| Purec a întrebat:

E mai usor pentru oameni sa accepte un mesaj pe cale sentimentala, decat sa gandeasca, in consecinta lipsa gandirii duce la eliberarea spirituala. Putem considera ca credinta este direct proportionala cu prostia? Vezi impactul ortodoxismului în randul oamenilor simpli

11 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Vezi tu Purec, sentimentalismul asta e ca lepra...lumea e prostita si adevarul nu se mai cunoaste din pacate.

| reihiuke a răspuns:

Ce intelegi prin "un mesaj pe cale sentimentala?"

| Purec explică (pentru reihiuke):

"Ce intelegi prin "un mesaj pe cale sentimentala?" "

Genul acela de predici, in genul cum le tinea Iisus. Sau cam ce se face in biserica, ti-as putea da un exemplu daca vrei, ma anunti cand esti on. Printr-un exemplu ai intelege mai bine la ce ma refer

| reihiuke a răspuns (pentru Purec):

Sunt on. Id reihiuke pe mess. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,normal.Ei "cred si nu cerceteaza", pentru ca e mai simplu sa triasca dupa niste legi, decat sa gandeasca.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde ai scos aia cu "cred si nu cerceteaza" din moment ce ai citat-o?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Hai ca nu mai stau sa-ti explic ca la copiii mici.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Ce impact are? Din moment ce intrebarea sustinuta de tine aparent pare a fi a cuiva semidoct deoarece in mare parte este irationala.

| Purec explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

"Ce impact are? Din moment ce intrebarea sustinuta de tine aparent pare a fi a cuiva semidoct deoarece in mare parte este irationala"

Nu meriti un raspuns. Sa iti zic si de ce:

1. EU am pus o intrebare, la care raspunzi daca vrei, asa ca te rog nu venii sa ma jignesti. Daca nu ai nimic de spus, pur si simplu ignora intrebarea. Asta ar face un om inteligent
2. Exista unele semne de punctuatie. Acuzi ca intrebarea mea este irationala, dar raspunsul tau " pare a fi a cuiva al dracului te cretin".
3.Hai totusi sa iti raspund. Cred ca trebuie sa fi cu adevarat ipocrit sa nu observi ca ortodoxia are un impact mult mai puternic in randul oamenilor simpli.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru Purec):

Si ce? Daca toata Romania ar fi formata doar din oameni simpli, care e problema? Nu iti trebuie doctorate in matematica cuantica, nici in fizica, nici in altele, ca sa ai credinta si sa Il accepti pe Dumnezeu. Numai ateii se dau superiori, dar degeaba, tot omul simplu, cat de simplu o fi el are o credinta si o nadejde mult mai bine prinsa in adancul sufletului lui, decat un orb cazut in pacatele mandriei si al invidiei.

| Purec explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Pai exact ceea ce observasem si eu. Oamenii simpli au o inclinatie mai mare spre spiritualitate si spre Dumnezeu, deci si o credinta mai puternica in existenta unei fiinte supranaturale. Sa inteleg ca imi dai dreptate, credinta in Dumnezeu este direct proportionala cu prostia?