| FaraNume1245 a întrebat:

E OK daca ii spun unei profesoare de religie (e si directoare adjuncta la noi in scoala) ca eu sunt ateu si nu mai cred in chestiile pe care ni le preda ea? Profesoara asta e ff rea si ne pune sa invatam rugaciuni si chestii de genul. Daca da, sa ii spun asa in ora sau sa ii spun in pauza? Daca nu, ce sa fac? Adica sa ma pun sa invat rugaciuni despre ceva in care nu mai cred si mie mi se par ca niste povesti pentru copii care nu au nici un sens? Precizez ca am 14 ani si sunt pe a 8-a, iar dupa a 8-a ma duc la liceu, deci nu stau la aceeasi scoala.

9 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Holiday a raspuns foarte bine. Daca parinti tai sunt de acord cu acest lucru se pot duce la scoala si pot depune o cerere (tip) pentru renuntarea la orele de religie. Sigur mai pot face acest lucru, probabil pana se incheie trimestrul1 dar pana nu depun acea cerere nu poti lipsi de la ore.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"depune o cerere (tip) "

Nu e nici o cerere "tip", sau cel putin nu la toate scolile, pur si simplu pe o coala alba scrii " Domunule Direstor, Subsemnatul, numele parintelui, parinte al elevului/ei, numele copilului, din clasa, care e, doresc ca fiul/fiica mea sa nu ia parte la orele de religie.
Data si semnatura.

O da invatatoarei/dirigintei si gata.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Este o cerere tip. am facut rost de una pentru un prieten dar poate incerca si o cerere "libera", pana la coada "duce" in acelasi loc.

| danay72 a răspuns:

Mai bine vorbeste cu parintii tai si ei sa vorbeasca cu ea. Nici eu nu am facut religie, intrucat contravin normelor mele biblice, dar am dus o adeverinta si nu am facut.

| Holiday a răspuns:

Ca sa nu mai participi la ora aia trebuia ca la inceputul anului scolar parintii tai sa faca o cerere prin care isi exprima optiunea ca tu sa nu participi.
Nu stiu daca acum se mai poate face, probabil ca da.

In rest, intr-adevar, sunt doar povesti fara sens, dar cu un scop precis, acela de a aduce enoriasi si implicit bani bisericii prin tot felul de promisiuni si amenintari cuprinse in povestile alea.

| Alcyon a răspuns:

Mai bine le spui parintilor sa discute cu dansa. Asa, daca-i spui tu, s-ar putea sa ai probleme.

| ChildOfDark a răspuns:

Deci,spune-i.Nu are rost sa inveti lucruri fara motiv.Crezi ca ce inveti de Dumnezeu, crezi ca e ''inutil'', asa-i? Spune-i :''Doamna Profesoara, imi dati voie sa spun ceva? Si nu mai astepti sa zica ea ''Da sau nu'' ca sigur o sa spuna raspicat ''NU!''.Ii spui Sunt ateu doamne profesoara, eu cred ca aceste lucruri nu sunt pentru mine.Lucruri mai avansate de Hristos si Dumnezeu sunt mai bune.A da, si spune-i in ora, asa o sa stie si colegii tai si o sa fie mai bine, crede-ma.Si daca ii spui in pauza, sigur o sa uite.