| bleakk a întrebat:

E corecta afirmatia + argumentul unui ateu "Nu cred, pentru ca nu exista"?

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este la fel de adevarata ca a unui orb care daca nu vede soarele, spune ca nu exista. Pe Dumnezeu Il poti vedea prin ochii credintei, Ii poti simti bunatatea si dragostea.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

La fel pot spune eu despre teistii care nu cred ca lumea a aparut din nimic si omul din maimuta, ca asa ati inteles voi. Unii spun ca noi traim de fapt in interiorul planetei, bineinteles ca eu nu cred, si bineinteles ca cei care cred imi spun ca sunt oarba.

| Inferno a răspuns:

Afirmatia e corecta, argumentul nu exista.

| Filip23 a răspuns:

Daca omul crede numai in vede in farfurie, ce vrei?

| danut a răspuns:

Tu ceri ceva care nu poate fi dovedit: "e corecta afirmatia.", nici atei si nici crestini nu pot dovedi ceea ce intrebi tu, primii pentru ca ei doar neaga ceva in ceea ce nu cred neavand posibilitatea unei certe si irefutabile demonstrati iar ceilalti pentru ca Dumnezeul crestinilor care este singurul Dumnezeu viu ESTE un Dumnezeu care dupa spusele Sale este un Dumnezeu care se ASCUNDE pentru a nu putea fi descoperit decat prin CREDINTA.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Bineinteles ca nu

| Felys a răspuns:

Mai corect mi se pare nu cred pana nu este demonstrat stiintific, pana nu se aduc dovezi incontestabile

| drutzix a răspuns:

La fel de corecta ca afirmatia unui crestin Cred, pentru ca exista.
Eu sunt ateu si nu zic asta, eu zic Nu cred ca exista. Daca imi aduci dovezi irefutabile ca zeul tau exista o sa fiu printre primii care o sa recunoasca ca s-a inselat.

| KodrutZ a răspuns (pentru drutzix):

De aici rezulta si faptul ca 99% dintre atei sint, de fapt, agnostici.winking

| bleakk explică (pentru KodrutZ):

Ateismul este destul de gol, as prefera mai de graba deismul sau panteismul.

| KodrutZ a răspuns (pentru bleakk):

Nimic nu te opreste sa il umpli cu yoga sau diverse ezoterisme.

| DeusCorrupti a răspuns (pentru drutzix):

Eu zic Stiu că nu există.

| bleakk explică (pentru DeusCorrupti):

Si eu te intreb: De unde stii? Ai argumente demonstrabile?

| DeusCorrupti a răspuns (pentru bleakk):

Mi-am demonstrat mie si nu pot demonstra nimanui.

| drutzix a răspuns (pentru DeusCorrupti):

Incerc sa fiu diplomat. Daca sari la gatul lor cu sigur nu exista o sa devina ostili. Mai bine ii indemni sa iti dovedeasca existenta zeului lor si poate isi vor da seama ca nu au dovezi.

| DeusCorrupti a răspuns (pentru drutzix):

Când o să înțeleagă creștinii că nu trebuie să le dovedească ateilor, ci să își dovedească singuri, abia atunci se va diminua acest conflict.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Afirmatia e corecta atat din punct de veere gramatical cat si logic.
Argumentul e corect din punct de vedere gramatical, dar valoarea lui de adevar poate fi pusa sub semnul intrebarii precum si: "cred, pentru ca exista".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.e cea mai corecta.foloseste-o cu increderea omului, destept ca porcu cu teleanca, rational si teligent.

| Denly a răspuns:

Unui orb ii spui ca soarele exista, dar el nu crede deoarece nu poate vedea si daca nu vede inseamna ca nu exista.