Este la fel de adevarata ca a unui orb care daca nu vede soarele, spune ca nu exista. Pe Dumnezeu Il poti vedea prin ochii credintei, Ii poti simti bunatatea si dragostea.
Tu ceri ceva care nu poate fi dovedit: "e corecta afirmatia.", nici atei si nici crestini nu pot dovedi ceea ce intrebi tu, primii pentru ca ei doar neaga ceva in ceea ce nu cred neavand posibilitatea unei certe si irefutabile demonstrati iar ceilalti pentru ca Dumnezeul crestinilor care este singurul Dumnezeu viu ESTE un Dumnezeu care dupa spusele Sale este un Dumnezeu care se ASCUNDE pentru a nu putea fi descoperit decat prin CREDINTA.
Mai corect mi se pare nu cred pana nu este demonstrat stiintific, pana nu se aduc dovezi incontestabile
La fel de corecta ca afirmatia unui crestin Cred, pentru ca exista.
Eu sunt ateu si nu zic asta, eu zic Nu cred ca exista. Daca imi aduci dovezi irefutabile ca zeul tau exista o sa fiu printre primii care o sa recunoasca ca s-a inselat.
Eu zic Stiu că nu există.
Si eu te intreb: De unde stii? Ai argumente demonstrabile?
Mi-am demonstrat mie si nu pot demonstra nimanui.
Incerc sa fiu diplomat. Daca sari la gatul lor cu sigur nu exista o sa devina ostili. Mai bine ii indemni sa iti dovedeasca existenta zeului lor si poate isi vor da seama ca nu au dovezi.
Când o să înțeleagă creștinii că nu trebuie să le dovedească ateilor, ci să își dovedească singuri, abia atunci se va diminua acest conflict.
Unui orb ii spui ca soarele exista, dar el nu crede deoarece nu poate vedea si daca nu vede inseamna ca nu exista.
KhludCiprian întreabă: