evolutia nu poate face proiecte. E ca si cum ai spune ca o casa s-a fact singura. E ilogic.

Evolutia poate face proiecte. In urma anumitor conditii de mediu au loc reactii chimice si se formeaza viata care inseamna reactii chimice complexe. Prin selectia naturala vietuitoarele care traiesc si se inmultesc merg mai departe, iar restul dispar. In felul asta codul genetic devine din ce in ce mai complicat si mai eficient. E modul prin care selectia naturala, timpul si conditiile de mediu "scriu" codul genetic.
Casa e facuta de om care e rezultatul selectiei naturale, deci tot natura a facut casa. Casa isi fac si furnicile, albinele, pasarile. Nu e ceva neobisnuit.
Ilogic e ca un zeu care e infinit in timp si in spatiu sa faca lucruri inutile pentru el, lucruri finite care evident ca nu inseamna nimic pentru el.
Mai logic e ca viata sa apara din intamplare si evolutie in timp prin selectie naturala, decat sa fie opera unui zeu care nu ar avea nici un motiv sa faca ceva ce nu inseamna nimic pentru el si de care nu are nevoie.
In plus apare si nevoia de a gasi creatorul zeului, pentru ca daca presupun ca viata nu poate fi decat opera unui creator, atunci cu atat mai mult si creatorul trebuie creat, pentru ca altfel insusi creatorul ramane ca o aparitie intamplatoare.
Selectia naturala se petrece nonstop, deci evolutia in timp exista, iar dovezile exista si ele, in timp ce creatorul din Biblie e doar invizibil si personaj de poveste absurda, fara logica si fara sens, mai exact opera unor oameni primitivi, nestiutori si necinstiti.

Politicienii se folosesc de teoria evoluiei ca sa-si justifice guvernarea si ca sa-i voteze prostii.

N-am auzit de teoria evolutiei la alegeri.

| chuckmanson a răspuns (pentru banmole5):

Ok fie ești troll, fie ai probleme serioase de sănătate mintală, fie ești martor al lui iehova, fie ești meme10memu.
Altă opțiune nu există!

| CIaudiu a răspuns:

Meme10Memu
├VasileBen
├alidenbealidenbi
├maintereseazaZZZ
├nicucostea855
├Madalin7153565
├PreaDistinsul
├MariusNede
├CinevaDinPublic5
├CinevaDinPublic6
├GiovaniiNNN87
├AlinXghjFzzzY
├LedBec9
├FlorinGwin
├Babicone3
├raulws898989 (probabil)
├Babacunene
├mariustoian4
├OmulCuÎntrebăriInteresante
├Baldupenechi
└banmole5

Vrei sa-l intreci pe Raizing l-a creat de conturi pe platforma?

| banmole5 explică (pentru CIaudiu):

Eu cand imi fac un cont nou il fac asa de repede de parca doar ma loghez. rolling on the floor

| Cretinul112 a răspuns (pentru banmole5):

Diar e

| Cretinul112 a răspuns (pentru banmole5):

Meme,da mi discordul tau

| banmole5 explică (pentru Cretinul112):

Nu am.

| chuckmanson a răspuns:

The f*ck?

| Gligore2000 a răspuns:

Esti invidios pe cei care chefuiesc in loc sa stea in genunchi pe coji de nuci sa se roage?
Esti frustrat ca altii pot fi fericiti si tu nu poti sa -ti traiesti viata de grija lor?

| banmole5 explică (pentru Gligore2000):

Nu e frustrare. E patrunderea sensului vietii dincolo de placerile trecatoare. In viitor Dumnezeu imi va da un corp mai vital decat la 20 de ani in acest sistem. Tinerii care chefuiesc sunt frustrati si nesatui de chefuri si nemultumiti de viata, dau muzica tare de parca au urechile infundate. Muzica data tare e un sport extrem practicat atunci cand omul e deprimat si cauta sa simta vibratiile mai tare pentru ca de fapt e mort in interior. Ca sa se autoresusciteze cumva dau muzica tare.

| Cretinul112 a răspuns:

Nu. Salut, meme

| Cretinul112 a răspuns:

Meme,da discordul tau