anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E pacat daca iti doresti moartea? De fiecare data cand ma cert cu mama imi reproseaza ca vrea sa moara ca sa scape de mine si de tata! Nu imi place sa sa scriu aici toate chestiile de familie dar sunt curioasa si nu stiu ce sa mai fac!

27 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Acest comportament este declansat de o cauza bine inradacinata in personalitatea ei inca din copilarie.

Nu ii raspunde urat, invata ce ii aia ascultare activa si fi tu cea care o va readuce pe drumul cel bun! Tu esti singura speranta pe care o mai poate avea.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Bine zici. Nu in mintea fetei e problema, ci in mintea mamei ei.
O poate readuce pe drumul cel bun fiindu-i exemplu. Sa nu ii vorbeasca urat, sa nu ii raspunda la provocari, sa nu faca lucruri care ar putea inrautati situatia, chiar daca are dreptate. Trebuie doar sa fie diplomata si mama ei va vedea asta, si va sta pe ganduri.
PS: Salut OOOLEOOO, nu te-am mai vazut de ceva vreme. Sa ai parte numai de bine, frate!

| OOOLEOOO a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Mersi, si tu la fel! :D Peace!

http://youtu.be/XLgYAHHkPFs

NOname
| NOname a răspuns:

Nu prea are importanţă dacă sinuciderea este considerată de unii "păcat" sau nu.

Ideea e că nu ar trebui să iei decizii permanente pe baza emoţiilor temporare. E prostesc.

Ai răbdare, roata se roteşte.
Va ieşi soarele şi pe strada ta.

| danay72 a răspuns:

Imi pare rau de situatia ta, situl www.jw.org sectiunea adolescenti te poate ajuta.

| Thunderstruck a răspuns:

Si mama zicea la fel cand eram mai mic, in unele cazuri e aproape "normal". Cumva ea a avut o copilarie grea, tatal tau n-o asculta nici mort, poate aveti probleme cu banii? Nu intreb ca m-ar interesa, dar e destul de normal sa zica asa ceva, mai ales daca e si mai batrana (45-50 ani), asa sunt femeile. Daca nu se pot impune prin forta fizica, se impune prin cuvinte, cum poate.

| anonimg a răspuns:

Mi-ar fi placut sa fi vorbit eu cu mama ta. A obligat-o cineva sa se marite?
Pamantul e plin de asa zisi "parinti" care nu stiu cum sa castige inimile copiilor lor.
E strigator la cer. Mai bine nu faci copii decat sa ii faci si sa nu stii cum sa ii cresti. Eu numesc acesti parinti oameni care nu dai doi bani pe ei. Lipsa totala de educatie. Sunt oameni care nu pot fi numarati nici printre maidanezii de pe strazi.

| gingergirl1 a răspuns (pentru anonimg):

Uite,sunt de acord cu tine dar mama mea nu e asa! E tare complicat si nu am chef sa scriu aici sa vada tot poporul laughing

| anonimg a răspuns (pentru anonimg):

Am uita sa spun ca, cu tot pesimismul ei, ea tot va fi trasa la raspundere pentru toate lucrurile care le-a facut, dar pentru acelea pe care trebuia sa le faca si nu le-a facut. Obligatia mamei nu este de a da nastere la copii, ci aceea de a-i creste. Si nu oricum, ci in dragoste. Caci pana si puii salbaticiunilor se bucura de mai multa dragoste decat copii asa zisilor "parinti". A da mancare si a oferi un loc de adapost nu inseamna ati face datoria. De aceea este mai bine ca omul sa nu faca copii decat sa ii faca si sa nu ii creasca in dragoste. Dumnezeu nu a dat oamenilor copii ca acesti parinti sa faca ce vor cu copii pe care i-au primit. Mai bine este ca omul sa nu mai poata face copii decat sa ii faca si sa nu aiba mila de ei.

Si, pentru ca mama ta este inca in viata, este datorita faptului ca Dumnezeu i-a oferit har ca ea sa se pocaiasca si sa nu mai traiasca in continuare ca o straina fata de El, fata de planul Sau. Inca mai este timp ca ea sa isi predea viata lui Dumnezeu mai inainte ca viata ei sa se sfarseasca ca a unui animal care astazi a fost si maine nu mai este. Dumnezeu vrea ca sa ne bucuram de viata, sa fim fericiti. Si se poate lucrul acesta daca vom trai in ascultare de El. familia este instituita de El. ea trebuie sa fie binecuvantare pentru toti membrii ei. Dar se transforma in blestem -cum este si cazul de fata- daca Dumnezeu nu este invitat in casa aceea.
Timpul pe care il avem este pretios, si nu trebuie risipit si nici pierdut; nu trebuie nici sa fim "nepasatori fata de o mantuire asa de mare".(Evrei.2:3)
Mult timp nu mai este cand harul se va inchide, Domnul Iisus va reveni, iar noi ne vom trezi ca nu am facut nimic pentru vesnicia care ne-a fost pregatita.

| milan9 a răspuns:

Stări de dificultate, de descumpănire apar în viaţa fiecărui om! thinking
Ele sunt inevitabile în viaţa oricărui om, dar ele se primesc cu maturitate, demnitate, curaj şi înţelepciune (fiecare astfel de stare poate să ne maturizeze sau să ne corecteze întelegerea anumitor lucruri).

Este vital să ceri şi sfatul unui duhovnic, al unui preot cu experienţă de exemplu, într-un moment liniştit în care să aibă timp să-ţi asculte şi să-ţi înţeleagă bine dificultăţile afective.

| milan9 a răspuns:

Nu sta aşa. Nu trebuie să îngădui nici o şansă pentru vreun gând de a-ţi dori cumva moartea, nici măcar în glumele tale. Trebuie să fugi de un astfel de „început" de gândire, ca de sinuciderea însăşi, pentru că fiecare „început" de gând este ca o "toartă" pentru stări de mai târziu. sad

| milan9 a răspuns:

Mama nu vorbeste serios! Sunt doar frustrarile si neimplinirile ei care ies la suprafata, dar care se exprima gresit.

| milan9 a răspuns:

Ea vrea doar sa exprime in exterior faptul ca este suparata. La fel de bine poate fi dezamagita de ea insasi!

Incearca sa restabilesti dialogul cu ea. Unul normal. E foarte important! happy
Numai bine!

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da e pacat, e o deznadejde, diavolul ii poate pune in minte gandul suicidului; mai duceti-va si pe la biserica! credinta si cultura nu se iau de pe TPU

| M25M a răspuns:

Este cam irelevant daca e pacat sau nu.
Important este sa incerci sa treci peste, sa nu disperi. Este ok sa nu fii ok, e firesc sa cazi in depresie sa ai astfel de ganduri. Este de inteles. Daca te raportezi la religie da este pacat, dar religia nu prea intelege unele efecte psiho-emotionale cauzate, in cazul tau, de probleme familiale.
Daca esti credincioasa si te face sa te simti mai bine atunci incearca sa te rogi sa crezi in Dumnezeu.Fa orice te face pe tine sa iti revii cat de cat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Moartea nu vine cand o chemi, ci vine cand nu te temi.sa aiba grija ce-si doreste caci s-ar putea sa i se implineasca dorinta.

| gingergirl1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fereasca Dumnezeu straight face

| Mikhtarian a răspuns:

Mai conteaza daca e pacat? Din ce zici tu, reiese ca nu prea e buna atmosfera de familie, si aici trebuie schimbat ceva.
Depinde de tine ( daca ai varsta necesara) sa schimbi asta, ori ..stai si doar te uiti.
Da, normal ca e pacat, viata e cel mai de pret lucru care il are un om.
Sper sa se schimbe starea familiei tale, sanatate si daca ai intrebari ceva, iti voi raspunde.

| gingergirl1 a răspuns (pentru Mikhtarian):

Pai e mai complicat... tata incearca sa schimbe ceva dar na'nu ma bag in treburile lor,eu imi vad de ale mele! Eu ce pot face? imi zice sa nu ma mai bag si na'la nervi se zic lucruri ce poate nu trebuie zise dar mereu zice asa
In fine eu am sfatuit-o sa mearga mai mereu la biserica,ore de rugaciune si toate cele(bine,mergem mereu la biserica dar na'...) Eu cred ca ii va fi mai bine,e o fire mai pesimista si i s-au intamplat multe si nu ma mir de.ce e asa! Nu stiu, niciodata nu am fost prea apropiate, aveam probleme apelam mai intai la prietena mea cea mai buna, nu la ea si imi pare rau! dar asa fost, eu de la 8 ani stau cu bunicii mei, doar in week-end stau cu ai mei!
In fine, mersi de raspuns.happy

| viavo a răspuns:

Da este un pacat este acelasi lucru ca si atunci cand doresti moartea alei persoane,'sa nu ucizi' nici macar cu gandul. un sfat prietenesc este sa nu pui prea tare la suflet toate cuvintele jignitoare ce sunt adresate tie in timp ce ei sunt nervosi, este o viata grea o incercare in care e greu sa nu te scapi la nervi si sa nu jignesti pe cineva, acele cuvinte adresate tie nu sunt adresate cu inima ci cu o minte stresata. scuze daca sunt greseli in text.

| Dumniezău a răspuns:

De ce sa fie pacat? Daca-ti doaresti moartea inseamna ca esti pacatos? Ce a facut religia din oameni...

| RaduMD a răspuns:

In vreme ce este un pacat extrem de grav sa te omori, a-ti dori moartea nu este un pacat.

Ai un mare rol in pastrarea concordiei in familie. Lucruri ca pacea, indelunga rabdare si blandetea fac parte dintre roadele Spiritului Sfant in inima cuiva.

| HDeNiSaR a răspuns:

Viaţa este un cadou de la Dumnezeu!

şi oricât de dificilă poate fi viaţa mereu găseşti o ocazie în care poţi zâmbi!
evită conflictele şi certurile şi nu pune totul la inimă! Ştiu că cuvintele au putere dar uneori sunt rostite fară a fi gândite!

Şi eu am unele probleme în familie dar ceea ce nu te omoară te face mai puternic! nu?

| sempreinvolo30 a răspuns:

Cel ce se retrage în singurătate caută ce-i place lui însuşi, dar este împotriva adevăratei înţelepciuni". — Proverbele 18:1.
I-ar fi util mamei tale sa vorbeasca cu cineve despre sentimentele ei,cu cineva fata de care simte respect si fata de care se poate deschide, altfel in timp mama ta, simtinduse ingropata de probleme ar putea recurge la aceasta practica. Apoi chiar daca iti este greu, straduiestete sa te apropii de ea, caciu cu siguranta nu se simte bine deoarece nu s-a in grijit de tine asa cum ar fi trebuit sa o faca o mama iubitoare.
Indeamn-o sa citeasca psalmii din Biblie carte contin mesaje invioratoare

| David98TM a răspuns:

Da e pacat sati doresti moartea! Si tot ce poti face este sa te rogi pentru ea!

| Ruxy5 a răspuns:

Stiu cum e dar ea spune doar de nervi. Ea nu isi doreste asa ceva.