Nu trebuie sa crezi in zicale crestine, sunt de fatada. Trebuie sa vada toata lumea realitatea asa cum e. Ala care se trezeste la 6 si ajunge acasa seara nu se alege cu mai nimic la sfarsitul lunii, iar ala care face smecherii o duce bine mersi (stiti si voi exemple). Si da, sunt ateu.
Că cei care lucrează necinstit au mai mult spor la bani
De unde îți rezultă ție asta, că aceasta ar fi realitatea?
Tu îți construiești viața, nu zicala. Dacă vrei, furi, dacă nu, nu. Cum sa aibă spor un hot, când el acționează, nu așteaptă harul de la Dumnezeu de a fura? Oricine este răsplătit după fapte în viața de apoi, așa că poți să furi, că tot tu ajungi in Iad, nu eu. Faceți ce vreți, nu va pot baga IQ mai mare în cap, nu îl pot ridica. Nici nu ar trebui să ne mai intereseze de asemenea oameni, oameni care nu înțeleg nimic din Biblie, și când le explici, tot ei te contrazic, deși nu știu nimic... Eu ți-am spus, să nu mă mai întrebi nimic.
Iliescu, sau Soros îți spun ceva?
Eu înțeleg ce spui, dar mă refeream că Dumnezeu nu ajuta hoții sa aibă spor.
Dar nici pe cei cinstiți nu i ajuta
Ba da. Niște exemple bune ar fi Noe și Moise.
Și în rest atat nu?
Mai sunt o mulțime.
Sunt dar așa doar pentru imagine
Asta înseamnă că negi minunile făcute de Dumnezeu, prin acești oameni.
Și cu ce mă încălzește pe mine
Ce ma mai intereseaza pe mine, ma interesa la inceput de tine, acum deloc. Faci ce vrei, nu am sa o tin asa toata ziua. Atata timp cat sti ca exista Dumnezeu, nu esti ateu, nici daca o spui, cat timp stii ca exista si nu Ii acorzi slava, este si mai rau. Cam asa sta treaba. Macar slava, ca altceva nu ai ce sa ii dai, ca are tot ce Isi doreste.
Slavă pe merit, nu cu forța, daca se crede vreun Kim Kong Un, nu va avea parte de slavă niciodată, am foarte multe motive sa va combat convingerile și foarte multe argumente, chiar daca cu tine personal nu am nimic, cu convingerea ta am ceva
Nu știu, fiecare face ce vrea. Cu convingerea mea de ce ai avea ceva?
Sunt multe motive pentru care am ceva cu convingerea ta
Eu cred pentru că am și văzut, nu numai că scrie, și cu asta am spus tot. Nu am probleme psihice, am martori. Nu aș vrea să detaliez. Eu am devenit așa, nu mi-a fost impus din familie. Ai cam aflat despre mine acum, sper că nu mai ai dubii la ceva legat de mine.
Si Iuda, cel care pana in momentul tradarii a fost apostol, avea cred mai multi arginti/bani decat ceilalti APOSTOLI, dar, oare la ce anume i-o fi folosit? Doar stii ce s-a intamplat cu el apoi...
Exista prioritati si prioritati. Exista trup si exista suflet. Dar avem in Biblie si exemple de drepti foarte bogati (Iov)...
Iată ce zice înțeleptul Solomon in Cartea Proverbe 15/27:"Cel lacom de câștig își tulbura casa, dar cel ce urăște mita va trai.
Isaia 5/8, 9 :"Vai
de cei ce înșira casa linga casa si lipesc ogor lângă ogor, pana nu mai rămâne loc, si locuiesc in mijlocul tarii! Iată ce mi-a descoperit Domnul oștirilor:'Hotarat, aceste case multe vor fi pustiite, aceste case mari si frumoase nu vor mai fi locuite.
Ieremia 17/11:"Ca o potarniche, care clocește niste oua pe care nu le-a ouat ea, așa este cel ce agonisește bogății pe nedrept; trebuie sa le părăsească in mijlocul zilelor sale si la urma nu este decât un nebun."
Iată rugăciunea pe care o recomanda Solomon tuturor oamenilor: Proverbe 30/8, 9:"Depărtează de la mine neadevărul si cuvântul mincinos; nu-mi da nici sărăcie,nici bogăție, dă-mi pâinea care-mi trebuie.
Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepăd de Tine, si sa zic:Cine este Domnul?
Sau ca nu cumva in sărăcie, sa fur, si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu."
Crestinii nu au zicale. Ei au un mod de a trai. Pentru crestini este important sufletul nu banii. In acel mod de a trai este specificat foarte exact cum trebuie sa-si asigure cele necesare pentru a trai
Isaia 29:15 Vai de cei ce îşi ascund planurile dinaintea Domnului, care îşi fac faptele în întuneric şi zic: „Cine ne vede şi cine ne ştie?"
Dumnezeu binecuvanteaza lucrearea cinstita si buna, si va pedepsi pe cel viclean si rau, dar la noi, in mintea noastra, daca nu ai peste 20 de masini si 10 firme, nu ai bani si o duci rau, ai fi surprins sa vezi ca cei mai fericiti oameni sunt cei care au putin, si o sa vezi bogati celebri luand supradoza de droguri sa se sinucida din cauze depresiei. Binecuvantarea nu inseamna sa bei suc, ci apa, dar pe banii tai, nu ai bancii.
Dumnezeu poate lua totul onului necinstit cand se asteapta mai putin iar celui cinstit poate sa-i vina in ajutor cand are cea mai multa nevoie. La ce-i foloseste unui om sa fure daca atunci cand moare nu i-a nimic cu el? In schimb, omul cinstit poate lua viata vesnica.