Acatistul Sfinti inchisorilor - nu e bine. Are în el idei legionare, iar aceștia în numele lui Isus și a românismului lor bolnav aveau dreptul lor de a face crime, furioși, fanatici, nebuni. Au încasat ce au meritat.
Nu e adevarat ce spuneti ei au patimit chiar au suferit mari chinuri!
Iisus se scrie cu doi de ii!
Da, mari chinuri degeaba.
Nu sunt degeaba ci pentru Dreapta Credinta!
Cu 7 i. Se chema Ieșua sau Ioșua. Hristos l-au botezat evreii.
Nu esti ORTODOX in gandire!
Dacă o credință e dreaptă ( orto) și una e strâmbă, nici una nu vine de la Dumnezeu ci de la popi.
Te rog sa spui ce cult esti si sa nu mai postezi invataturi mincinoase pe acest site!
Biblia nu şi-a propus să fie o lucrare exhaustivă! NICI VORBĂ. Este doar o colecţie accidentală a unor scrieri, AUTENTICE însă, ce au aprţinut apostolilor şi ucenicilor direcţi, cei care au preluat nemijlocit (fără intermediari) învăţăturile creştine autentice.
Niciunde nu există pretenţia că Biblia conţine tot. Există doar mărturii ale valorii de netăgăduit a ceea ce s-a reuşit să se conţină în biblie.
Dacă tu nu apari la ştirile de la ora 19:00, nu înseamnă că tu nu exişti, ci doar că acele evenimente s-au întâmplat şi cineva confirmă pentru ele.
- După cum spuneam, fiecare religie, cult, fiecare credinţă are "tradiţiile" ei, istoricul ei…
- Vedem că apostolii îi LAUDĂ pe cei care respectă "tradiţiile", rezultă de aici faptul că Biserica şi-a alcătuit încă de la început anumite forme prin care s-a continuat activitatea de sfintire, de transmitere a harului de la cler spre credincioşi, diferite forme de rugăciune...
Iată doar câteva citate biblice despre PREDANIE, suma de invataturi ce nu este continuta in Scriptura, in Biblie, DAR DESPRE CARE BIBLIA VORBESTE...:
Iată doar câteva citate biblice despre Predanie (sensul actual al "Sf. Tradiţii"):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."etc...
Ai citit Biblia? Daca ai fi citit-o ai fi aflat singur ca singura Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu si ca celelalte cărți te pot conduce pe un drum greșit daca nu cunoști Biblia. Singura carte care arata calea către mântuire este Biblia. Sunt cărți care ne ajuta la înțelegerea Bibliei dar in nici un caz Acatistele menționate. Citește Biblia, exista cursuri de învățare a Bibliei pe internet sau la oricare librărie Sola Scriptura din tara, alege pe cea mai apropiata de domiciliul tau. Orice carte religioasa care adaugă sau scoate din Biblie nu este indicata sa o citim.Deci,citește Biblia!
Am inteles ca e bine sa citim Biblia dar nu m-am lamurit daca e bine sa citim ascultam astfel de actiste!
Citește cu atenție postarea mea de mai sus.Am zis ca in niciun caz astfel de Acatiste. Sfinții părinți s-au îndepărtat de Biblie si prin asta si de Dumnezeu, adăugând si scoțând din Biblie, formandu-si ei "biblia" lor numita "Tradiția", care îndeamnă la practici si ritualuri care nu sunt prevăzute in Noul Testament, pe care Domnul Isus si in continuare, apostolii nu le-au practicat.
Asa-i! dar ei izvorasc mir uni din ei am fost la o conferinta si am vazut cum izvorasc mir la urma cand s-a citit Acatistul!
De unde izvorăsc mir? Isus ne avertizează ca înaintea revenirii Sale Satan va face minuni.Noi creștinii va trebui sa nu participam la astfel de ritualuri intru-cat nu sunt prevăzute de Biblie, si nu trebuie sa fim părtași la ele.
Din Icoana si din capul unuia si a fost si Staretu de la Petru Voda!
Amiiii69 întreabă: