| AvalohAlyn a întrebat:

E comportamentul si atitudinea lui Iisus Hristos un model de urmat? E un Dumnezeu uman? Poate fi Iisus un model de urmat pentru noi toti?

Răspuns Câştigător
| Robyi a răspuns:

Dumnezeu l-a trimis pe Isus pe pamant ca sa il faca cunoscut. In primul rand, Dumnezeu nu este format din trei persoane. In Deuteronomul 6:4 se spune: "Asculta, o, Israele, Dumnezeul nostru este unul singur." Dumnezeu nu a fost niciodata pe pamant si nici nu a fost Isus. In Exodul 33:20, Dumnezeu spune: "Nu poti sa-mi vezi fata, fiindca niciun om nu poate sa ma vada si sa traiasca." Asadar, niciun om nu l-a vazut pe Dumnezeu. Da, Isus este un exemplu pentru noi. Raspunsul il gasim in Ioan 14:12, 15 -- "Cine manifesta credinta in mine va face si el lucrarile pe care le fac eu. Si va face lucrari mai mari decat acestea pentru ca eu ma duc la Tatal. Ioan 14:15 -- "Daca ma iubiti, veti respecta poruncile mele."

| anonim_4396 a răspuns (pentru Robyi):

De ce minti ca Iisus n-a fost Fiul lui Dumnezeu pe pamant, adica nu s-a intrupat?
Sfantul Apostol Ioan te contrazice:

"Si Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar." (Ioan 1:14)

Iisus este chip al lui Dumnezeu:
"Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevazut, mai intai nascut decat toata faptura." (Coloseni 1:15)

Dumnezeu este Unul in fiinta si Treime in ipostasuri sau persoane:

"Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Sfantul Duh, si Acesti trei Una sunt." (I Ioan 5:7 )

"Iar botezandu-se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-se ca un porumbel si venind peste El.
Si iata glas din ceruri zicand: "Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit." (Matei 3:16-17)

Din ce secta anticrestina si mincinoasa faci parte, incat ajungi sa negi dumnezeirea lui Iisus Hristos?

"Inceputul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu," (Marcu 1:1)

"Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal." (1Ioan 1:22-23)

8 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu prea-mi pare in concordanta cu instinctul de conservare.

NOname
| NOname a răspuns:

Aha, la fel cum şi Moş Crăciun poate fi un model de urmat.
Ho-ho-ho!

| AvalohAlyn explică (pentru NOname):

Nu fi ateu orb, chiar si unul ca tine, chiar si un ateu ar trebui sa recunoasca ca comportamentul si faptele lui Iisus Hristos ca om sunt un model de urmat.Dar na..nu vedem, nu stim, nu credem, ca asa e la moda.Nu poti sa iti permiti sa iti strici calitatea de ateu veritabil daca recunosti ca Iisus este un model uman de urmat.

| danay72 a răspuns:

Isus este fiul lui Dumnezeu si este cem mai mare om care a trait vreodata.Este un exemplu de urmat.

| Felys a răspuns:

Ce-a muncit asta la viata lui, ce mare inventator a fost, cu ce a ajutat omenirea sa progreseze, mi se pare mie ca a murit ca un prost, cum mureau multi in acele vremuri

| Jardelin a răspuns:

Bine-inteles ca este un model de urmat! Dumnezeu, prin Iisus s-a facut om pentru ca noi oamenii sa ne facem dumnezei! Adica, mai pe intelesul tuturor, Dumnezeu l-a trimis pe Fiul sau ca sa ne invete calea si sa avem un model de urmat spre desavirsire!

| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

De ce intrebi daca nu esti interesat? Dumnezeu e Duh, daca nu crezi de ce intrebi dai importanta